Ankara-Sivas

Ankara-Sivas

Son dakika Ankara-Sivas haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ankara-Sivas gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ankara-Sivas haber sayfamızda...

Ankara-Sivas

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.284 ankara-sivas haberi bulunmuştur.
İstanbul - Sivas arası 7 saate düştü! Davul ve zurna ile karşılandılar
İstanbul - Sivas arası 7 saate düştü! Davul ve zurna ile karşılandılar Türkiye’nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkânı sunmaya başladı. Sivas-İstanbul seferi ile seyahat süresi yaklaşık 7 saate düştü.
4.05.2024 Haberler
İstanbul - Sivas arası 7 saate düştü! Davul ve zurna ile karşılandılar
İstanbul - Sivas arası 7 saate düştü! Davul ve zurna ile karşılandılar Türkiye’nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkânı sunmaya başladı. Sivas-İstanbul seferi ile seyahat süresi yaklaşık 7 saate düştü.
5.05.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: “Ankara-Sivas hattında 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti”
Bakan Uraloğlu: “Ankara-Sivas hattında 1 yılda 1 milyon kişi seyahat etti” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önemli hızlı tren hatlarından biri olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının 26 Nisan 2023’de hizmete açılmasından bu yana geçen 1 yıllık sürede 1 milyon kişinin seyahat ettiğini belirterek, hizmete alınan bu hızlı tren hatı ile Ankara ile Sivas arasındaki 12 saat olan seyahat süresini de 2 saate indirdiklerinin altını çizdi.
27.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Sivas- İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını belirterek, “Sivas-Ankara YHT hattını kullanan vatandaşlarımızın taleplerini doğrultusunda çalışmalarımızı tamamladık. 483 yolcu kapasitesine sahip setler ile işletilecek ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul-Sivas arasında seferleri başlatıyoruz.” dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı
Bakan Uraloğlu duyurdu! Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesine başlandı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere promosyon müjdesi Kayseri'de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjdeli haberi paylaştı.
21.03.2024 Gündem
Bakan Uraoğlu son aşamaya gelindiğini duyurdu: Yerli ve milli hızlı tren geliyor
Bakan Uraoğlu son aşamaya gelindiğini duyurdu: Yerli ve milli hızlı tren geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada Milli Elektrikli Hızlı Tren müjdesi verdi.
13.03.2024 Ekonomi
135 bin yolcu kapasiteli istasyon açıldı! Bakan Uraloğlu: 72.3 milyar TL yatırım yaptık
135 bin yolcu kapasiteli istasyon açıldı! Bakan Uraloğlu: 72.3 milyar TL yatırım yaptık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın doğu batı hızlı tren hatlarının ana omurgası olduğunu belirterek, hat üzerindeki YHT İstasyonlarını hizmete açtıklarını açıkladı. Uraloğlu, “Bugün açılışını yaptığımız Akdağmadeni YHT İstasyonu, 135 bin yolcuya hizmet verecek. Bugün itibariyle Ankara-Sivas hattımızdaki 8 istasyondan 5’inin gar binalarını inşa etmiş olduk” dedi. Uraloğlu, Yozgat’ın ulaştırma altyapısına 72 milyar 363 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayarak, önemli 12 adet karayolu projesine de devam ettiklerini bildirdi.
13.03.2024 Ekonomi
Sorgun YHT Garı açıldı! 240 bin yolcuya hizmet verecek
Sorgun YHT Garı açıldı! 240 bin yolcuya hizmet verecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ankara-Sivas YHT Hattı’nda şu ana kadar 885 bin yolcunun seyahat ettiğini belirterek, hat üzerindeki YHT garlarını da birer birer hizmete verdiklerini açıkladı. Uraloğlu, “Bugün açılışını yaptığımız Sorgun YHT Garı, 240 bin yolcuya hizmet verecek” dedi. Bakan Uraloğlu, şu anda 3 bin 600 kilometre hızlı tren hattında yapım çalışmalarının devam ettiklerinin altını çizdi.
13.03.2024 Ekonomi
Hızlı tren Karadeniz’e gelecek
Hızlı tren Karadeniz’e gelecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye’de daha da yaygın hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek en son Ankara - Sivas Hızlı Tren hattının açılışını yaptıklarını, şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz’e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı.
9.03.2024 Ekonomi
​BBP Genel Başkanı Destici'den 'kent uzlaşısı' eleştirisi
​BBP Genel Başkanı Destici'den 'kent uzlaşısı' eleştirisi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisi tarafından kentte düzenlenecek program için Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattıyla Sivas'a geldi. Destici'yi parti il teşkilatı ve vatandaşlar karşıladı.
8.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hızlı tren Karadeniz’e geliyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Hızlı tren Karadeniz’e geliyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açılışını yaptıklarını, şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki, şehirlerimiz gelişsin, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakabilsin" dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi! 7 saat süren yol 2 saat 45 dakikaya inecek
Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi! 7 saat süren yol 2 saat 45 dakikaya inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a, sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz" dedi. Bakan Uraloğlu yeni hızlı tren ile iki şehir arası seyahat süresini de açıkladı.
28.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Haberler
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı
Bakan Uraloğlu açıkladı! Sakarya'dan İsviçre'ye raylı sistem ihracatı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı’na raylı sistem üreticileri arasında en üst sınıfta yer alarak başlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 
11.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı! 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu seyahat etti
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı! 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu seyahat etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman- Konya- Ankara, Karaman - Konya- İstanbul YHT hattı ile seyahat rekoru kırıldığını ifade edip 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcunun seyahat ettiği bilgisini paylaştı.
7.01.2024 Ekonomi
Sabiha Gökçen'e yeni pist! Bakan Uraloğlu: Kapasiteyi en az 2 katına çıkaracağız
Sabiha Gökçen'e yeni pist! Bakan Uraloğlu: Kapasiteyi en az 2 katına çıkaracağız Sabiha Gökçen Havalimanı 2.pisti bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımları ile hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin de devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecektir” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Bütçe teklifinin 348 milyar TL'sini yatırımlara ayırdık
Bakan Uraloğlu: Bütçe teklifinin 348 milyar TL'sini yatırımlara ayırdık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın 2024 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'na yaptığı konuşmasında, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz, 2023 yılında yatırım bedeli 230,4 milyar lira olan 57 projeyi tamamladık, 2024 yılı için ise, 661 milyar lira olan bütçe teklifinin, 348 milyar lirasını yatırımlara ayırdık. Paylaştığım veriler, vatandaşımızın hayatında karşılığı olan devrim niteliğindeki hizmet ve eserlerdir” dedi.
19.12.2023 Ekonomi
Öğretmenlere güzel haber! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yüzde 50 indirimli uygulanacak
Öğretmenlere güzel haber! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yüzde 50 indirimli uygulanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24-30 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yönelik hızlı tren müjdesi verdi.
21.11.2023 Ekonomi
Vatandaş ara tatilde hızlı treni tercih etti! Yolcu sayısı rekor kırdı
Vatandaş ara tatilde hızlı treni tercih etti! Yolcu sayısı rekor kırdı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 10 Kasım Cuma günü başlayan ve 9 gün süren ara tatil sonrası; seyahatlerinde yüksek hızlı trenleri tercih eden yolcu sayısı verilerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren ve yanı sıra Marmaray ile Başkentray’a olan yolcu talebinin rekor sayıda arttığını ifade etti.
21.11.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu: 4 saatlik seyahat süresi 1.5 saate düşüyor
Bakan Uraloğlu duyurdu: 4 saatlik seyahat süresi 1.5 saate düşüyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çorum’da İskilip Devlet Yolunu hizmete açtı, ardından dreksiyon başına geçti, yolun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu açılış töreninde iki şehir arası seyahat süresinin 4 saatten 1.5 saate düşeceğini duyurdu.
17.11.2023 Ekonomi
Hızlı tren seyahatlerinde büyük artış! Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı
Hızlı tren seyahatlerinde büyük artış! Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin Türkiye nüfusunun yüzde 35'inin yaşadığı 11 ilde doğrudan, 9 ile de bölgesel ve otobüs bağlantısıyla hizmet verdiğini belirterek, “Yüksek hızlı trenlerimizle bu zamana kadar taşınan yolcu sayımız 80 milyona yaklaştı. Şu ana kadar 79 milyon 581 bin vatandaşımıza hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sunduk.” dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Türkiye demir ağlarla örülüyor
Türkiye demir ağlarla örülüyor Milli ekonomi yaratma ve genç Cumhuriyeti kurma politikaları ulaşım politikasınada yansıdı.Potansiyel üretim merkezlerine, doğal kaynaklara demiryolu ile ulaşması amaçlandı.
28.10.2023 Gündem
Türkiye’nin bölgesel trenleri milyonları taşıyor
Türkiye’nin bölgesel trenleri milyonları taşıyor Türkiye’nin farklı bölgelerinde yakın ve orta uzaklıktaki şehirlerarasında hizmet veren bölgesel trenler, ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile iş ve eğitim amaçlı seyahatlerin vazgeçilmez ulaşım aracı olarak tercih ediliyor.
28.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ankara-Sivas ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.