Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Halk Cumhuriyeti

Son dakika Çin Halk Cumhuriyeti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Çin Halk Cumhuriyeti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Çin Halk Cumhuriyeti haber sayfamızda...

Çin Halk Cumhuriyeti

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.049 çin halk cumhuriyeti haberi bulunmuştur.
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi. Forumda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin şunları söyledi:
22.04.2024 Ekonomi
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli Özay Şendir - Fransız Doğu Bilimci Joseph De Guines’in 1756-1758 yılları arasında 3 cilt olarak yayımladığı “Büyük Türk Tarihi” kitabında Türklerin atası olarak Nuh Peygamberin oğlu Yafes’in adını zikreder ve Yafes’in oğullarından birinin adının Türk olduğunu yazar...
20.04.2024 Pazar
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek TCG Kınalıada korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seyrinin 134'üncü yıl dönümü dolayısıyla Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeyi ziyaret ederek, 24 limana demir atacak.
8.04.2024 Haberler
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek TCG Kınalıada korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seyrinin 134'üncü yıl dönümü dolayısıyla Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeyi ziyaret ederek, 24 limana demir atacak.
8.04.2024 Gündem
Dünya çocuklarının başkenti her zaman İstanbul
Dünya çocuklarının başkenti her zaman İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 19-25 Nisan arasında düzenlenecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde 16 ülkeden çocuklar buluşuyor.
5.04.2024 Kültür Sanat
'Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adrestir'
'Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adrestir' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin, rekabetçi iş ortamı, cazip teşvik paketleri, istikrarlı finansal altyapısı ve makroekonomik dengesi ile yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres olduğunu ifade ederek, “Yatırım yaparak Türkiye'nin parlak geleceğine inanan her girişimci, her işletme bu kararının meyvelerini toplamaya devam edecektir. Bizler her zaman bu ülkeye yatırım yapanın, bu ülkenin potansiyeline, insan kaynağına güvenenin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
27.02.2024 Ekonomi
J Harfi İle Başlayan Şehirler, Ülkeler Ve Başkentleri Nelerdir? J Harfiyle Başlayan Türkiye İlleri!
J Harfi İle Başlayan Şehirler, Ülkeler Ve Başkentleri Nelerdir? J Harfiyle Başlayan Türkiye İlleri! Dünyada ilk harfi J olan toplam iki ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerden biri Amerika, diğeri ise Asya kıtasında yer alıyor. Sizin için J harfi ile başlayan şehirleri, ülkeleri ve başkentleri derledik.
25.02.2024 Eğitim
İstanbul'da Fransız ve Çinli casuslara operasyon! Detaylar ortaya çıktı: Kendini gazeteci olarak tanıttı
İstanbul'da Fransız ve Çinli casuslara operasyon! Detaylar ortaya çıktı: Kendini gazeteci olarak tanıttı İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dış istihbarat servisleri adına casusluk faaliyeti yaptığı deşifre edilen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.
22.02.2024 Gündem
Çin uydu fırlattı, Tayvan’da alarm verildi
Çin uydu fırlattı, Tayvan’da alarm verildi Çin Halk Cumhuriyeti’nin uzaya fırlattığı uydunun Tayvan hava sahası üzerinden geçmesi nedeniyle Tayvan Savunma Bakanlığı ülke vatandaşlarının cep telefonlarına uyarı mesajı gönderdi.
9.01.2024 Dünya
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi ikiye katladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi ikiye katladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Ekonomi
Çin Hakkında Bilgiler; Çin Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Çin Hakkında Bilgiler; Çin Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Uzak Doğu'nun gelişmiş ülkelerinden birisi olan Çin, nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken ülkelerden birisidir. 292 farklı dilin kullanıldığı ve dünya nüfusunun büyük kısmının bulunduğu ülke, yüz ölçümüyle de Asya'nın en büyük ülkeleri arasında yer alıyor. Çin neredir, başkenti neresi, ne kadar nüfusu var, para birimi ne, resmi ve konuşulan diller neler gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Hong Kong 12 dakikalık havai fişek gösterisiyle 2024’e girdi
Hong Kong 12 dakikalık havai fişek gösterisiyle 2024’e girdi Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong'da yeni yıl 12 dakikalık havai fişek gösterisi eşliğinde coşkuyla karşılandı.
31.12.2023 Haberler
100’üncü yılda 100’ler kulübünde
100’üncü yılda 100’ler kulübünde İGA İstanbul Havalimanı, ‘Cumhuriyet’in 100. yılında 100 hava yolu’ hedefine Air China ile ulaştı ve 100’ler kulübüne girdi. Pekin ile İGA İstanbul Havalimanı arasındaki seferler haftada üç gün düzenlenecek.
30.12.2023 Ekonomi
Josef de Souza bombası! Süper Lig'e geri dönüyor
Josef de Souza bombası! Süper Lig'e geri dönüyor Ülkemizde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen Josef de Souza Süper Lig'e geri dönmeye hazırlanıyor. Bazı Süper Lig kulüpleri ile temas halinde olan 34 yaşındaki orta saha son olarak Beşiktaş'tan ayrılarak Beijing Guoan'a transfer olmuştu.
16.12.2023 Basaksehir
Yurt dışı burslarını kaçırmayın!
Yurt dışı burslarını kaçırmayın! Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile akademisyenler için yurt dışı burs başvuruları başladı. Başvuru şartları ülkelere göre değişen burslar adayların eğitim, konaklama ve sağlık gibi giderlerini kapsıyor...
16.12.2023 Eğitim
Gazze diplomasisi! Bakan Fidan'dan Londra ve Paris'te önemli temaslar
Gazze diplomasisi! Bakan Fidan'dan Londra ve Paris'te önemli temaslar Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; 11 Kasım'da Riyad'da düzenlenen İİT ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde bir temas grubu kurulması kararlaştırıldı.
21.11.2023 Gündem
Bakan Fidan’dan  yoğun temaslar
Bakan Fidan’dan yoğun temaslar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejèinovic Buric ile Bakanlık’taki makamında bir araya geldi.
14.11.2023 Gündem
Bakan Fidan, Çin Halk Cumhuriyeti Temsilcisi Zhai Jun'u kabul etti
Bakan Fidan, Çin Halk Cumhuriyeti Temsilcisi Zhai Jun'u kabul etti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Halk Cumhuriyeti Ortadoğu Sorunu Özel Temsilcisi Zhai Jun’u kabul etti.
13.11.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Katar ile önemli görüşme
Bakan Fidan'dan Gazze diplomasisi! Katar ile önemli görüşme Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir görüşme gerçekleştirdi.
13.11.2023 Gündem
Kuzey Kore'den ABD'ye mesaj
Kuzey Kore'den ABD'ye mesaj Kuzey Kore, Rusya ile yakın ilişkilerinin daha da gelişeceğini açıklayarak ABD’ye; 'bu duruma alışın' çağrısı yaptı.
11.11.2023 Dünya
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
10.11.2023 Milliyet Executive
G20 Genç Girişimci Liderler Zirvesi yeni iş birliklerinin de kapısını açtı
G20 Genç Girişimci Liderler Zirvesi yeni iş birliklerinin de kapısını açtı G20 üyesi ülkelerin gençlik örgütleri başkanlarının İstanbul’da bir araya getiren TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, zirvede hem geleceğin liderlerine ülkemizi tanıttıklarını hem de yeni iş birliği anlaşmalarına imzaların atıldığını söyledi.
30.10.2023 İstanbul
İncir ihracatında rekor!
İncir ihracatında rekor! Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya birincisi olduğu kuru incirde 2022/23 sezonu ihracatta tarihi bir başarıyla sonuçlandı.
13.10.2023 Ekonomi
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden yapılan ihracat 1 milyar doları aştı
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden yapılan ihracat 1 milyar doları aştı Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde yapılan ihracat rakamı 1 milyar doları aştı.
6.10.2023 Ekonomi
THY'den China Eastern Havayolları'yla iş birliği anlaşması! 'Kapasitesinin ötesini hedefleyecek'
THY'den China Eastern Havayolları'yla iş birliği anlaşması! 'Kapasitesinin ötesini hedefleyecek' Türk Hava Yolları ile Çin'in en büyük hava yolu şirketlerinden biri olan China Eastern Havayolları arasında North Bund Forum 2023 çerçevesinde bir mutabakat anlaşması imzalandı.
28.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.