Milliyet Executive İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

İşte Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

05.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

Teknolojinin iş hayatına olan etkisinin ve dijital dönüşüm çalışmalarının zirveye çıktığı 'yapay zeka çağı'nda teknoloji liderleri şirketleri geleceğe taşıyor. Şirketlerin teknolojiden sorumlu en üst düzey yöneticilerinin sorumluluğu her geçen gün artarken stratejik yönetime katkı, inovasyon, verimlilik artışı ve rekabet gücünde kilit rol oynuyorlar. Milliyet Executive'in bu sayısında sizleri DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen araştırmayla belirlenen Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri'yle tanıştırıyoruz...  

Haberin Devamı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

1. Abdurrahman Kılınç – DeFacto – CIO

Lisans eğitimini YTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2010 yılından itibaren Perakende sektöründe Bilgi Teknolojileri, İş Zekası, Veri Bilimi ve İş Analizi alanlarında çalışan Kılınç, 2014 yılından beri DeFacto bünyesinde çalışmaktadır. 2023 yılında DeFacto'da CIO olarak atanarak DeFacto Teknoloji ekibinin liderliğini üstlenmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

2. Ahmet Reha Argaç - Borusan Lojistik – CTO/CIO

Bilkent Üniversitesi Elektronik & Elektronik Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun olup aynı üniversitenin ekonomi dalında yüksek lisans yapmıştır. Ağustos 2021'den beri Borusan Lojistik bünyesinde Teknoloji ve Ar-Ge'den sorumlu GMY ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

3. Alexey Shevenkov – Hepsiburada – CTO

Yüksek lisans eğitimini Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. 2005'te yazılım geliştirici olarak Yandex'e katıldı. 2009'da yazılım mühendisliği departmanının başına geçti ve 2016'da Yandex.Market'in CTO'su oldu. Yandex bünyesindeki 16 yıllık görev süresince birçok e-ticaret hizmetinin faaliyete geçirilmesine katkıda bulunan Shevenkov, Aralık 2021'de Hepsiburada'ya CTO olarak katıldı.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

4. Ali İnal - Enerjisa Üretim - Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş GMY

Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Avusturya Alpen-Adria Üniversitesi'nde IT İş Çözümleri yüksek lisansını aldı, Fransa'da HEC Business School'da da Gold for Business Leaders başlıklı, üst düzey yöneticilere yönelik programı tamamladı. Kariyerine 2001'de Advancity İnternet Çözümleri şirketinde başladı, yaklaşık 21 yıllık iş deneyimine sahip. Enerjisa Üretim'e Temmuz 2019'da Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak katıldı. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

5. Arif Emre Ünal  - Arzum - Teknoloji, Ürün ve Tedarik Zinciri GM / Co-CEO

Lisans öğrenimini İTÜ, yüksek lisans öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra sırasıyla ITM Gmbh, Arkas Holding, McCann Worldgroup'ta Bilgi Teknolojileri ile ilgili çeşitli görevler üstlenmiş, 2012 yılında Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş.'de BT Müdürü olarak başladığı kariyer yolculuğuna Teknoloji, Ürün ve Tedarik Zinciri'nden sorumlu Co-CEO olarak devam etmektedir. 

Haberin Devamı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

6. Aykut Yılmaz – Securitas - Bilgi Teknolojileri Ülke Yöneticisi

26 senedir güvenlik sektöründe aktif rol alan Yılmaz, Securitas'ın Türkiye'deki tüm şirketlerinin teknolojik süreçlerinin koordinasyonu ve yönetiminden sorumlu olarak, ekipleriyle birlikte Securitas şirketlerinin tüm dijitalleşme süreçlerini ve teknolojik altyapı çalışmalarını yürütüyor. Yılmaz, yapay zeka destekli insan kaynakları uygulamaları üzerine çalışmaları ve geleceğin güvenliğini şekillendirecek öngörülebilir güvenlik uygulamaları üzerine çalışmalarına devam ediyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

7. Ayşegül Arıcan Şeker - Vodafone Türkiye - İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Kariyerine Yapı Kredi Bankasında Analist ve Yazılım Geliştirici olarak başladı. Ardından ING Bank'ta Uygulama Geliştirme Direktörü olarak çalıştı. Vodafone'a katılmadan önce Akbank'ta Teknoloji, Strateji, Yönetişim ve Veri Teknolojilerinden Sorumlu Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Ekim 2021'den bu yana Vodafone Türkiye IT İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı. 

Haberin Devamı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

8. Barış Erdim – Toyota – CIO

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu, MBA eğitimini de ODTÜ'de tamamlamıştır. Toyota Türkiye bünyesinde farklı dönemlerde toplamda 19 yıla yakın bir süre CIO'luk görevi yapan Erdim, aynı şirkette CMO, Pazarlama Dir., Satış ve Lojistik Direktörlüğü görevinde de bulunmuştur. Türkiye'de Toyota, Lexus, BYD markalarının Distribütörlüğü ile Otoshops İkinci El ve ALJ Holding şirketlerinin CIO, Bilgi Sistemleri Direktörlüğü görevini sürdürmektedir. 2011 yılından bu yana Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de İcra Komitesi üyesidir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

9. Barış Fındık – Pegasus - Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı

Pegasus Hava Yolları'nın Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı (CIO) olarak görev yapmaktadır. Pegasus'a katılmadan önce, Turkcell Grubu'nda 13 yıl geçiren ve Turkcell Teknoloji'de bir dizi üst düzey yönetim pozisyonunda bulunan Fındık, profesyonel iş hayatına 2000 yılında, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Garanti Bankası'nda, garanti.com.tr, paragaranti.com ve ATM'lerin kanal yönetimi sorumlusu olarak başladı. 

Haberin Devamı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

10. Bayram Tuzcu - Ziraat Teknoloji - Genel Müdür

2006 yılında Viyana Teknik Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2008 yılında Endüstri-Bilişim Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladı. Kariyerine 2007 yılında başlayan Tuzcu, 2015-2022 yılları arasında Ziraat Teknoloji Program Yönetim Ofisi / Uygulama Altyapı Grup Müdürlüğü, Birim Yöneticiliği ve Ziraat Bankası Dijital Bankacılık Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüten Tuzcu, Temmuz 2022 tarihinden itibaren Ziraat Teknoloji Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir.

 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

11. Berke Menekli - BSH Ev Aletleri - Global Dijital Platformlardan Sor. Bşk. Yrd.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Aynı bölümde master yaptı. 1994 yılında Tekfen grubunda başladığı iş hayatına Coca-Cola İçecek, BMS ilaçları, GSK ilaçları şirketlerinde Türkiye, Fransa ve İngiltere'de bölgesel ve yerel pozisyonlar alarak devam etti. 2015 yılından beri BSH ev aletlerinde çalışmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

12. Bilal Genç - A101 - İcra Kurulu Üyesi & CTO

İTÜ, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan ve Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 'Standart Dışı Ulusal Haber Web Sitelerinin İçerik Analizi' alanında Yüksek Lisans çalışmaları bulunan Genç, Bilkent Üniversitesi'nde İşletme bölümünde yüksek lisans yapmıştır. A101'de CTO olarak, Dijital Dönüşüm & Dijital Olgunluk Geliştirme stratejisi ile e-ticarette yapay zeka ve çok kanallı (omni-channel) yeteneklerle perakende sektörünü dönüştürmektedir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

13. Cihan Yıldız - Boyner Büyük Mağazacılık - Teknolojiden Sorumlu GMY

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversitede Telekomünikasyon Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Kariyerine 2004 yılında Turkcell'de başlayan Yıldız, 2018 ile 2022 yılları arasında Turkcell Fintech Çözümleri Kıdemli Müdürü olarak görev yaptı. Boyner Grup Şirketleri'nden Hopi'de Teknolojiden Sorumlu GMY olarak çalıştı. 1 Ekim 2022 itibarıyla Boyner Büyük Mağazacılık 'ta Teknolojiden Sorumlu GMY olarak şirketin teknoloji ve inovasyon odaklı gelişimine liderlik etmektedir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

14. Ege Örer - AXA Sigorta - Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon GMY

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı. AXA Sigorta'daki kariyerine 2002 yılında başlayan Örer, 2007 yılında BT Direktörü unvanını aldı. 2014 yılında Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon Bölüm Başkanı ve İcra Kurulu Üyeliği'ne atandı. Halen Bilgi Teknolojileri ve İnovasyondan sorumlu GMY ve İcra Kurulu Üyeliği yapmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

15. Engin Kavas - Aydem Enerji - Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı / CTO

İTÜ'de Matematik Mühendisliği bölümünü ve sonrasında Sistem Analizi yüksek lisansını tamamladı. Yirmi beş yılı aşan kariyere sahip olan Kavas, halen Türkiye'nin öncü enerji şirketlerinden Aydem Enerji'de Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı olarak çalışmakta, ayrıca Aydem Enerji'nin grup şirketlerinden GDZ Enerji Yatırımları, Aydem Plus ve Parla Solar'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

16. Erman Karaca - TFI Tab Gıda Yatırımları – CTO

Ege Üniversitesi Matematik ve Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans mezunu. ATP, Körfezbank, Akbank, Garanti ve Yapı Kredi Bankası'nda çeşitli üst düzey roller üstlendikten sonra 2015-2021 yılları arasında TÜBİSAD'ın ilk kadın başkanı oldu. TFI Tab Gıda Yatırımları CTO'su olarak kariyerine devam eden Karaca, TBV Yönetim & Yürütme Kurulu, WTECH Kurucu Danışma Kurulu, DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

17. Erol Özgüner - İstanbul Büyükşehir Belediyesi – CIO

YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezuniyetinden sonra aynı bölümde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Turkcell'de çeşitli projelerde üst düzey yönetici olarak rol aldı ve son olarak sabit ve mobil şebeke operasyonları bölümünü yönetti. 2016'dan bu yana CF Telekom'da Genel Müdür olarak görev alan Özgüner, 2019 tarihi itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atandı. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

18. Ersel Karsal - Yıldırım Holding - Bilgi Teknolojileri Başkanı / CIO

Marmara Üniversitesi Matematik bölümü mezunu olan Ersel Karsal, kariyeri boyunca Toprak Holding, Şişecam, Arçelik, Turkcell, Innova, Türk Telekom, SabancıDX firmalarında birçok farklı görev yürüttü. Şu anda Yıldırım Holding bünyesinde Bilgi Teknolojileri Başkanı pozisyonunda görev alan Karsal, şirketin dünyanın farklı bölgelerinde yürütülen teknoloji alanındaki çalışmalarından da sorumludur.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

19. Evren Ayorak - Allianz Türkiye - İcra Kurulu Üyesi ve Bilgi Teknolojileri GMY

Finansbank'ta başladığı kariyerine, IBTECH kıdemli yazılım mimarı, Fiba Holding kurumsal mimarı olarak devam etti. Hollanda'da Credit Europe Bank birçok farklı pozisyonda görev aldı. Fibabank'ta analiz ve geliştirme bölüm yöneticiliği yaptı. Allianz Türkiye bünyesine 2016'da yazılım geliştirme ve dönüşüm direktörü olarak katıldı, 2018'de CIO-bilgi teknolojilerinden sorumlu direktör olarak atandı. 2020 Nisan itibariyle bilgi teknolojilerinden sorumlu genel müdür yardımcısı ve icra kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

20. Fahri Öbek - Türkiye Finans Katılım Bankası - Bilgi Sistemleri GMY, CIO

Ege Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı yaptı. Çalışma hayatına Bilpa'da başladı ve ardından Egebank'ta ve Koçbank, Yapı ve Kredi Bankası, Vodafone Türkiye firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldı. Haziran 2011'den itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'de Bilgi Sistemleri ve Operasyon'dan sorumlu GMY görevini yürütmektedir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

21. Ferkan Merdan – Vakıfbank - Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi, Kurumsal İletişim ve Ödeme Sis. Hiz. Sor. GMY

İstanbul Üniversitesi SBF Maliye Bölümü mezunu olan Merdan, THK Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1996 yılında Ziraat Bankası Bankacılık Okulu'nda başladığı kariyerini 1999 yılından itibaren VakıfBank'ta çeşitli birimlerde müfettiş, müdür ve başkan unvanlarıyla sürdürmüştür. 31.05.2019 tarihinde GMY olarak atanan Merdan, Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi, Kurumsal İletişim ve Ödeme Sistemleri Hizmetlerinden sorumlu GMY olarak görev yapmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

22. Fulya Bıçak Muştu- Zorlu Enerji Grubu- Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü 

ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi'nde MBA programını tamamlamıştır. Bimsa, Danonesa, British American Tobacco, Çelebi Holding, Evyap Holding, Balparmak ve HD Holding'te Bilgi Teknolojileri'nden sorumlu üst düzey yönetici olarak görev almıştır. 2020'den itibaren Zorlu Enerji Grubu'nda Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

23. Gökay Burak Akkuş - Aras Dijital - Genel Müdür

Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisansını bitiren Akkuş, bilgisayar mühendisliği doktorasını Trakya Üniversitesi'nde tamamladı. Bir buçuk sene Aras Kargo CIO olarak görev yaptıktan sonra global yazılımlar geliştiren Aras Digital'in kurulumunda aktif rol oynayarak Aras Digital Genel Müdürü olarak Aras Kargo bünyesindeki çalışmalarını sürdürmektedir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

24. Gökhan Gökçay – Akbank - Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı

Akbank'a 2017 yılında Dijital Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Veri alanlarına liderlik etmek üzere Bölüm Başkanı olarak katılan Gökçay, Ocak 2023'ten bu yana Akbank Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CIO) olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisans ve yüksek lisans derecesine sahiptir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

25. Dr. Gökhan Özdinç - Yapı Kredi - Yapı Kredi Teknoloji, Veri ve Süreç Yönetimi GMY

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans, Boğaziçi Üniversitesi MBA ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Doktora mezunu. 2020 yılında Yapı Kredi bünyesine katılan Özdinç, İştirakler Uygulama Geliştirme ve BT Yönetişim Direktörü ve Yapı Kredi Yatırım CIO'su olarak çalıştı. 2021 Ağustos ayı itibariyle Yapı Kredi Bankası Teknoloji, Veri ve Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu üyesi olarak görevine devam ediyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

26. Gül Erol - Yıldız Holding - CIO

Yıldız Holding Bilgi Teknolojileri Başkanı ve Yıldız Tech CEO'su olarak, Holding'in dijitalleşme stratejisi kapsamında Holding ve şirketlerinin teknolojik yönü içinde birçok yenilikçi proje ve inisiyatiflere liderlik etmektedir. Aynı zamanda teknolojiyi sadece uygulayan değil geliştiren bir kurum amacıyla kurulan ve yerinde Ar-Ge statüsüne sahip olan Yıldız Tech bünyesinde yeni dijital uygulamaların geliştirilmesine destek olmak, özellikle veri analitiği ve e-ticaret alanında yenilikçi çözümler üretmek üzerine çalışılmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

27. Hayriye Karadeniz - Ford Otosan - Dijital Ürünler ve Servisler Lideri

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine, 1994 yılında Ford Otosan'da başlayan Karadeniz, firma bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 2012 yılında Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görev yapmaya başladı. 2016 yılında ise Türkiye'nin ilk atanan CDO'su olan Karadeniz, Ford Otosan Dijital Ürünler ve Servisler Lideri olarak profesyonel hayatına devam ediyor. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

28. Hilmi Koçak - Eczacıbaşı Topluluğu - Bilgi ve İletişim Sistemleri Grup Başkanı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Hilmi Koçak 28 yıllık kariyeri boyunca yazılım, ilaç sanayi, beyaz eşya, hızlı tüketim ürünleri, enerji ve madencilik sektörlerinde yurt içi ve dışında görevler aldı. Üretimden tedarik zincirine finanstan e-ticarete birçok başarılı proje yönetti. Teknoloji Liderliği, Dijital Dönüşüm, Strateji ve İş Geliştirme konularında deneyimleri olan Koçak halen Eczacıbaşı Holding Grup CIO'su ve Eczacıbaşı Bilişim'den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

29. İlker Kuruöz - Garanti BBVA - Mühendislik Hizmetleri ve Veri GMY

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu. Kariyerine ABD'de başladı. Üst düzey sorumluluklar üstlenen Kuruöz, Doğuş Grubu'nda Teknolojiden Sorumlu Başkan ve Doğuş Teknoloji Genel Müdürü olarak çalıştıktan sonra Mart 2018'de Garanti BBVA'da Mühendislik Hizmetleri ve Veri Genel Müdür Yardımcısı oldu. Kuruöz, aynı zamanda Garanti BBVA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

30. Dr. Kerem Kızıltunç - Türk Hava Yolları - Bilgi Teknolojileri GMY / CIO

Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği lisans ve yüksek lisansı tamamladıktan sonra Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi doktorası yaptı. Kariyerine Bilko Otomasyon'da başlayarak sırasıyla Danimarka'da Teradata ve Microsoft'ta THY'de birçok üst düzey pozisyonda, Turkcell'de Kurumsal BT Direktörü olarak görev aldı. THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş.'nin Genel Müdürü olarak da görev yapan Kızıltunç, 2022-2024'de Dijital Dönüşüm Danışma Konseyi'nde Başkan Yardımcısı, 2024-2026 içinse aynı kurumun Başkanlık görevine seçildi.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

31. Kerim Tatlıcı - Migros Ticaret - Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme GMY

Lisans eğitimini İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünde tamamlamış, Koç Üniversitesi'nde MBA yapmıştır. Profesyonel iş yaşamına Migros'ta Mağaza Otomasyon Müdür Yardımcısı olarak başlamıştır. Sırasıyla Merkez Otomasyon Müdürlüğü, Yazılım Geliştirme ve Uygulama Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri Grup Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 2014 yılında Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü olarak atanan Tatlıcı; Ocak 2019 'dan bu yana Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme GMY olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

32. Koray Kurt - Abdi İbrahim – CIO

İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden mezun olan Kurt, tam 26 yıldır teknoloji alanında çalışıyor. Bu süre zarfında otomotivden ilaca, tekstilden inşaata pek çok farklı sektörde ulusal ve global markaların üst düzey pozisyonlarında görev alan Kurt, Abdi İbrahim'e 2019 yılında, Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Direktörü olarak katıldı. Ocak 2023 itibarıyla ise Abdi İbrahim Teknoloji Şirket Direktörü olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

33. Korhan Kuyu - Anadolu Sigorta – CIO

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun. İş Bankası'nda 2011 yılına kadar Bankanın çeşitli birimlerinde uzmanlık ve yöneticilik yapmıştır. 2011 yılında, SoftTech A.Ş.'ye, Bankanın dijital kanallarından sorumlu Direktör olarak atanmıştır. Dört buçuk yıl bu görevi sürdürdükten sonra, Anadolu Sigorta A.Ş.'ye transfer olmuş, farklı teknoloji bölümlerinde Bölüm Müdürü pozisyonunda çalışmıştır. Anadolu Sigorta'da Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Koordinatör olarak görev yapan Kuyu, Mart 2023'te GMY olarak atandı.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

34. M. Gökhan Yoluaçık - Borusan Otomotiv Grubu - CDO

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezunu. İş hayatına Coşkunöz Holding'te Bilgi Teknolojileri Uzmanı olarak başladı. Ardından SAP Türkiye, Havelsan, Siemens, Yıldız Holding, Aksigorta, Dominos Pizza şirketlerinde birçok farkı görev üstlenmiştir. MNG Kargo'da Bilgi Teknolojileri, İş Geliştirme ve İnovasyon GMY görevini yürütmüştür. Şu anda da Borusan Otomotiv Grubu'nda Dijital Dönüşüm'den sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

35. Mehmet Fırat - Enerjisa Enerji - BT ve Dijital İş Yönetimi Bölüm Başkanı

2001 yılında ODTÜ-Matematik bölümünden mezun olan, 2002 yılında İngiltere'de Bilişim Sistemleri Yönetimi lisansüstü programını bitiren Fırat, 2019 yılında Oxford Üniversitesi Yapay Zeka Programını ardından 2023 yılında Northwestern Üniversitesi CDO programını tamamlamıştır. 2009 yılında Başkent Elektrik Dağıtım Şirketinde Proje Yöneticisi olarak göreve başlayan Fırat, 2011 yılından sonra Enerjisa'da sırasıyla Bilgi Teknolojileri Müdürü, Proje Yönetim Ofisi Grup Müdürü, Bilgi Sistemleri Direktörü olarak çalışmış, son 4 yıldır ise Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Başkanı olarak görev almaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

36. Murat Özkan - Anadolu Efes - Grup Bilgi ve Dijital Çözümler Direktörü

Bilkent Üniversitesi'nden mezun olan Özkan, kariyerine Arçelik'te sistem analisti olarak başlamıştır. Daha sonra sırasıyla Philips Morris, Ülker, Yıldız Holding ve Pladis şirketlerinde birçok üst düzey pozisyonda görev almıştır. Nisan 2019 tarihinden itibaren Anadolu Efes' de Grup Bilgi ve Dijital Çözümler Direktörü olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

37. Nihat Bayız – Arçelik - Üretim ve Teknolojiden Sorumlu GMY

ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunu. Harvard Business School'da İleri Yönetim Programını tamamladı. 1994'ten bu yana Arçelik'te görev alan Bayız, ürün direktörlükleri, Arctic Genel Müdürü ve Ar-Ge direktörlüğü pozisyonlarının ardından 2021'de Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bayız, beyaz eşya ve ev aletleri endüstrisinde dijital dönüşümü yönlendirirken, çeşitli fonksiyonlardan oluşan ekipleri yöneterek son teknoloji ürünler ve çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

38. Oğuzhan Yıldız - Kalyon Holding - Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı

Yenilenebilir enerji, inşaat, sanayi, gayrimenkul, eğitim, havaalanı ve otoyol işletmeciliği sektörlerinde faaliyet gösteren Kalyon Holding'te CTO olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda yeni kurulan ONBT Teknoloji Şirketi'nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi'dir. 28 yıllık kariyerinde 14 yıl CIO, 6 yıl yönetici, 5 yıl ağ/güvenlik uzmanı, 3 yıl yazılım uzmanı olarak görev yapmıştır. İ.T.Ü. Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği'nde lisans eğitimi, ardından Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde MBA yapmıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

39. Okay Yıldırım - QNB Finansbank - QNB eFinans GM ve QNB Finansbank Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü mezunu. TEB ve QNB Finansbank'ta çeşitli yöneticilik kademelerinde görev alan Yıldırım 2018'de QNB Finansbank Grubunun e-Dönüşüm Fintech'i QNB eFinans'ın Genel Müdürlüğünü üstlenmiştir. QNB Finansbank Grubunda, Grup Tüzel Dijital Bankacılık Başkanı olarak Tüzel Dijital Dönüşüm, Servis Bankacılığı ve Tüzel Dijital Bankacılıktan sorumlu yönetici olarak görevine de devam etmektedir. QNB Finans Factoring'in yanı sıra QNB eFinans ve QNBpay iştiraklerinde de Yönetim Kurulu Üyelikleri bulunmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

40. Orkun Soylu – Evyap - Bilgi Teknolojileri Direktörü

Marmara Almanca İşletme Enformatiği Bölümü'nden mezunu. Kariyerine Siemens'te başlayan Soylu, Mercedes-Benz Türk A.Ş. birçok farklı rollerde görev aldıktan sonra, 2008 yılında IBM'de Kıdemli Proje Yönetici olarak çalışmaya başlamıştır. 2011 yılında Barilla Gıda A.Ş.'de Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan sorumlu Kıdemli BT Müdürü ve İcra kurulu Üyesi olarak çalışmaya başlayan Soylu, 2012 yılında Asya, Afrika, Avustralya'dan sorumlu Bilgi Teknolojileri Lideri olarak atanmıştır. 2015 yılında Evyap Holding bünyesine katılan Soylu, şu anda Bilgi Teknolojileri Direktörü olarak görevine devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

41. Ömer Hakan Kutlu – Vestel - Vestel Mobilite Elektroniği Genel Müdürü

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuş; ardından ODTÜ İşletme ve İngiltere Sunderland Üniversitesi Kalite Yönetimi bölümlerinden yüksek lisans diplomalarını almıştır. 2000 yılında Vestel Şirketler Grubu'nda iş hayatına başlayan Kutlu, sırasıyla Vestel Dış Ticaret bünyesinde Ürün Müdürü, Pazarlama & Ürün Yönetimi GMY olarak görev yapmıştır. Ocak 2020 itibarıyla TV, VS, STB ve Telekom ürün gruplarından sorumlu Vestel Elektronik Ar-Ge GMY olarak görev değişikliği yapmıştır. Eylül 2023 tarihinden itibaren Vestel Mobilite Elektroniği Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

42. Sabri Gökmenler - Türkiye İş Bankası - Genel Müdür Yardımcısı

1991'de ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olup 1995'de aynı bölümde yüksek lisansını, 2018'de Harvard Business School'da Advanced Management Programını tamamladı. 1991'de İş Bankası Bilgi İşlem Müdürlüğü'nde Yazılım Uzmanı olarak göreve başlayan Gökmenler, 2004'ten itibaren bankanın iştiraki Softtech'te görev yaptı. 2012'de bankanın BT Müdürü olan Gökmenler, Ocak 2021'den itibaren teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

43. Serkan Demir - Alarko Holding - Bilgi Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm Grup Başkanı

Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Demir, 2006 yılında Beykent Üniversitesi'nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladı. Alarko Şirketler Topluluğu'na 2018 yılında Bilgi İşlem Koordinatör Yardımcısı olarak katılan Serkan Demir, 2022 yılı itibarıyla Bilgi Teknolojileri ve Dijital Dönüşüm Grup Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Sektörde çeyrek asra yaklaşan bir deneyime sahip olan Demir, Alarko Holding'in BT ve dijital dönüşüm stratejilerine liderlik ediyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

44. Serkant Paker - Anadolu Grubu – CIO

Anadolu Grubu Bilgi Teknolojileri Başkanı İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nden mezun oldu. 1998-2014 yılları arasında Coca-Cola İçecek'te Bilgi Teknolojileri alanında farklı yöneticilik pozisyonlarında bulundu. 2014'te Anadolu Efes'te CIO görevine getirildi. 2015'ten bu yana Anadolu Grubu Bilgi Teknolojileri üst yöneticisi olan ve dijital dönüşüme liderlik yapan Paker, Bilgi Teknolojileri Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Anadolu Grubu Sürdürülebilirlik Komitesi üyesidir. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

45. Sinan Özkan - Cengiz Holding – CIO

2014 yılından itibaren Cengiz Holding CIO'su olan Özkan, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi & Bilişim Sistemleri bölümünde okumuştur. Sırasıyla Koç Holding Genel Merkezi (Stajyer & Uzman), Akfen Holding, Tüvturk gibi şirketlerde Bilgi Teknolojileri yöneticiliği yapmıştır. Birçok farklı sektördeki projelerde görev almıştır. CEN-IT Bilişim Genel Müdürü ve ortaklı projelerde de Bilgi Teknolojileri Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

46. Şirin Aktaş – Edenred – CIO

Lisans eğitimimi Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans eğitimimi de İTÜ Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü'nde 2004 yılında tamamladı. Şu anda, Özyeğin Üniversitesi Teknoloji, Toplum, Tasarım Bölümü'nde doktorasına “FMCG'de Dijital Dönüşüm, Insan Robot Etkileşimi” konusundaki çalışmaları ile devam etmektedir. İş yaşamına Garanti Teknoloji'de Network Mühendisi olarak başlayan Aktaş, Edenred Türkiye'de CIO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

47. Taha Yücel – Aselsan - Teknoloji ve Strateji Yönetimi GMY

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden yüksek şeref derecesi ile mezun oldu. 1996'da Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde sayısal karasal yayıncılık planlamasını konu alan tezi ile Yüksek Lisansı'nı tamamladı ve Yüksek Mühendis derecesi aldı. 1998'de Başkent Üniversitesi'nden program birincisi olarak İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesi aldı. 2005'te TBMM Genel Kurulu'nca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 2011'de tekrar TBMM Genel Kurulu'nca geçerli 476 oyun 460'ını alarak 2. kez Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi.

Aselsan'da Genel Müdür Yardımcılığı ve UGES Sektör Başkanlığı görevini yürütürken 16 Ekim 2017 tarihli ve 8'inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda üçüncü kez Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 28 Haziran 2022 tarihli Aselsan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda 1 Temmuz 2022'den itibaren Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

48. Wouter Meijs - ING Türkiye – CIO

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hollanda'da tamamlayan ve 2006 yılında ING Yetenek Programı ile ING ailesine adım atan Wouter Meijs, birçok farklı kritik görevle birlikte DevOps Hizmet Dağıtım Merkezi, Avustralya ING Direct Uygulama Geliştirme Fonksiyonu ve ING Global Bulut Teknolojileri Yönetimi'nde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Meijs, 2022 yılından bu yana ING Türkiye CIO'su olarak görev alıyor. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

49. Yusuf Kıraç - Uzay Ajansı - Yönetim Kurulu ve Ajans Başkanı

Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1994 yılında mezunu. Siemens'te kariyerine başlamış, daha sonra Nokia Siemens Networks şirketinde çalışmıştır. 2008 yılında Türk Telekom'da göreve başlayan Kıraç, Aralık 2016-Ağustos 2018 tarihleri arasında Türk Telekom International Şirketinde Genel Müdür olarak görev almıştır. Ağustos 2018 tarihinde Türk Telekom'da Teknoloji GMY olarak çalışan Kıraç, 2023 yılı itibariyle Türkiye Uzay Ajansı Başkanı olarak görev almaktadır. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

50. Zeynep Gül Koca - Mercedes-Benz Türk - AR-GE Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği lisans, Bahçeşehir Üniversitesi MBA ve Doktora mezunu. Kariyerine 2004 yılında Mercedes-Benz Türk Kamyon Geliştirme Bölümü'nde başlayan Zeynep Gül Koca, 2011- 2014 yılları arasında çatı şirketi Daimler- Almanya'da uluslararası deneyim kazandı. 2014 yılında MBT Otobüs Geliştirme ekibine dahil olarak, üst yönetim kademelerinde edinilmiş geniş stratejik vizyon ve birikim ile 2019 yılından bu yana Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Direktörlüğü görevine devam ediyor.  

PEKİ BU SEÇİM NASIL YAPILDI? 

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından bu yıl 2. kez yürütülen “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” Araştırması kapsamında, Türkiye'de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 800'ün üzerinde organizasyon belirlendi.

Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 300'ün üzerinde organizasyonun en üst düzey teknoloji yöneticisine ulaşıldı. Organizasyonlarda teknoloji liderlerinin artan önemine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan listede eşit rekabet koşulları sağlanması amacıyla, bilişim (hizmet, donanım, yazılım) şirketleri araştırma kapsamı dışında tutuldu.

Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen yöneticiler kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; teknoloji ve yapay zeka ile ilgili çalışmaları kapsamında bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, Danışma Kurulu tarafından analiz edildi. Danışma Kurulu'nun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye'nin En Etkin 50 Teknoloji Lideri belirlendi.

 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 Teknoloji Lideri

TEKNOLOJİ LİDERLERİ ZİRVESİ

En Etkin 50 Teknoloji Lideri Ödül Töreni, 21 Mayıs Salı günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel'de düzenlenecek Teknoloji Liderleri Zirvesi'nde gerçekleşecek. Türkiye'nin teknoloji alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak Teknoloji Liderleri Zirvesi'nde 25'in üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak.