Alaşım

Alaşım

Son dakika alaşım haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan alaşım gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan alaşım haber sayfamızda...

Alaşım

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 412 alaşım haberi bulunmuştur.
Casper Nirvana Z100 İncelemesi
Casper Nirvana Z100 İncelemesi Herkese merhaba. Bugün özel bir konukla geldim; Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticilerinden Casper’ın yeni dizüstü bilgisayarı Casper Nirvana Z100 konuğum…
8.04.2024 Milliyet Tv
Casper Nirvana Z100 İncelemesi
Casper Nirvana Z100 İncelemesi Herkese merhaba. Bugün özel bir konukla geldim; Türkiye’nin önde gelen teknoloji üreticilerinden Casper’ın yeni dizüstü bilgisayarı Casper Nirvana Z100 konuğum…
8.04.2024 Advertorial
Çin medyası: KAAN küresel pazarda fırtınalar estirmeye hazır, F-35 müşterilerine göz koyuyor
Çin medyası: KAAN küresel pazarda fırtınalar estirmeye hazır, F-35 müşterilerine göz koyuyor "Yeni nesil savaş uçağı KAAN, ilk başarılı uçuşunu yaparak ABD'ye yerli bir küçümseme sunuyor" diyen Asia Times, Türk jetinin muhtemel müşterilerini sıraladı.
23.02.2024 Dünya
Altında kotaya ‘karışım’ oyunu! Gümüşle alaşım...
Altında kotaya ‘karışım’ oyunu! Gümüşle alaşım... Altın ithalatı kotasını delmek için gümüş içinde altın bulunan alaşımlar ithal edildiği belirlenince Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Metal alaşımlarına inceleme yapılacak.
14.02.2024 Ekonomi
Keşfedilmemiş İsimler 2024: Duyulmamış, Nadir Bulunan, Değişik, Modern, Popüler, Yeni Erkek Kız Bebek İsimleri ve Anlamları
Keşfedilmemiş İsimler 2024: Duyulmamış, Nadir Bulunan, Değişik, Modern, Popüler, Yeni Erkek Kız Bebek İsimleri ve Anlamları Çocuk sahibi olmak isteyenler anne ve babalar için isim seçme konusu önemlidir. Bebeklerine güzel, ilginç isim vermek isteyen anne ve babalar anlamlarının da güzel olmasını isterler. Kulağa hoş gelen, etkileyici, enteresan, zor bulunan, henüz keşfedilmemiş ve duyulmamış isimler genellikle tercih edilir. Hayatı boyunca çocuklarının taşıyacağı ismi seçmek için anne ve babalar bu konuda derin bir araştırmaya giriyorlar. Nadir bulunan, modern, ilgi çekici, en güzel yeni isimleri erkek ve kız çocuklarına vermek için birbirinden güzel isimler bulunuyor. Duyulmamış, zor bulunan unisex en güzel erkek ve kız isimleri için “Keşfedilmemiş İsimler” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Bebek
Haberi alan AVM'ye koştu! Kuyruğun ucu bucağı yok: Her türlü savaşa hazırım
Haberi alan AVM'ye koştu! Kuyruğun ucu bucağı yok: Her türlü savaşa hazırım Esenyurt’ta bir AVM’de Kasım ayı indirimleri nedeniyle oluşan metrelerce kuyruk drone ile havadan görüntülendi. Metrelerce oluşan kuyruğa girenlerden bir genç ise, “ Yapacak bir şey yok her türlü savaşa hazırım” dedi.
24.11.2023 Gündem
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor
Daha çekici bir gülüş isterken hayatı karardı! Kolunu kaldıramıyor, duş alamıyor Daha çekici bir gülümsemeye sahip olmak için TikTok fenomenlerinden gördüğü işlemi dişlerine yaptırmaya karar verdi. Ancak başına gelenler yüzünden hayatı bir anda kâbusa döndü. Sadece 2 hafta sonra vücudundaki değişimlerle acı içinde kıvranan genç kadın, tanınmaz hale geldi. "Sebebi anlaşılamayan aşırı yorgunluğa dikkat" diyen Prof. Dr. Ahmet Akçay çarpıcı gerçeği açıkladı.
16.09.2023 Genel Sağlık
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Ksilofon Nedir, Ne İşe Yarar? Ksilofon Nasıl Çalınır?
Ksilofon Nedir, Ne İşe Yarar? Ksilofon Nasıl Çalınır? Müzik aletlerinden biri olan ksilofon, pek bilinmeyen çalgılardan biridir. Özellikle Asya ve Güney Asya bölgelerinde kullanılan bu çalgı aleti eski imparatorluk dönemlerinden günümüze kadar uzanmaktadır. Bir çeşit tahtadan üretilen bu çalgı aleti tokmaklı çalgı aletlerinden biridir. Yeni müzik aletleri keşfi yapmak isteyen kişilerin merak ettiği çalgı ürünlerinden biridir. Sesi diğer davul ve tokmaklı aletlerinden farklı bir şekilde tok olarak çıkmaktadır. Ksilofon nedir, ne işe yarar ve nasıl çalınır sizler için ayrıntıları ile derledik.
25.07.2022 Eğitim
Dünyanın en küçük 'uzaktan kumandalı' robotları icat edildi
Dünyanın en küçük 'uzaktan kumandalı' robotları icat edildi ABD'deki Northwestern Üniversitesi'ndeki mühendisler, uzaktan kontrol edilebilen, dünyanın en küçük robotunu icat etti. Robotların her biri yaklaşık yarım milimetre genişliğinde.
26.05.2022 Dünya
Millet bahçesinin 'M' harfini çalan şüpheli 7 yıl hapisle yargılanıyor!
Millet bahçesinin 'M' harfini çalan şüpheli 7 yıl hapisle yargılanıyor! Bursa’da millet bahçesinin girişindeki kapıda bulunan ‘Bursa Millet Bahçesi’ yazısının ‘M’ harfini çaldığı görüntülerinden belirlenip tutuklanan Murat Yeşilçimen, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Pirinç alaşım olan ‘M’ harfini 35 TL karşılığında sattığını itiraf etti.
27.04.2022 Gündem
Yeni model Türkiye'de satışa sunuldu! Beygir gücü dikkat çekti
Yeni model Türkiye'de satışa sunuldu! Beygir gücü dikkat çekti Hyundai'nin b segment modeli i20'nin performanslı versiyonu i20 N Türkiye'de satışa sunuldu. Sadece manuel şanzıman ile satışa sunulan i20 N, 275 Nm tork değeri sunarken, 0'dan 100 km/s hıza ise 6.2 saniyede çıkıyor. Peki bu modelin fiyatı ne kadar? İşte detaylar...
25.04.2022 Ekonomi
Zamak Nedir, Özellikleri Nelerdir? Zamak Nerelerde Kullanılır?
Zamak Nedir, Özellikleri Nelerdir? Zamak Nerelerde Kullanılır? Zamak, metal olarak imalat sektöründe yaygın olarak kullanılan malzemelerin arasında yer almaktadır Zamak, üretim faaliyetlerinde sıklık ile tercih edilen metallerin arasında yer almaktadır. İçeriğinde çinko ve alüminyum olması, üretimde etkin hale getirmektedir. Zamak nedir? Zamak özellikleri nelerdir? Zamak nerelerde kullanılır detayları ile derledik.
21.04.2022 Eğitim
Geçmeyen diz veya kalça ağrılarınız varsa...
Geçmeyen diz veya kalça ağrılarınız varsa... Ayaktayken vücudun bütün yükünü çeken, oturma, kalkma ve eğilme gibi eylemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan kalça ve diz eklemleri günlük hayatta en sık kullanılan vücut bölgeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle diz ve kalça eklem problemleri yaşam kalitesini önemli oranda düşüren sorunlar olarak karşımıza çıkıyor.
5.12.2021 Genel Sağlık
Giulia ve Stelvio GT Junior tanıtıldı
Giulia ve Stelvio GT Junior tanıtıldı Alfa Romeo 2021 yılındaki lansman dönemini Giulia ve Stelvio GT Junior özel serileri ile devam ettiriyor. Marka, hayata geçirdiği özel serilerle uzun ömürlü, estetik ve işlevsel otomobiller yaratma konusundaki yeteneğini gözler önüne sererken, tüm modellerinin üretildikten yıllar sonra da ilham verici olduğunun ve duyguları harekete geçirmeye devam ettiğinin altını çiziyor.
20.10.2021 Otomobil
Sembolü (Simgesi) Mg Olan Element Nedir? Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır?
Sembolü (Simgesi) Mg Olan Element Nedir? Magnezyum Elementi Hangi Gruptadır? Doğada bulunan bütün maddelerin atomları ve elementleri bulunmaktadır. Elementler doğada maddenin değişik hallerinde bulunabilmektedir. Elementleri kimya bilimi incelemektedir. Kimya biliminin içeriğinde ise periyodik tabloda elementlerin bilgileri verilmektedir. Peki, bu elementler arasında bilinen magnezyum elementinin simgesi nedir? Magnezyum, periyodik tablonun hangi grubunda yer almaktadır? İşte, magnezyum elementi hakkında merak edilen detayları derledik.
10.10.2021 Eğitim
Alfa Romeo özel serilerini tanıttı
Alfa Romeo özel serilerini tanıttı Alfa Romeo Giulia ve Stelvio’nun ‘6C Villa d'Este’ özel serileri tanıtıldı. Alfa Romeo DNA’sının zarafet, sportiflik gibi bileşenlerine atıfta bulunan özel versiyonlar; marka mirasını yansıtırken, ikonik 6C 2500 SS 'Villa d'Este modeline de hatırlatma yapıyor.
6.10.2021 Otomobil
DS 4, 2022'de Türkiye'ye geliyor
DS 4, 2022'de Türkiye'ye geliyor DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK, DS 3 CROSSBACK ve DS 9'un ardından markanın yeni jenerasyonunun dördüncü modeli olarak dikkatleri üstüne toplayan DS 4 modelini tanıttı. Avant-garde tasarımıyla ve yüksek teknoloji eseri özellikleriyle sınıfında ayrışan DS 4, 2022 yılında Türkiye’de de satışa sunulacak.
2.10.2021 Otomobil
Yeni Land Rover Defender’a James Bond dokunuşu
Yeni Land Rover Defender’a James Bond dokunuşu Land Rover’ın üstün off-road teknolojisi ve ikonik tasarımıyla efsaneleşen modeli Land Rover Defender, James Bond’un son filmi ‘No Time To Die’da maceranın dozunu üst seviyelere taşıyor.
2.10.2021 Otomobil
Yeni Dacia Duster otomatik şanzımanla geliyor
Yeni Dacia Duster otomatik şanzımanla geliyor Dacia’nın SUV segmentinde dengeleri değiştiren modeli Duster yenilendi. Türkiye’nin SUV lideri model, merakla beklenen EDC şanzıman seçeneğiyle 25 Ağustos itibaren Türkiye’de satışa sunuldu. Yenilenen konfor, tasarım ve güvenlik özellikleriyle sürüş keyfini artıran Duster tüketiciyle buluşuyor. Comfort, Prestige ve Prestige Plus ekipman seviyeleriyle gelen Yeni Duster Arizona Turuncu rengiyle dikkatleri üzerine çekerken, iç ve dış tasarım detaylarıyla yoluna daha güçlü devam edecek.
26.08.2021 Otomobil
Doblo 'Trekking' yenilendi
Doblo 'Trekking' yenilendi 2000 yılından günümüze sınıfının öncüsü olan ve Türkiye’nin ihracat ağırlıklı bir üretim merkezi olmasında önemli rol oynayan Fiat Doblo’nun “Trekking” versiyonu, yenilenen özellikleriyle satışa sunuldu.
5.08.2021 Otomobil
Honda'nın yeni modelleri Türkiye'ye geliyor
Honda'nın yeni modelleri Türkiye'ye geliyor Heyecanla beklenen Honda modelleri Accord ve City Türkiye’de satış çıkıyor. Honda, Eylül ayında satışa çıkacak olan City ve Ekim ayında satışa çıkacak olan Accord ile sedan segmentindeki iddiasını güçlendirecek.
30.07.2021 Otomobil
Sadece 25 kişi sahip olabilecek
Sadece 25 kişi sahip olabilecek DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK’in sınırlı üretim LOUVRE özel serisini yılın son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunmaya hazırlanıyor. 35.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapan ilham verici Louvre müzesine ait zarif detaylar barındıran DS 7 CROSSBACK LOUVRE, kültür ve DS Automobiles’e özgü seyahat sanatının birleştiği çok özel bir model olarak öne çıkıyor. Sınırlı üretim DS 7 CROSSBACK LOUVRE Özel Serisi’ne Türkiye’den sadece 25 kişi sahip olabilecek.
24.07.2021 Otomobil
"80’inci Yıl" özel versiyonu Türkiye'de
"80’inci Yıl" özel versiyonu Türkiye'de 2021 yılında 80’inci yaş gününü kutlayan; macera, özgürlük ve tutku kelimelerinin sembolü Jeep’in, kompakt SUV’si Renegade’in, “80’inci Yıl” özel versiyonu, Türkiye pazarında satışa sunuldu.
23.07.2021 Otomobil
TÜBİTAK desteğiyle süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi
TÜBİTAK desteğiyle süper alaşımları üretebilen yerli cihaz geliştirildi Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (SBTÜ), medikal, savunma, havacılık ve otomotiv sanayinde kullanılan süper alaşımları üreten yüzde 100 yerli cihaz geliştirildi.
18.07.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Alaşım ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.