Gündem Gürcü genç polis copuyla felç oldu, iki yılda tek bir sorumlu bulunamadı

Gürcü genç polis copuyla felç oldu, iki yılda tek bir sorumlu bulunamadı

21.09.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında aldığı cop darbesiyle kafatası kırılan ve sağ kolu felç olan Gürcistan uyruklu Akaki Avaliani, İçişleri Bakanlığı aleyhine 140 bin TL'lik tazminat davası açtı. 1 yıllık ağır bir tedavi süreci nedeniyle İngiltere'deki stajına gidemeyen, felçli kolu nedeniyle günlük yaşamını normal seyrinde sürdüremeyen Avaliani'yi bu hale getiren polisler ise aradan iki yıl geçmesine karşın halen bulunamadı.

Gürcü genç polis copuyla felç oldu, iki yılda tek bir sorumlu bulunamadı

Eskişehir’de Gezi Parkı gösterilerine katılmadığı halde, eylemlerin yapıldığı bölgeden geçtiği sırada bir polisin copuyla kafatası kırılan ve sağ eli felç kalan Gürcistan uyruklu üniversite öğrencisi Akaki Avaliani, İçişleri Bakanlığı aleyhine 140 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; dava dilekçesinde, Avaliani’nin iki hafta yoğun bakımda kaldığı, hem Türkiye ’de hem de kendi ülkesinde bir yılı aşkın süre tedavi gördüğü, kafasına suni kemik takıldığı, sağ elini kullanmadığı için eğitim hayatının alt üst olduğu, hak kazandığı halde bu yüzden İngiltere’de staja gidemediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Aradan iki yılı aşkın bir zaman geçtiği halde hiçbir şüpheli polisin belirlenemediği vurgulanan dava dilekçesinde, “Gezi Parkı olayları ile bağlantısı bulunmayan müvekkil kusurlu davranışı olmamasına rağmen darp edilmiştir. Olayın ne olduğunu bile anlayamayan müvekkil bu olay nedeniyle birçok manevi kayıp yaşamış olup, yaşamaya da devam etmektedir. En önemlisi de artık sağ elini, felç olması nedeniyle gerektiği gibi kullanamamakta, sınavlarında bile birinin yardımına ihtiyaç duymaktadır” denildi.

KAFATASI KIRILMIŞTI
Avukat Selamet Şen’in sunduğu dava dilekçesine göre, Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde okuyan Akaki Avaliani, 31 Mayıs 2013’ü 1 Haziran’a bağlayan gece saat 3’te arkadaşı Eyüp Kalyoncu ile evine giderken, “kimliği tespit edilemeyen polisler tarafından” darp edildi.
Başına aldığı darbeyle kafatası kıralan Avaliani, arkadaşı tarafından yoldan geçen bir otomobile bindirilerek, hastaneye götürüldü. İki hafta yoğun bakımda tutulan ve iki ay fizik tedavi gören Avaliani’nin, kafatasının kırılan kısmına suni bir parça takıldı. Gördüğü hasar nedeniyle sağ eli felç kaldı ve elini kullanamaz hale geldi.

Haberin Devamı

HAYATI KARARDI
Avaliani’nin babası, oğlunun bakımı nedeniyle bir yıl Türkiye’de kaldı ve birçok masraf yaptı. Ayrıca Avaliani, Türkiye’den sonra Gürcistan’da da tedavi gördü. Kafasına suni kemik konduğu için ikinci kez ameliyat edildi. Tedaviler nedeniyle Avaliani, final sınavlarına katılamadı ve gencin okul başarısı düştü. Sağ elini kullanamadığı için de yazı yazamaz oldu. Bu nedenle sınavlarda sürekli bir yardıma ihtiyaç duymaya başladı. Yine o tarihte, İngiltere’de yapmaya hak kazandığı stajına gidemedi, hak ettiği bursu da alamadı. Bu arada, savcılık soruşturma kapsamında “o dönemde gerek görevli 500 civarında kasklı polisin olması, gerekse kasklarda numara olmaması nedeniyle polisler tespit edilemedi.” Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın idari soruşturmasından da sonuç elde edilemedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan 140 bin TL maddi ve manevi tazminat talep edilen dilekçede, şöyle devam edildi: “İki seneden fazla bir zaman geçmesine rağmen, müvekkilin sağ kolu felçlidir. Tedavisinin devam etmesi gerekmektedir. Devletin failleri net olarak tespit edememesi nedeniyle dava ancak açılabilmiştir. Yaşamış olduğu ve halen devam eden sağlık sorunları ile sağ elini gerektiği gibi kullanamaması, kariyer planlarını da etkilemektedir. Gezi Parkı olayları ile hiçbir bağlantısı bulunmayan, Gürcistan uyruklu müvekkil hiçbir kusurlu davranışı olmamasına rağmen darp edilmiştir. Olayın ne olduğunu bile anlayamayan müvekkil bu olay nedeniyle birçok manevi kayıp yaşamış olup, yaşamaya da devam etmektedir.”