Gündem Rize’de heyelanda bir ev toprak altında kaldı: 2 yaralı

Rize’de heyelanda bir ev toprak altında kaldı: 2 yaralı

07.07.2016 - 12:46 | Son Güncellenme:

Rize’nin Çayeli İlçesi Armutlu Köyü’nde dün akşam aşırı yağış sonrası heyelan meydana geldi. Duvarı yıkarak eve dolan toprak kütlesinin altında kalan 18 yaşındaki Şevval Pehlivan ile kuzeni 17 yaşındaki Ruşen Pehlivan yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Şiddetli yağış Güneysu İlçesi Ortaköy Köyü'nde de heyelana neden oldu.

Rize’de heyelanda bir ev toprak altında kaldı: 2 yaralı

Olay, saat 20.30 sıralarında Armutlu Köyü’nde meydana geldi. Yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelanda, Pehlivan ailesine ait 2 katlı evin duvarını yıkan toprak kütlesi salona doldu. Şevval Pehlivan ile kuzeni Ruşen Pehlivan, toprak altında kaldı. Ev sakinlerinin yaklaşık yarım saatte toprak altından çıkardığı iki genç, Çayeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şevval Pehlivan, ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ruşen Pehlivan ise Rize Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İstanbul’dan bayram tatili için memleketine geldiği öğrenilen Şevval Pehlivan’ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

"TOPRAĞI ELLE KAZARAK ÇIKARDIK"

Ruşen Pehlivan’ın ağabeyi Oktay Pehlivan yaşadıklarını anlattı, olayın saniyeler içerisinde gerçekleştiğini belirterek, "Kuvvetli bir yağış vardı. Üst yamaç koptu, toprak kütlesi duvarı yıkıp eve girdi. Birileri ’Kaçın’ diye bağırdı. Ne yapacağınızı bilmez halde sağa sola koşarken salona doğru koşan Şevval ile Ruşen toprak altında kaldı. Toprağı elle ve kürekle kazarak yaklaşık 30 dakika uğraştık. Çocukları toprak altından çıkartarak hastaneye ulaştırdık" dedi.

GÜNEYSU'DA YOLLAR KAPANDI 3 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Rize'de etkili olan şiddetli yağış Güneysu İlçesi Ortaköy Köyü'nde de heyelana neden oldu. Yollar kapandı, 3 otomobil hasar gördü. Ortaköy Köyü'nde şiddetli yağış sonrasında dağ yamacından kopan taş toprak kütleleri mahalle yollarını ulaşıma kapattı, bazı evler ile park halindeki 3 otomobile hasar verdi. Güneysu Özel İdare ekipleri kapanan köy ve mahalle yollarını açmak için çalışma başlattı. Bölgede oturanlar, gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrasında evlerini terk ettiklerini belirterek korku yaşadıklarını dile getirdi.