Gündem Zayıflamak için mutlaka dikkat edilmesi gereken 16 altın kural

Zayıflamak için mutlaka dikkat edilmesi gereken 16 altın kural

28.04.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Günümüzde obezite ve kilo büyük problem olarak karşımıza çıkıyor. İnsanların fazla kilolarından kurtulmak için spor salonlarına gitmesi, bu kilolardan kurtulmak için bir çözüm olabiliyor. Buna ek olarak yapılan diyetler de kilo vermek için iyi olan birkaç yöntem içinde kendisini gösteriyor.

Zayıflamak için mutlaka dikkat edilmesi gereken 16 altın kural

Bunlara ek olarak aslında, yanlış bilinen doğrular da denilebilecek, bazı kurallar bulunuyor. Zayıflamak için 16 altın kural olarak bahsedilen bu yanlışlar yapıldığında kilo verilmiyor ve buna karşılık sağlık da kaybedilebiliyor.

Haberin Devamı

Su zayıflamanın en önemli etmenidir

Öncelikle su en önemli zayıflatıcıdır. Su içmek insanın metabolizmasını hızlandırır. Bu ise kilo verme hızını artıracaktır. Hızlanan metabolizma daha çok enerji tüketir ve bunun sonucunda yağlar eriyerek kaybolur. Göbek, basen kilolarından bol su içerek kurtulmak mümkündür. Güne 1 su bardağı kadar su ile başlamak da faydalı olacaktır. Zayıflamak için iyi bir adım olarak sabah su ile güne başlamak sayılabilir.

Kahvaltıya önem verin

Herkesin bildiğinin aksine kahvaltı önem taşıyor. İnsanlar sabah kahvaltı yapmayarak kilo verebileceğini düşünüyor fakat durum bundan biraz farklı olabiliyor. Kahvaltı gece boyunca hiç hareket etmemiş bedenimiz ve aktifliğini yitirmiş metabolizmamızı harekete geçirici bir rol oynuyor. Bu sayede kilo vermeye de yardımcı oluyor. Kilo vermek için kahvaltı, aksatılmaması ve dikkat edilmesi gereken bir öğün oluyor.

Haberin Devamı

Bunlara da dikkat

· Gün içinde ara öğünler belirleyin ve bunları atlamadan tüketin. Bu sayede kan şekerinizi düzenleyebilirsiniz.

· Bol bol su için. Su metabolizmayı hızlandıracaktır.

· Sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin. Bu gıdalar hem az kalorili hem de çok sağlıklıdır.

· İçecekleri oldukça az tüketmeye özen gösterin. Bu içecekler yüksek oranda şeker içeriyor. Bu ise kiloya direkt sebep oluyor.

· Glisemiks indeksli besinler uzak durulması gereken besinler arasında yer alıyor.

· Light içecekler bir sonraki öğünde fazla tüketime sebep olabilmektedir. Tüketim sayısı haftada 2’yi geçmemelidir.

· Atıştırmalıklar zararlı. Bunlar kilo sorunlarına yol açabiliyor. Bu yüzden tüketmemelisiniz.

· Hareketlenmelisiniz. Spor yapmalısınız. Yaz aylarında spor yapmak bedene iyi gelecektir.

Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde kilo vermek zor değil

Bahsedilen noktalara dikkat edildiği takdirde kilo vermek çok da zor olmuyor. Bu noktalara özen gösterip az şekerli ürünler tüketilirse sabah kahvaltılarına önem verilip öğün sayısı artırılırsa ve spor gibi aktiviteler yapılırsa kilo vermek oldukça kolay hale bürünüyor.

Yazarlar