Demiryoluna çalışacak
Demiryoluna çalışacak Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, gelecek 5 yılda 1.5 milyar dolar yatırım hedeflediklerini açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Her şey düğün sonunda yaşandı! Damat neye uğradığını şaşırdı
Her şey düğün sonunda yaşandı! Damat neye uğradığını şaşırdı Karabük'te düğün sonrası damada arkadaşları tarafından yapılanlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
25.11.2023 Haberler
Her şey düğün sonunda yaşandı! Damat neye uğradığını şaşırdı
Her şey düğün sonunda yaşandı! Damat neye uğradığını şaşırdı Karabük'te düğün sonrası damada arkadaşları tarafından yapılanlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
25.11.2023 Gündem
Kıbrıs’a çıkacak çıkarma gemisi yoktu
Kıbrıs’a çıkacak çıkarma gemisi yoktu THK-5A hafif nakliye uçağı üretimi gerçekleştirerek, söz konusu uçağın ambülans versiyonunu Danimarka’ya ihraç eden Türk Hava Kurumu (THK) uçak fabrikası MKEK’ye devredilmiş, ancak söz konusu fabrika daha sonra tekstil fabrikasına dönüştürüldü.
28.10.2023 Gündem
14 Ağustos’ta Ayşe tatile çıktı!
14 Ağustos’ta Ayşe tatile çıktı! Türkiye, 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a çıkarma yaparak Barış Harekâtı’nı başlattı. Harekâtın Ayşe Tatile Çıksın parolası ile başladığı ise yanlış bir bilgi. Cenevre’deki konferanstan beklenen sonuç çıkmayınca harekâtın ikinci aşaması, 14 Ağustos 1974’te ‘‘Ayşe Tatile Çıksın’’ parolası ile başladı.
20.07.2023 Gündem
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi müjdesini verdiği 600 işçi alımı sonrası Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ilk etapta 300 işçiyi Ağustos ayı itibariyle şirket bünyesine dahil edeceğini duyurdu.
3.07.2023 Gündem
İsmail Demir, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı oldu
İsmail Demir, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı oldu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii eski Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
6.06.2023 Ekonomi
Kılıçdaroğlu: Kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz
Kılıçdaroğlu: Kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Balkan Rumeli Mübadil Buluşması'na katıldı. Programda konuşan Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. Demokratik yollarla otoriter bir yönetimi değiştireceğiz. Bunu yaptığımız zaman dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakmış olacağız. Kuşaktan kuşağı büyüyen, kuşaktan kuşağa gelişen, kuşaktan kuşağa itibarı saygınlığı artar bir Türkiye'yi hep beraber yeniden inşa edeceğiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Doğal gazda bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz
Bakan Dönmez: Doğal gazda bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa’da bir enerji krizi yaşandığını ve Türkiye’nin de bundan etkilendiğini ifade ederek, "Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu taktirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah. Fiyatlar konusunda maalesef biz de dünyadaki gelişmelerden olumsuz yönde etkileniyoruz" dedi.
10.09.2022 Ekonomi
46 yıl önceki uçak fotoğrafı kaybolan mesajı ortaya çıkarttı
46 yıl önceki uçak fotoğrafı kaybolan mesajı ortaya çıkarttı Türkiye’nin ilk demirinin üretildiği Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) yakınında tüyleri diken diken eden bir mesaj, 1976 yılında havadan çekilen fotoğrafla ortaya çıktı. Fotoğrafta “Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker” yazısının dağın bir cephesine yazıldığı görülüyor.
3.04.2022 Haberler
KARDEMİR, 200 kişiyi işe alacak
KARDEMİR, 200 kişiyi işe alacak Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) istihdam edilmek üzere 200 kişinin alınacağını duyurdu.
5.03.2022 Ekonomi
72 kentin 45’inde kirlilik ‘çok yüksek’
72 kentin 45’inde kirlilik ‘çok yüksek’ Kış yaklaşırken hazırlanan bir rapor, hava kirliliğindeki ürkütücü tabloyu ortaya koydu. Rapora göre, Türkiye’de sadece Bitlis ve Hakkari’nin havası Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği değerlere uygun...
1.10.2021 Gündem
Türkiye'de geçen yıl 13 ilde 'yüksek hava kirliliği' gözlendi
Türkiye'de geçen yıl 13 ilde 'yüksek hava kirliliği' gözlendi Türkiye'de geçen yıl 13 şehirde "yüksek hava kirliliği" görülürken, yeterli derecede ölçüm yapılabilen 175 istasyonun yüzde 97,7'sinde yıllık partikül madde değerleri (PM10) ortalaması, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) kılavuz sınır değerlerini aştı.
30.09.2021 Ekonomi
Oligopol Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Oligopol Piyasanın Özellikleri Nelerdir?
Oligopol Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Oligopol Piyasanın Özellikleri Nelerdir? Dilimize farklı dillerden geçen pek çok kelime bulunmaktadır. Oligopol da bunlardan bir tanesidir. Bu kelimenin ne anlama geldiği ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır. Oligopol nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Oligopol piyasanın özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
25.08.2021 Sözlük
Borsadaki şirketlerin karı arttı
Borsadaki şirketlerin karı arttı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net karı, ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 121,9 artarak 78 milyar 246 milyon liraya yükseldi.
24.08.2021 Uzmanpara
Coğrafyanın Dağılış İlkesi Nedir, Örnekleri Nelerdir?
Coğrafyanın Dağılış İlkesi Nedir, Örnekleri Nelerdir? Coğrafya okullarda verilen en önemli derslerden birisidir. Coğrafya biliminde önemli olan konulardan birisi de coğrafyanın ilkeleri konusudur. Coğrafyanın ilkelerinden olan dağılış ilkeleri en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki Coğrafyanın dağılış ilkesi nedir, örnekleri nelerdir? Sizlere coğrafya biliminin dağılış ilkeleri hakkında merak edilenleri derledik.
28.04.2021 Eğitim
KARDEMİR, dünyayı etkileyen salgına rağmen büyümeye devam etti
KARDEMİR, dünyayı etkileyen salgına rağmen büyümeye devam etti Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olma özelliğine sahip Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen üretim ve satışta artış sağladı.
27.04.2021 Ekonomi
108 gemi hurdaya çıktı! 450 milyon dolarlık katkı
108 gemi hurdaya çıktı! 450 milyon dolarlık katkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kontrolünde geçen yıl geri dönüşümü sağlanan 108 hurda gemiden ekonomiye 450 milyon dolar katkı sağlandı.
17.03.2021 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı 7 şirketi daha "dış Ticaret sermaye şirketi" statüsüne aldı
Ticaret Bakanlığı 7 şirketi daha "dış Ticaret sermaye şirketi" statüsüne aldı Ticaret Bakanlığı, 7 şirkete daha "dış Ticaret sermaye şirketi" statüsü verdi.
17.03.2021 Ekonomi
Norveç Varlık Fonu’ndan Türkiye’ye  812 milyon $ yatırım
Norveç Varlık Fonu’ndan Türkiye’ye 812 milyon $ yatırım Norveç’in 1 trilyon doları aşan değere sahip devlet varlık fonu, 2020 sonu itibarıyla Türkiye’deki bazı şirketlerin hisse senetlerine 812 milyon dolar yatırdı. Norveç Varlık Fonu’nu yöneten Norges Bank’ın verilerine göre, fon, varlığının bir bölümünü geçen yıl çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve Borsa İstanbul’da işlem gören farklı ölçekteki 34 şirketin hisselerinin satın alınmasında kullandı.
28.02.2021 Ekonomi
Norveç Varlık Fonu Türkiye'ye 812 milyon dolar yatırdı
Norveç Varlık Fonu Türkiye'ye 812 milyon dolar yatırdı Norveç'in 1 trilyon doları aşan değere sahip devlet varlık fonu, 2020 sonu itibarıyla Türkiye'deki bazı şirketlerin hisse senetlerine 812 milyon dolar yatırdı.
27.02.2021 Ekonomi
Türkiye'ye 812 milyon dolar yatırıldı
Türkiye'ye 812 milyon dolar yatırıldı Norveç'in 1 trilyon doları aşan değere sahip devlet varlık fonu, 2020 sonu itibarıyla Türkiye'deki bazı şirketlerin hisse senetlerine 812 milyon dolar yatırdı.
27.02.2021 Uzmanpara
Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret artacak
Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret artacak Rusya Demiryolları Genel Müdür Birinci Yardımcısı Sergey Pavlov, Türkiye ile Rusya arasında başta tarım ve metalürji sektörlerinde olmak üzere demir yolu ticaretinin önemli potansiyel taşıdığını belirterek, "9 Şubat'ta Bakü-Tiflis-Kars üzerinden seferini tamamlayan Türkiye ile Rusya arasındaki ilk ihracat blok treni de demir yolu ticaretinin artırılmasına yönelik önemli bir adımdı ve ülkelerimiz arasındaki ticaretin büyümesine katkı sağlayacaktır." dedi.
16.02.2021 Uzmanpara
Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret, demir yolu taşımacılığıyla artacak
Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret, demir yolu taşımacılığıyla artacak Rusya Demiryolları Genel Müdür Birinci Yardımcısı Sergey Pavlov, Türkiye ile Rusya arasında başta tarım ve metalürji sektörlerinde olmak üzere demir yolu ticaretinin önemli potansiyel taşıdığını belirterek, "9 Şubat'ta Bakü-Tiflis-Kars üzerinden seferini tamamlayan Türkiye ile Rusya arasındaki ilk ihracat blok treni de demir yolu ticaretinin artırılmasına yönelik önemli bir adımdı ve ülkelerimiz arasındaki ticaretin büyümesine katkı sağlayacaktır." dedi.
16.02.2021 Ekonomi
Zonguldak'ta Eve Dönüş Projesi'nde fabrikalar açılmaya başladı
Zonguldak'ta Eve Dönüş Projesi'nde fabrikalar açılmaya başladı Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, Zonguldak ekonomisini kalkındırmak ve yeni iş imkanları sağlamak amacıyla devreye aldıkları Eve Dönüş Projesi kapsamında kentte ilk fabrika yatırımının hayata geçirildiğini belirterek, "Orta vadede 3 yıllık hedefimiz 15 fabrikanın hayata geçirilmesi ve 15 bin kişilik ek istihdam sağlanması." dedi.
23.01.2021 Ekonomi