Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri
Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara İlinde Nerededir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri Ankara'da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi Paleolitik Çağ'dan günümüze kadar geçen sürede Anadolu'da kurulan medeniyetler hakkında bilgi veriyor. Tarihe ışık tutan bu müze oldukça geniş bir koleksiyona sahiptir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Nerededir? Sizler için tüm detayları ile derledik.
1.01.2024 Tatil
Tarih ve teknolojiyi buluşturan proje: Hititçe tabletleri yapay zeka okuyacak
Tarih ve teknolojiyi buluşturan proje: Hititçe tabletleri yapay zeka okuyacak Dünyada ilk kez Hititçe tabletler üç boyutlu olarak taranarak yapay zeka tarafından okunacak. Böylece binlerce yıllık tarihi belgelerin çözümlenmesi kolaylaşacak
24.01.2022 Arkeoloji
Son dakika... Anadolu'dan kaçırılan 4 bin 250 yıllık gaga ağızlı testi Türkiye'de!
Son dakika... Anadolu'dan kaçırılan 4 bin 250 yıllık gaga ağızlı testi Türkiye'de! Anadolu’da yaşamış Hattiler dönemine ait 4 bin 250 yıllık altın gaga ağızlı testi, Londra'daki müzede tespit edilerek, Türkiye'ye iade edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'deki yerini alan eserin kimliği belirsiz kişilerce bağlamından koparıldığını belirterek, "Bu kültürel miras, ait olduğu topraklara geri dönmüştür" dedi.
26.10.2021 Gündem
İki boğalı kağnı evine döndü
İki boğalı kağnı evine döndü Türkiye’den yasa dışı yollarla İngiltere’ye götürüldüğü belirlenen ve Kültür Bakanlığı’nın girişimleriyle iade süreci tamamlanan Isparta kökenli Sidamara tipi lahit ile milattan önce 3000-2000’e tarihlenen iki boğalı kağnı eseri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.
20.02.2020 Kültür Sanat
Mezarlardan çıkarılıp sergileniyor! O zırh da var...
Mezarlardan çıkarılıp sergileniyor! O zırh da var... Kazakistan'daki kargılardan çıkarılan, aralarında Altın Elbiseli Adam zırhının da bulunduğu eserlerin yer aldığı sergi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde izlenime sunuldu.
12.09.2019 Gündem