Askeri Geçiş Konseyi

Askeri Geçiş Konseyi

Son dakika Askeri Geçiş Konseyi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Askeri Geçiş Konseyi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Askeri Geçiş Konseyi haber sayfamızda...

Askeri Geçiş Konseyi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 446 askeri geçiş konseyi haberi bulunmuştur.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Polat, Çad Ulusal Şövalye Nişanı'yla ödüllendirdi
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Polat, Çad Ulusal Şövalye Nişanı'yla ödüllendirdi Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çad Ulusal Şövalye Nişanı'yla ödüllendirdi.
29.08.2021 Gündem
Çad Devlet Başkanı Itno'dan Türkiye açıklaması
Çad Devlet Başkanı Itno'dan Türkiye açıklaması Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygısız, Çad Devlet Başkanı ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Muhammed İdris Deby Itno ile bir araya geldi.
24.06.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu, Çadlı mevkidaşı Zeyn'i yeni görevi dolayısıyla kutladı
Bakan Çavuşoğlu, Çadlı mevkidaşı Zeyn'i yeni görevi dolayısıyla kutladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çad Dışişleri Bakanı Şerif Muhammed Zeyn'i telefonla arayarak tebrik etti.
8.05.2021 Siyaset
‘Soykırım iftirasına karşı hakikati savunacağız’
‘Soykırım iftirasına karşı hakikati savunacağız’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yeni anayasa, anti demokratik girişimler ve “sözde Ermeni soykırımı iftirası” konularını ele aldı.
23.04.2021 Siyaset
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çad Cumhurbaşkanı için taziye telefonu
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çad Cumhurbaşkanı için taziye telefonu Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çad Cumhurbaşkanı Itno'nun vefatı dolayısıyla Çad Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Mahamat Itno'ya taziyelerini iletti.
22.04.2021 Siyaset
32 yıllık başkan savaş meydanında öldü
32 yıllık başkan savaş meydanında öldü Kuzey Afrika ülkesi Çad’ı 1990 yılından beri yöneten Cumhurbaşkanı İdris Deby Itno’nun, “savaş meydanında” yaralanmasının ardından hayatını kaybettiği açıklandı. Deby’nin ölümünün ardından yönetime oğlu Mahamat İdris Deby’nin geçtiği belirtildi.
21.04.2021 Dünya
Afrika'da darbeler son bulmuyor
Afrika'da darbeler son bulmuyor Afrika'da 2010'dan bu yana Güney Sudan, Çad, Gambiya, Nijer, Burkina Faso, Burundi, Zimbabve, Sudan, Gabon ve Etiyopya gibi ülkelerde ya darbe ya da darbe girişimi görüldü.
20.08.2020 Dünya
Sudan Savunma Bakanı kalp krizinden öldü
Sudan Savunma Bakanı kalp krizinden öldü Silahlı gruplarla müzakere için Güney Sudan'a giden 59 yaşındaki general Ömer'in cenazesi, başkent Hartum'da defnedilecek.
25.03.2020 Dünya
Sudan BM'den barışı koruma misyonu talep etti
Sudan BM'den barışı koruma misyonu talep etti Sudan geçiş dönemi hükümeti, ülkede barışın korunması için Birleşmiş Milletler'den (BM) barışı koruma misyonu talebinde bulundu.
9.02.2020 Dünya
ABD'den Sudan'daki Anayasal Bildiri anlaşmasına övgü
ABD'den Sudan'daki Anayasal Bildiri anlaşmasına övgü ABD yönetimi, Sudan'da Geçici Sivil Yönetim düzenlemelerini içeren Anayasal Bildiri'yi imzalayan askeri yönetim ile sivil muhalif koalisyonu tebrik etti.
17.08.2019 Dünya
Son dakika... Sudan'da beklenen imzalar atıldı
Son dakika... Sudan'da beklenen imzalar atıldı Sudan'da otorite krizini resmen bitiren ve Geçici Sivil Yönetim düzenlemelerini içeren Anayasal Bildiri anlaşması imzalandı.
17.08.2019 Dünya
Sudan'da geçiş döneminin detayları
Sudan'da geçiş döneminin detayları Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) tarafından imzalanan anayasal bildiri için 17 Ağustos'ta resmi imza töreni yapılacak.
4.08.2019 Dünya
AB, Sudan'daki anlaşmayı olumlu karşıladı
AB, Sudan'daki anlaşmayı olumlu karşıladı Avrupa Birliği (AB), Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon arasında ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasal bildirinin imzalanmasının "Sudan halkının barış ve refah arzusunun gerçekleştirilmesi için eşsiz bir fırsat" olduğunu bildirdi.
4.08.2019 Dünya
Türkiye, Sudan'da anayasa bildirisinin imzalanmasından memnun
Türkiye, Sudan'da anayasa bildirisinin imzalanmasından memnun Türkiye, Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon arasında ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasa bildirisinin imzalanmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.
4.08.2019 Dünya
Suudi Arabistan'ı memnun eden imza
Suudi Arabistan'ı memnun eden imza Suudi Arabistan, Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon arasında ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasa bildirisi ön anlaşmasının imzalanmasından memnuniyet duyduğunu açıkladı.
4.08.2019 Dünya
Sudan'da ortak geçiş yönetiminin ön anlaşması imzalandı
Sudan'da ortak geçiş yönetiminin ön anlaşması imzalandı Sudan'da Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile sivil muhalif koalisyon arasında ülkedeki siyasi krizi sonlandıracak ve ortak geçiş yönetimini başlatacak anayasa bildirisinin ön anlaşması imzalandı.
4.08.2019 Dünya
Sudan’da sonunda anlaşma sağlandı
Sudan’da sonunda anlaşma sağlandı Sudan’da askeri darbenin ardından yaşanan siyasi krizi aşmak için askeri yönetim ile muhalif sivil koalisyon arasında aylardır süren müzakerelerde nihai anlaşmaya varıldı. Afrika Birliği Sudan Özel Temsilcisi ve ara bulucu Muhammed Hasan Lebat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Askeri Geçiş Konseyi (AGK) ile Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) koalisyonunun anayasa bildirisinin tüm maddelerinde anlaştıklarını bildirdi.
4.08.2019 Dünya
Sudan'da darbeciler ve muhalifler ortak yönetimde anlaştı
Sudan'da darbeciler ve muhalifler ortak yönetimde anlaştı Afrika ülkesinde taraflar siyasi krizi sonlandıracak anayasa bildirisinin tüm maddelerinde uzlaşıldığını, 39 aylık ortak geçici yönetimi başlatacak nihai anlaşmanın pazar günü imzalanacağını duyurdu.
3.08.2019 Dünya
Sudan'da darbecilerden okullara süresiz tatil
Sudan'da darbecilerden okullara süresiz tatil Askeri yönetim, Kuzey Kurdufan eyaletinde beş kişinin hayatını kaybettiği barışçıl gösterinin ardından ülke geneline yayılan öğrenci protestoları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime süresiz ara verildiğini açıkladı.
31.07.2019 Dünya
Sisi, Sudanlı generali Kahire'de kabul etti
Sisi, Sudanlı generali Kahire'de kabul etti Mısır'ın darbeci cumhurbaşkanı, kendisi gibi darbeci olan Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Başkan Yardımcısı Orgeneral Daklu Hmidti'yle Kahire'de görüştü.
29.07.2019 Dünya
BAE'nin getirdiği Sudanlı savaşçılar Libya'ya ulaştı
BAE'nin getirdiği Sudanlı savaşçılar Libya'ya ulaştı Kuzey Afrika ülkesinde başkent Trablus'a saldıran Halife Hafter'i destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri'nin, savaşçıları Eritre üzerinden çatışma bölgelerine taşıdığı bildiriliyor.
29.07.2019 Dünya
Sudan'da kritik imzalar atıldı
Sudan'da kritik imzalar atıldı Darbeci Askeri Geçiş Konseyi ile muhalifler arasında anlaşmaya varıldı, Doğu Afrika ülkesi plana göre 39 ayda sivil yönetime kavuşacak.
17.07.2019 Dünya
'Sudan'da göstericilere müdahale emri Askeri Konsey'den geldi, saldırı önceden planlandı'
'Sudan'da göstericilere müdahale emri Askeri Konsey'den geldi, saldırı önceden planlandı' Onlarca protestocunun canlı yayında öldüğü Afrika ülkesindeki katliamın 300'den fazla görüntüsünü inceleyen BBC, ayakları bağlanan kurbanların Nil Nehri'ne atıldığını bildiriyor.
12.07.2019 Dünya
Sudan'da yeni bir darbe girişimi engellendi
Sudan'da yeni bir darbe girişimi engellendi Sudan Askeri Geçiş Konseyi, ülkede yeni bir darbe girişimi olduğunu ve bunun engellendiğini duyurdu. Sudan Askeri Geçiş Konseyi, engellenen yeni darbe girişiminin muhalefetle varılacak nihai anlaşmayı baltalamayı amaçladığını ve girişimde bulunan bir komutan ve bazı subayların gözaltına alındığını açıkladı.
11.07.2019 Dünya
Sudan'da internet kesintisi bitti
Sudan'da internet kesintisi bitti Afrika ülkesinde darbeci askerlerin ordu karargahı önündeki göstericileri dağıttığı 3 Haziran'da erişime kapatılan mobil internet, normale döndü.
10.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Geçiş Konseyi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.