Gündem Güney Afrika sorumlusu İçel’in şaşırtan serveti!

Güney Afrika sorumlusu İçel’in şaşırtan serveti!

14.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün firari Güney Afrika sorumlusu Necdet İçel’in kayınpederi Yıldırım Acar, devlet memuru damadının inanılmaz bir servete sahip olduğu, kısa sürede lüks villa ve araba atın aldığı, bu paranın kaynağından şüphelendiği için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Güney Afrika sorumlusu İçel’in şaşırtan serveti

Acar, FETÖ üyesi oğlunun aracılığıyla 1989’da örgütün içinde vaiz olan Necdet İçel ile tanıştığını belirterek, sohbetlere katıldığını ancak iki yüzlülüğü ve İslam ile bağdaşmayacak davranışları gördüğü için bir daha bu toplantılara gitmediğini vurguladı. Ticaretle uğraştığını ve iyi kazandığını, İçel ve FETÖ üyelerinin bu durumdan faydalanmak için kendisini sohbetlere katılması için ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Acar, ısrara rağmen toplantılara gitmediğini, ‘himmet’ adı altında hiçbir yardımda bulunmadığını savundu.
‘Serveti nasıl yaptı?’
Acar, devlet memuru İçel’in ailesinin zengin olmamasına rağmen son yıllarda mal varlığının “şaşırtıcı” bir şekilde artış gösterdiğini, bununla ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ancak konunun soruşturmaya gerek olmadığı gerekçesiyle dilekçesinin işleme konmadığına işaret etti. Acar, İçel’in satın aldığı gayrimenkulleri daha sonra başkalarının adına geçirdiğini iddia etti. Acar, şöyle konuştu: “İzmir’de vaizlik yaparken kısa bir zamanda Karabağlar’da iki lüks villa, Torbalı’da köyünde malikane yaptırdığına, zeytinyağı ve hac organizasyon firmasına ortak olduğuna, lüks arabaya bindiğine ve özel şoför tuttuğuna şahit oldum. Kısa bir zamanda bu serveti nasıl yaptı? Bir vaizin bu kadar servete kavuşması oldukça düşündürücü. Hangi birimiz böyle bir mal varlığına sahibiz?”