Gündem Zaman’a kayyum atandı

Zaman’a kayyum atandı

05.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Zaman gazetesi, Aksiyon ve Today’s Zaman’a kayyum atandı.

Zaman’a kayyum atandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, Zaman gazetesi, Aksiyon ve Today’s Zaman’a kayyum atanmasını talep etti. Savcı Aydoğdu, Zaman gazetesinin asıl yöneticisinin Fetullah Gülen olduğu, gazetenin yayın ilkelerini de Gülen’in belirlediğini iddia etti.
Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Feza Gazetecilik’e kayyum atanmasına karar verdi. Örgütün devlet yapılanmasının zaman zaman kendi örgüt yapısı içinde operasyonlar organize ettiği anlatılan kararda, operasyonların öncesinde veya sonrasında medyanın gücünden de faydalanılarak gündem oluşturularak, psikolojik ve siyasi baskılar sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.
Feza Gazetecilik A.Ş.’ye atanan kayyumların Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan ve avukat Metin İlhan olduğu öğrenildi. Her bir şirket kayyumluğu için 10 bin TL ücret verilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

‘FETÖ ile PKK işbirliği yapıyor’
“FETÖ terör örgütü ile PKK terör örgütünün işbirliği içinde olduğu, FETÖ üst düzey yöneticileri ile PKK üst düzey yöneticilerinin yurtdışında görüşmeler yaptığı” öne sürülen talep yazısında, “PKK’nın amacının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bölmek olduğu, FETÖ’nün de bu örgütle birlikte hareket ederek Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye planladığı” ifadeleri kullanıldı.

Kapıya zincir
Gazetenin Bahçelievler’deki binası önüne çok sayıda kişi gelerek kayyum atanmasını protesto etti. Gazete binanın girişindeki demir kayıya zincir kilit takılırken kapınan yanına da çok sayıda şemsiye bırakıldı.
BURAK DURSUN İstanbul