Gündem Yurdun dört bir yanını sağanak vurdu

Yurdun dört bir yanını sağanak vurdu

01.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meteorolojinin uyarılarının ardından dün bastıran sağanak yağış, yurdun birçok noktasında hayatı felç etti.

Yurdun dört bir yanını sağanak vurdu

HABER MERKEZİ - Özellikle İstanbul ve çevresindeki illerde etkili olan yağışların ardından yollar yollar göle döndü, bazı illerde yağış sonrasında oluşan sel nedeniyle tarım arazileri ve yerleşim yerlerinde maddi hasar oluştu.

Haberin Devamı

İstanbul Maltepe’de bir anda bastıran kuvvetli yağış nedeniyle cadde ve alt geçit göle döndü. Cadde yağıştan dolayı araç trafiğine kapanırken, bir İETT otobüsü biriken sudan dolayı uzun süre bekledi. Caddedeki rögarları temizleyen ekipler, alt geçitte biriken suyu su pompası kullanarak açmaya çalıştı. Olay yerinde ekiplerin çalışması devam ediyor.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine 10 dakika yağan yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, dükkanlara ve minibüs duraklarına sığındı. Yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü.

Sakarya’da şiddetli yağış nedeniyle kısa sürede birçok cadde su altında kaldı. Özellikle Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde göle dönen sokaklar, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde sağanak yağışın ardından oluşan sel nedeniyle yerleşim yerlerinde ve tarım arazilerinde maddi hasar oluştu. Sungurlu’da kuruyan Di ve Budaközü çayları ise yağmur sonrası gelen sel suları nedeniyle taştı. Osmancık ilçesinde ise D-100 karayolunun tel şeridi ulaşıma kapandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay da sağanak yağıştan nasibini aldı. Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerinde sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kars’ta iki gündür etkili olan yağmur yüksek kesimlerde yerini dolu yağışına bıraktı. Merkez Dikme köyü mevkiinde yağan dolu bir anda etrafı beyaza bürüdü.