Avrupa Hareketlilik Haftası

Avrupa Hareketlilik Haftası

Son dakika Avrupa Hareketlilik Haftası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Avrupa Hareketlilik Haftası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Avrupa Hareketlilik Haftası haber sayfamızda...

Avrupa Hareketlilik Haftası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 avrupa hareketlilik haftası haberi bulunmuştur.
Zolan, kadınların coşkusuna ortak oldu
Zolan, kadınların coşkusuna ortak oldu Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları kapsamında yüzlerce kadın zumba yaptı.
23.09.2023 Ege
Ege kentleri hareketlendi
Ege kentleri hareketlendi Konak, Karşıyaka ve Didim belediyeleri, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı renkli görüntülerle kutladı.
23.09.2023 Ege
Buca harekete geçti
Buca harekete geçti Avrupa Hareketlilik Haftası, Buca’da dolu dolu bir programla gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik için pek çok çalışma gerçekleştiren Buca Belediyesi, yüzlerce kişiyi spor ve sanat etkinliğinde buluşturarak farkındalık yarattı.
28.09.2022 Ege
Kültürpark’ta ‘Hareket’li gün
Kültürpark’ta ‘Hareket’li gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son günü olan Otomobilsiz Kent Günü’ne Kültürpark’ta sabah yürüyüşüyle başladı. Yaklaşık bir saat boyunca yürüyen Soyer ve Meyer-Landrut sürdürülebilirlik için kentsel hareketliliğin önemine dikkat çekti.
23.09.2022 Ege
Balçova da hareketlendi
Balçova da hareketlendi Kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine davet etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Balçova’da bisiklet turu düzenlendi...
23.09.2022 Ege
Hareketlendik!
Hareketlendik! İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor
21.09.2022 Ege
“Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz”
“Karbon sıfır hedefi için ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz” Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri’yi ziyaret eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, “İklim değişikliğinin ekonomiler ve çevre üzerindeki negatif etkilerinin farkındayız. Sıcak hava dalgaları, yangınlar, kuraklıklara şahit oluyoruz. Avrupa Birliği ve Türkiye, Paris İklim Anlaşmasını imzaladılar. Bu yüzyılın ortası itibariyle karbon sıfır olmayı hedefliyorlar. Bu hedeflere ulaşmak için metro, tramvay gibi toplum ulaşım araçlarını daha fazla kullanmalı, ulaşım metotlarımızı çeşitlendirmeliyiz” dedi. Kentsel ulaşımın enerji tüketimine ve emisyona katkıda bulunan en önemli faktörlerden olduğunu belirten Büyükelçi Meyer-Landrut, “Avrupa’da karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 25’inin kentsel ulaşım kaynaklı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ulaşım alışkanlıklarımızı değiştirmenin önemini, daha fazla yürümeyi, daha fazla toplu taşıma ve bisiklet kullanmayı vurguluyoruz” diye konuştu.
20.09.2022 Advertorial
Bayraklı halkı denizle buluştu
Bayraklı halkı denizle buluştu Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında renkli etkinliklere imza atan Bayraklı Belediyesi, kano gösterileri ve spor etkinlikleriyle farkındalık yarattı.
18.09.2022 Ege
Bornovalıları spor dolu günler bekliyor
Bornovalıları spor dolu günler bekliyor Bornova Belediyesi, tüm dünyada 16-22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 
16.09.2022 Ege
Bayraklı’da  hareketlilik körfeze taşacak
Bayraklı’da hareketlilik körfeze taşacak Bayraklı Belediyesi, yeni ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılarak emisyon hacminin düşürülmesini amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu yıl da renkli etkinlikler düzenleyecek.
13.09.2022 Ege
Bayraklı’da hareketli günler
Bayraklı’da hareketli günler Bayraklı Belediyesi, yeni ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılarak emisyon hacminin düşürülmesini amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu yıl da renkli etkinlikler düzenleyecek.
11.09.2022 Ege
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Avrupa Hareketlilik Haftası açılışına bisikletiyle gitti
Bakan Yardımcısı Kaymakcı, Avrupa Hareketlilik Haftası açılışına bisikletiyle gitti Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı'ndaki ofisinden Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) binasında gerçekleştirilen 2022 yılı Avrupa Hareketlilik Haftası açılışı toplantısına Helsinki adını verdiği bisikletiyle gitti.
7.09.2022 Siyaset
Bodrum Çamlık MTB Cup Bisiklet Yarışı 2. kez düzenlendi
Bodrum Çamlık MTB Cup Bisiklet Yarışı 2. kez düzenlendi Bodrum Belediyesi ve Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü tarafından; Muğla Valiliği, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bodrum Kaymakamlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu destekleriyle organize edilen, “Bodrum Bike Fest” kapsamındaki Uluslararası Bodrum Çamlık MTB Cup Bisiklet Yarışı’nın ikincisi Çamlık Mevkii’nde gerçekleştirildi...
30.05.2022 Ege
‘Güvenli bisiklet yolları istiyoruz’
‘Güvenli bisiklet yolları istiyoruz’ 2022 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bugün gerçekleştirilecek etapla sona ererken, yüzlerce vatandaş TBMM'den Türkiye'de bisiklet yollarının çoğaltılarak güvenli hale getirilmesini istedi.
17.04.2022 Gündem
Sağlıklı ulaşım  için pedala bastılar
Sağlıklı ulaşım için pedala bastılar Efeler Belediyesi ile Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi işbirliğinde bu yıl 20’ncisi kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi.
24.09.2021 Ege
Bornova’ya hareket geldi
Bornova’ya hareket geldi Bornovalılar, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında spor dolu bir hafta sonu geçirdi.
24.09.2021 Ege
Buca’ya neşe kattılar
Buca’ya neşe kattılar Buca Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nda katılımcı olarak yer aldı.
24.09.2021 Ege
Sporla dolu bir hafta
Sporla dolu bir hafta Her yıl 16-22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Balçova’da dolu dolu geçti.
24.09.2021 Ege
Çarşıda pedal çevirdi
Çarşıda pedal çevirdi Bodrum Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte Başkan Ahmet Aras, yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte çarşıda bisiklet sürdü.
22.09.2021 Ege
Doğal bisiklet güzergâhıyla dikkat çekti
Doğal bisiklet güzergâhıyla dikkat çekti Efes Selçuk’ta Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenlendi. EuroVelo 8. Akdeniz Rotası 500 kilometrelik İzmir-Efes-Bergama güzergâhına dahil olan Efes Selçuk’un doğal bisiklet rotalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen tur, Ahmet Ferahlı Parkı önünden başladı. Katılımcılar, Efes Antik Kenti üzerinden Pamucak sahile kadar pedal çevirdi. Ayrıca ‘Trafikte Güvenli Bisiklet Kullanımı’ söyleşisi de düzenlendi.
20.09.2021 Ege
Araç trafiği yerine spor dans ve gösteriler...
Araç trafiği yerine spor dans ve gösteriler... Konak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde trafiğe kapatılacak olan Güzelyalı Parkı’nın yanındaki 39 Sokak’ta gün boyu spor, dans ve yetenek gösterileriyle yarışlar düzenlenleyecek.
20.09.2021 Ege
Edirne'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi
Edirne'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi Edirne'de, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.
19.09.2021 Haberler
2013 yılından beri devam ediyor! Edirne'de mesaj verdiler
2013 yılından beri devam ediyor! Edirne'de mesaj verdiler Otomobilsiz kentler için bisiklete dikkat çekmek isteyen kadınlar tarafından Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Edirne'de çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi.
19.09.2021 Gündem
İstanbul’a yaya durağı
İstanbul’a yaya durağı İBB Ulaşım Daire Başkanlığı ve WRI Türkiye, Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yayalara oturma ve dinlenme alanı sunan mobil gezici yaya durağını hizmete sundu. Önümüzdeki günlerde sabit yaya durakları yapılacak.
18.09.2021 Gündem
Karşıyaka’ya hareket geliyor
Karşıyaka’ya hareket geliyor Her yıl 16-22 Eylül günleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ bu yıl ‘Sürdürülebilir Ulaşım ve Sağlıklı Yaşam’ temalarıyla düzenleniyor.
17.09.2021 Ege

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Hareketlilik Haftası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.