British

British

Son dakika British haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan British gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan British haber sayfamızda...

British

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.830 british haberi bulunmuştur.
İngiltere, askerlerinin 150 yıl önce yağmaladığı sante mücevherlerini Gana'ya iade etti
İngiltere, askerlerinin 150 yıl önce yağmaladığı sante mücevherlerini Gana'ya iade etti İngiliz askerler tarafından 150 yıl önceki savaşta yağmalanan, bugünkü Gana sınırlarındaki Asante Krallığı'na ait mücevherler Gana'ya iade edildi.
12.04.2024 Dünya
Prostattan koşarak uzaklaşın!
Prostattan koşarak uzaklaşın! İsveç’te yapılan ve British Journal of Sport Medicine’da yayımlanan çalışmada aerobik egzersiz kapasitesi ile prostat kanseri arasındaki ilişki incelendi.
7.04.2024 Gündem
THY rekora uçtu
THY rekora uçtu 2023’te gelirde 20.9 milyar dolar, kârda 2.9 milyar dolar, yolcuda 83.4 milyon kişi ile rekorlar dolu yılı geride bırakan THY, ‘güçlü büyümeye devam’ mesajı verdi.
5.04.2024 Ekonomi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor...
15.04.2024 Milliyet Executive
Küratör sanık koltuğunda
Küratör sanık koltuğunda British Museum,  geçen yıl müzenin eski küratörü Peter Higgs’in yüzlerce eseri çalıp internette sattığı iddiasıyla sarsılmıştı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Petshoplarda yasaklandı, internete düştü! 17 bin liradan satılıyor
Petshoplarda yasaklandı, internete düştü! 17 bin liradan satılıyor Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklanmıştı. Pet shoplarda kataloglardan gösterilerek satış yapılırken, internet üzerinden yapılan satışlar ise arttı. Binlerce kişinin üye olduğu Telegram gruplarında, satışlar fotoğraflı ve videolu reklamlarla yapılıyor. Hayvan fiyatları belirtilmiyor ancak "görüşülür" diye not düşülüyor.
26.03.2024 Haberler
Petshoplarda yasaklandı, internete düştü! 17 bin liradan satılıyor
Petshoplarda yasaklandı, internete düştü! 17 bin liradan satılıyor Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeyle pet shoplarda kedi ve köpek satışı vitrinde yasaklanmıştı. Pet shoplarda kataloglardan gösterilerek satış yapılırken, internet üzerinden yapılan satışlar ise arttı. Binlerce kişinin üye olduğu Telegram gruplarında, satışlar fotoğraflı ve videolu reklamlarla yapılıyor. Hayvan fiyatları belirtilmiyor ancak "görüşülür" diye not düşülüyor.
26.03.2024 Gündem
3 aylık Meva bebek yanarak can vermişti! Evde şoke eden ikinci yangın
3 aylık Meva bebek yanarak can vermişti! Evde şoke eden ikinci yangın Antalya’da 3 aylık Meva bebeğin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangının olduğu dairede bugün de yangın çıktı. Yangında evde kimsenin olmadığı öğrenilirken apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Yan dairede kalan bir vatandaş ise yangını duyup olay yerine gelerek evdeki 3 kedisini dumandan etkilenmeden kurtardı.
22.03.2024 Gündem
Araştırma ortaya koydu: Günde en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor
Araştırma ortaya koydu: Günde en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, günde 10 bin adıma kadar en az 2 bin 200 adım atmak erken ölüm riskini azaltıyor.
6.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'ye gidiyor Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yatırımcılar ile çeşitli toplantılara katılmak üzere İngiltere'ye gidecek.
25.02.2024 Gündem
İngiltere’den ‘ataları‘nı istiyorlar
İngiltere’den ‘ataları‘nı istiyorlar Şilili sosyal medya fenomeni Mike Milfort, British Museum’daki Paskalya Adası’na ait, yerli halkın atalarının ruhunu temsil ettiğine inanılan moai heykellerinin iade edilmesi için kampanya başlattı.
24.02.2024 Kültür Sanat
Coşkulu açılış
Coşkulu açılış WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un açılış gecesi, Britanyalı Lübnanlı elektronik müzik prodüktörü ve DJ Saliah’ın performansı ile Babylon’da gerçekleşti.
22.02.2024 Kültür Sanat
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz yaratan Türk: Erdem defilesi
Yunanistan ve İngiltere arasında kriz yaratan Türk: Erdem defilesi Modacı Erdem Moralıoğlu’nun Londra’da Yunanistan’a ait ‘Elgin Mermerleri’nin önünde defile düzenlemesi, İngiltere ile Yunanistan arasında krize neden oldu.
20.02.2024 Dünya
2024 BAFTA ödülleri sahiplerini buldu!
2024 BAFTA ödülleri sahiplerini buldu! Kısa adı BAFTA olan British Academy Film Awards, dün gece Londra'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene katılan birbirinden ünlü isimler, kırmızı halıda tarzlarını sergiledi. 2023'ün en çok konuşulan filmlerinden 'Oppenheimer', geceden yedi ödülle ayrıldı.
20.02.2024 Cadde
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana
Unutulmuş krallığın başkenti Aççana Hatay’da 4 bin yıllık geçmişe sahip Aççana Höyük’teki kazılarla Mukiş Krallığı’nın başkenti Alalah’ın tarihi aydınlatılıyor. Kazılarda iklime bağlı gelişen büyük değişikliklerin, insan hareketlerinin izleri de sürülüyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu
Hatay Arkeoloji Müzesi: Depremde de tarihi korudu Mozaikleriyle dünya çapında üne kavuşan Hatay Arkeoloji Müzesi depremde ayakta kaldı, ev sahipliği yaptığı eserler zarar görmedi. Tadilat çalışmalarının devam ettiği müzenin 2025 yılında tekrar ziyarete açılması planlanıyor.
19.02.2024 Arkeoloji
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık
Kistik Fibrozis, en sık görülen nadir hastalık Tahminlere göre, dünya üzerinde yaklaşık (1)8...
29.02.2024 Advertorial
Sanata yeni tehdit selfie’ler
Sanata yeni tehdit selfie’ler Sanatseverler, dünyaca ünlü müzeleri ziyaret ederken fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor ancak son zamanlarda artan bir tehlike, sanat eserlerini tehdit ediyor: Selfie kazaları!
16.02.2024 Kültür Sanat
Protestonun adı British Museum
Protestonun adı British Museum British Museum’un BP ile sponsorluk anlaşması Filistin için protesto edildi.
14.02.2024 Kültür Sanat
British Museum’dan ‘özür’ sergisi
British Museum’dan ‘özür’ sergisi Geçen yıl envanterinden iki bin nesnenin kaybolduğunu açıklayan British Museum yakın zamanda ele geçirdiği 351 cam nesnenin nesnenin bir bölümünü 15 Şubat’ta “Mücevherleri Yeniden Keşfetmek” adlı sergileyecek.
5.02.2024 Kültür Sanat
Avrupa’da anaokulu ücretleri ailenin gelirine göre belirleniyor: Az kazanan az çok kazanan çok ücret ödüyor
Avrupa’da anaokulu ücretleri ailenin gelirine göre belirleniyor: Az kazanan az çok kazanan çok ücret ödüyor Mahalle arasında 25-30 bin TL’ye eğitim veren anaokulları olsa da isim yapan okullarda bu ücretler 200-250 bin TL arasında. Yeni zamlarla 400-500 bin TL’lik ücretler, 800 bin TL’ye ulaşacak gibi. anaokulu fiyatlarını dünyayla kıyasladı.
1.02.2024 Eğitim
British Museum’da ‘silindir’ gerginliği
British Museum’da ‘silindir’ gerginliği British Museum ile İran arasında Kiros Silindiri gerginliği alevlendi. Müze, Babil dönemine ait eseri İsrail’e sergiye göndereceğini duyurdu.
31.01.2024 Kültür Sanat
İngiltere, yağmaladığı tarihi eserleri iade edecek!
İngiltere, yağmaladığı tarihi eserleri iade edecek! İngiltere 150 yıl önce Gana’dan yağmaladığı ve British Museum’da bulunan Asanthi (Asante) Krallığı’na ait tarihi eserleri iade edeceğini açıkladı.
25.01.2024 Dünya
150 yıl sonra çark ettiler! İngilizler yağmaladıkları eserleri iade edecek
150 yıl sonra çark ettiler! İngilizler yağmaladıkları eserleri iade edecek İngiltere 150 yıl önce Gana’dan yağmaladığı tarihi eserleri Gana'ya geri iade edeceğini açıkladı.
25.01.2024 Dünya
36 milyon belge geri yükleniyor
36 milyon belge geri yükleniyor Britanya Kütüphanesi (British Library), siber saldırının ardından yaralarını sarıyor.
17.01.2024 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

British ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.