Geri Dön

Güveçte mantarlı karides tarifi

Hazırlaması kolay lezzeti büyük güveçte mantarlı karides...

Güveçte mantarlı karides tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 paket karides
3-4 domates
4-5 diş sarımsak
Renkli dolmalık biber
300 gram mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Güveçte Mantarlı Karides Nasıl Yapılır?

Derin bir tavada zeytinyağını koyup mantarları suyunu çekene kadar pişirin.

Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları ezin.

Ayrı bir tavada soğan, sarımsak, renkli biber ve karidesleri sırasıyla ekleyerek 5-10 dakika kavurun.

Suyunu çekmeye başlayınca domates, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırmaya devam edin.

Suyu çok az kalınca mantarları ekleyin. Bu karışımı güveç kaplarına bölüp üzerine rende kaşar peyniri dökün.

180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber