Brenton Tarrant

Brenton Tarrant

Son dakika Brenton Tarrant haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Brenton Tarrant gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Brenton Tarrant haber sayfamızda...

Brenton Tarrant

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 76 brenton tarrant haberi bulunmuştur.
Yeni Zelanda'da cami saldırganı Tarrant'tan müebbet hapis cezasına itiraz
Yeni Zelanda'da cami saldırganı Tarrant'tan müebbet hapis cezasına itiraz Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına itiraz etmek için temyiz mahkemesine başvurdu.
8.11.2022 Dünya
Kanada’da 4 Müslüman'ı öldüren teröristle ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı
Kanada’da 4 Müslüman'ı öldüren teröristle ilgili çarpıcı gerçek ortaya çıktı Kanada’nın Ontario eyaletindeki London kentinde aynı aileden 4 Müslüman'ı öldüren teröristin, Yeni Zelanda’daki camilerde 51 kişiyi öldüren teröristten ilham aldığı ortaya çıktı.
10.11.2021 Dünya
Yeni Zelanda'da 51 kişiyi öldüren terörist temyize gidecek
Yeni Zelanda'da 51 kişiyi öldüren terörist temyize gidecek Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 40 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant’ın ömür boyu hapis cezasını temyize götürmeyi düşündüğü açıklandı.
8.11.2021 Dünya
ABD'deki sinagog saldırganına  müebbet hapis
ABD'deki sinagog saldırganına müebbet hapis ABD'nin California eyaletinde sinagoga düzenlediği saldırıda yaşlı bir kadını öldüren ve 3 kişiyi yaralayan John T. Earnest, müebbet hapisle cezalandırıldı
1.10.2021 Dünya
Ardern: Christchurch filmi Müslümanlara odaklanmalı
Ardern: Christchurch filmi Müslümanlara odaklanmalı Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 15 Mart 2019'da Christchurch kentindeki camilere yapılan terör saldırısıyla ilgili film projesinin kendisine değil, Müslüman topluma odaklanması gerektiğini belirtti.
14.06.2021 Dünya
Ardern dünyanın ırkçılık hakkında konuşması gerektiğini söyledi
Ardern dünyanın ırkçılık hakkında konuşması gerektiğini söyledi Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkedeki Müslüman toplumun Christchurch saldırısından önce de ırkçılıkla karşılaştığını belirterek, dünyanın ırkçılık ve beyaz üstünlüğü hakkında konuşması gerektiğini bildirdi.
15.03.2021 Dünya
Singapur’da 2 camiye saldırı planlayan 16 yaşındaki genç tutuklandı
Singapur’da 2 camiye saldırı planlayan 16 yaşındaki genç tutuklandı Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki camilere yönelik saldırıdan etkilenerek, Singapur’da 2 camide saldırı planlayan 16 yaşındaki genç tutuklandı.
28.01.2021 Dünya
Yeni Zelanda'da cami saldırılarıyla ilgili 792 sayfalık rapor açıklandı
Yeni Zelanda'da cami saldırılarıyla ilgili 792 sayfalık rapor açıklandı Yeni Zelanda'da camilere düzenlenen saldırılarla ilgili Kraliyet Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan 792 sayfalık raporda, Yeni Zelanda istihbaratının beyaz aşırıcılığı göz ardı ettiği belirtildi.
8.12.2020 Dünya
Rapor yayınlandı, Ardern özür diledi!
Rapor yayınlandı, Ardern özür diledi! Yeni Zelanda'da Kraliyet Komisyonu'nun hazırladığı raporda 51 Müslümanın öldürüldüğü Christchurch saldırısında istihbarat servislerinin 'sağ kesimden gelen tehdidi yeterince iyi değerlendirmediği' ancak 'başarısız da olmadığı' belirtildi. Bunun üzerine açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, "Tüm bu olanlar başarısızlık" diyerek özür diledi.
8.12.2020 Dünya
Yeni Zelanda'dan camilere yönelik saldırılarda hesap verebilirlik sözü
Yeni Zelanda'dan camilere yönelik saldırılarda hesap verebilirlik sözü Yeni Zelanda'da Başbakan Jacinda Ardern hükümeti, Christchurch kentindeki iki camiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili Kraliyet Komisyonunun hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaşacak.
7.12.2020 Dünya
Yeni Zelanda 'acil iklim durumu' ilan etti
Yeni Zelanda 'acil iklim durumu' ilan etti Başbakan Ardern'in küresel ısınmayı durdurmak için hazırladığı düzenleme parlamentodan geçti, buna göre beş yıl içinde hükümet ve meclis karbon emisyonunu nötr hale getirecek. 2050 yılına kadar ise tüm ülkede sıfır karbon hedefi gerçekleştirilecek.
2.12.2020 Dünya
Yeni Zelanda'da seçim anketleri Jacinda Ardern’i gösteriyor
Yeni Zelanda'da seçim anketleri Jacinda Ardern’i gösteriyor Yeni Zelanda’daki genel seçimlere bir hafta kala yapılan anketler, Başbakan Jacinda Ardern’in seçimlerden zaferle çıkacağını gösteriyor.
9.10.2020 Dünya
Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor
Son dakika... AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor Son dakika haberine göre AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Milletin gözüyle tarihimize bakanlar, Malazgirt ile 30 Ağustos arasında çelişki ya da birbirine alternatif iki mesaj görmez." ifadelerini kullandı. Doğu Akdeniz ile ilgili, "Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor." diyen Çelik, Macron'un 'kırmızı çizgi' açıklamasına sert tepki gösterdi. Çelik, "Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatan'ımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron'a aynen iade ederiz." dedi.
2.09.2020 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsveç'teki provokasyona sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten İsveç'teki provokasyona sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki göstererek, "İçinde ırkçı/faşist bir siyasetçinin de olduğu bir grubun İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik saygısızlığını lanetliyoruz." ifadesini kullandı
29.08.2020 Siyaset
28 Ağustos 2020 Milliyet'te Haftanın Özeti
28 Ağustos 2020 Milliyet'te Haftanın Özeti 28 Ağustos 2020 Milliyet'te Haftanın Özeti
28.08.2020 Haberler
Fuat Oktay: Terörist Tarrant'a verilen cezayla adalet tecelli etti
Fuat Oktay: Terörist Tarrant'a verilen cezayla adalet tecelli etti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda'da 2 camiye silahlı saldırı düzenleyen terörist Brenton Tarrant'a verilen ömür boyu hapis cezası ile adaletin tecelli ettiğini belirtti.
27.08.2020 Siyaset
AK Partili Ömer Çelik'ten Tarrant açıklaması: Karar sevindiricidir
AK Partili Ömer Çelik'ten Tarrant açıklaması: Karar sevindiricidir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Yeni Zelanda'da 51 kişiyi şehit eden Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezasının sevindirici olduğunu belirterek, 'Yeni Zelanda'da en ağır ceza, herhangi bir aftan yararlanmaya imkan bulunmayacak şekilde ömür boyu hapis cezasıdır. Katilin Yeni Zelanda hukuku içinde en ağır cezaya çarptırılması, İslam düşmanlığı ve nefret suçları ile mücadele için güçlü bir mesajdır' dedi.
27.08.2020 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: 'İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığını ancak hep birlikte yenebiliriz'
Bakan Çavuşoğlu: 'İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığını ancak hep birlikte yenebiliriz' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezası aldığını belirterek, "Tüm insanlığa tehdit olan İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığını ancak hep birlikte yenebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.
27.08.2020 Siyaset
Dışişleri: Terörist Tarrant'a verilen cezayı memnuniyetle not ediyoruz
Dışişleri: Terörist Tarrant'a verilen cezayı memnuniyetle not ediyoruz Dışişleri Bakanlığı, Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren terörist Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının memnuniyetle not edildiğini bildirdi.
27.08.2020 Siyaset
27 Ağustos 2020 Milliyet'te Gündem
27 Ağustos 2020 Milliyet'te Gündem 27 Ağustos 2020 Milliyet'te Gündem
27.08.2020 Haberler
Yeni Zelanda'da 51 kişiyi katleden teröriste verilen ceza memnuniyetle karşılandı
Yeni Zelanda'da 51 kişiyi katleden teröriste verilen ceza memnuniyetle karşılandı Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılması, şehit yakınlarını ve yaralı kurtulanları memnun etti.
27.08.2020 Dünya
‘Saldırganla ailece yüzleştik’
‘Saldırganla ailece yüzleştik’ Yeni Zelanda’da geçen yıl 51 kişinin can verdiği cami saldırısında ağır yaralanan Temel Ataçocuğu, duruşmada ilk kez saldırgan Brenton Tarrant’la yüz yüze geldi. O anı Milliyet’e anlatan Ataçoğlu, “Konuşmam bittiğinde omuzlarımdan büyük bir yük kalktı” dedi.
27.08.2020 Gündem
Son dakika... Yeni Zelanda'daki cami saldırganının cezası belli oldu!
Son dakika... Yeni Zelanda'daki cami saldırganının cezası belli oldu! Gelen son dakika haberine göre; Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
27.08.2020 Dünya
Yeni Zelanda saldırısında yaralanan Türk, terörist Tarrant'la yüzleşti!
Yeni Zelanda saldırısında yaralanan Türk, terörist Tarrant'la yüzleşti! Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen saldırıda yaralanan Ataçocuğu, saldırının faili Tarrant ile mahkemede yüzleşmesinde, "Biz Müslüman toplumuna hiçbir zarar veremediğini belirttim." ifadesini kullandı.
26.08.2020 Dünya
Yeni Zelanda'daki terör saldırısının neden olduğu acıları mahkemede anlattılar
Yeni Zelanda'daki terör saldırısının neden olduğu acıları mahkemede anlattılar Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi katleden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Tarrant'ın yargılanmasına devam edildi.
25.08.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Brenton Tarrant ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.