Bir zamanlar çam sakızı çoban armağanıydı, şimdi kilosu 3 bin 500 lira
Bir zamanlar çam sakızı çoban armağanıydı, şimdi kilosu 3 bin 500 lira Kilosu 3500 liraya satılan damla sakızının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Fiyatının yüksek olmasından dolayı vatandaşların gram gram alabildiği damla sakızı, tabiattaki en kuvvetli antiseptik içeriğe sahip ve enfeksiyonla mücadelede birebir etkili.
6.12.2021 Ekonomi
Çam sakızları için ağaçları bu hale getirdiler!
Çam sakızları için ağaçları bu hale getirdiler! Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde mantar toplamak için ormana giren vatandaşlar, çam sakızı avcılarının ağaçlara verdikleri zararı görünce neye uğradıklarını şaşırdı.
13.11.2020 Gündem
Çam sakızı çoban armağanıydı şimdi çeyrek altınla yarışıyor
Çam sakızı çoban armağanıydı şimdi çeyrek altınla yarışıyor Artvin’de köknar ağacından tek tek toplanan çam sakızının kilosu 700 liradan satılıyor. Başta mide ağrısı olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen çam sakızı, toz haline getirilerek balla karıştırıldığında mide ağrısı ve kanser hastalarının tedavilerinde kullanılıyor.
12.09.2020 Haberler
Kilosu altınla yarışıyor...Tam bir şifa deposu
Kilosu altınla yarışıyor...Tam bir şifa deposu Artvin’de köknar ağacından tek tek toplanan çam sakızının kilosu 600 liradan satılıyor. Başta mide ağrısı olmak üzere birçok hastalığa iyi gelen çam sakızı, toz haline getirilerek balla karıştırıldığında kanser hastalarının tedavilerinde kullanılıyor.
9.01.2020 Haberler
Çam sakızı şifa dağıtıyor!
Çam sakızı şifa dağıtıyor! Aktarlarda şifa amaçlı satılan ‘çam sakızı’ öksürük, şeker, iltihaplanma ve mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa deva oluyor.
17.04.2019 Alternatif Tıp
'Çam sakızı' deyip geçmeyin!
'Çam sakızı' deyip geçmeyin! Deyimlere konu olmuş çam sakızı pek çok hastalığa iyi geliyor, kilosu ise 30 liradan satılıyor.
17.01.2017 Ekonomi
'Çam sakızı' deyip geçmeyin!
'Çam sakızı' deyip geçmeyin! Deyimlere konu olmuş çam sakızı pek çok hastalığa iyi geliyor, kilosu ise 30 liradan satılıyor.
17.01.2017 Ekonomi
Dişlerinizin doğal koruyucusu
Dişlerinizin doğal koruyucusu Çam ağacından elde edilen ve farklı aromasıyla dikkati çeken çam sakızının, diş temizliğinde etkili olduğu bildirildi.
17.01.2017 Genel Sağlık