Diktatör Franco

Diktatör Franco

Son dakika Diktatör Franco haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Diktatör Franco gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Diktatör Franco haber sayfamızda...

Diktatör Franco

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 122 diktatör franco haberi bulunmuştur.
İspanya'da bir toplu mezar 85 yıl sonra açıldı
İspanya'da bir toplu mezar 85 yıl sonra açıldı İspanya'da iç savaş (1936-1939) ve diktatör Franco (1939-1975) döneminin kayıplarını bulmak için kazılar yapan Tarihsel Belleği Kurtarma Derneği (ARMH), Toledo'nun Recas ilçesinde bir tarlada 85 yıl önce kurşuna dizilen 7 kişinin kemiklerini buldu.
17.11.2021 Dünya
İspanya'da monarşi için gayriresmi halk oylaması yapılacak
İspanya'da monarşi için gayriresmi halk oylaması yapılacak Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'da, aşırı sol görüşlü bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde hiçbir yasal dayanağı olmayan ancak ülkedeki devlet modelini tartışmaya açabilecek "monarşi mi cumhuriyet mi" konulu halk oylaması düzenlenecek.
8.11.2021 Dünya
'5 bin kadınla birlikte oldu' iddiası! ‘Ben eski kralın gizli oğluyum’
'5 bin kadınla birlikte oldu' iddiası! ‘Ben eski kralın gizli oğluyum’ İspanya’da garson Albert Sola, vergi soruşturması nedeniyle Abu Dabi’ye kaçan eski kral Juan Carlos’un oğlu olduğunu iddia etti!
30.06.2021 Dünya
Kovid-19 sonrasına hazırlanan İspanya'da hükümet 2050 hedeflerini açıkladı
Kovid-19 sonrasına hazırlanan İspanya'da hükümet 2050 hedeflerini açıkladı İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, "2050 Planı" adı altında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası yeni yaşam tarzını ve iş hayatını belirleyecek önerileri açıkladı.
20.05.2021 Ekonomi
Bütçe böyle geçti: Renkli ve elektrikli
Bütçe böyle geçti: Renkli ve elektrikli Kesintisiz 12 gün süren 2021 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Tansiyonun sık sık yükseldiği Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde zaman zaman renkli ve gülümseten diyaloglar da yaşandı
20.12.2020 Siyaset
Bütçede tartışmalı final
Bütçede tartışmalı final Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin üçüncü, AK Parti hükümetlerinin ise 19. bütçesi olma özelliğini taşıyan 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun teklifi Meclis’ten geçti.
19.12.2020 Siyaset
İspanya'da ayrılıkçı siyasi partiler kapatılamayacak
İspanya'da ayrılıkçı siyasi partiler kapatılamayacak İspanya'da aşırı sağ görüşlü Vox partisinin ülkedeki ayrılıkçı siyasi partilerin yasa dışı ilan edilmesine yönelik sunduğu yasa önerisi, parlamentoda kabul edilmedi.
16.09.2020 Dünya
Diktatör Franco'nun varislerinin elindeki yazlık saray alınıyor
Diktatör Franco'nun varislerinin elindeki yazlık saray alınıyor İspanya'nın kuzey-batısında bir mahkeme, ülkeyi 1975 yılında ölene kadar 40 yıla yakın süre diktatörlükle yöneten Francisco Franco'nun varisleri tarafından kullanılan bir yazlık sarayın devlete ait olduğuna ve iade edilmesi gerektiğine karar verdi.
4.09.2020 Dünya
Eski İspanya Kralı Juan Carlos'u 'yasak aşkı' konuştu: Bana 65 milyon euro verdi; çünkü...
Eski İspanya Kralı Juan Carlos'u 'yasak aşkı' konuştu: Bana 65 milyon euro verdi; çünkü... Gelen son dakika haberine göre; Eski İspanya Kralı Juan Carlos hakkında şoke eden iddialar ardı ardına geliyor. Juan Carlos'la 5 yıl ilişki yaşadığını ileri süren Corinna Larsen'den çok 'özel' açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar...
20.08.2020 Dünya
İspanya'da eski Kral'ın maaşı yolsuzluktan kesildi
İspanya'da eski Kral'ın maaşı yolsuzluktan kesildi Suçlamalar yüzünden zor dönemden geçen İspanya Kraliyet Ailesi, Mekke-Medine hızlı tren projesi ihalesinden komisyon almakla suçlanan bir önceki Kral Juan Carlos'un devletten aldığı maaşı kesti.
23.06.2020 Dünya
Dünya liderleri paramparça
Dünya liderleri paramparça Ülkelerin rejimleri değiştikçe heykeller de değişti; Lenin, Stalin, Hitler, Franco, Pinochet, Churchill, Gandi gibi liderlerin heykelleri saldırıya uğradı, balyozlarla parçalandı, vinçlerle kaldırıldı ve depolara atıldı...
15.06.2020 Gündem
İspanya'da Franco döneminin işkenceci polisi corona virüsten öldü
İspanya'da Franco döneminin işkenceci polisi corona virüsten öldü İspanya'da diktatör Francisco Franco döneminin (1936-1975), "Küçük Billy" lakaplı işkenceci polisi Antonio Gonzalez Pacheco'nun yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
7.05.2020 Dünya
Çıplak protesto!
Çıplak protesto! Şehrin meydanında ellerinde bayraklarla yürüyen kalabalığın arasına daldılar, 'Faşizm için gurur ve zafer yok' sloganları attılar.
25.11.2019 Dünya
İspanya’da diktatör Franco’nun mezarı nakledildi
İspanya’da diktatör Franco’nun mezarı nakledildi  İspanya’da 1936 ila 1939 yılları arasında devam eden iç savaş sırasında 150 binden fazla kişinin ölümünden sorumlu olan diktatör Franco’nun kemikleri anıt mezardan alınarak, halk mezarlığına nakledildi. İspanya Hükümet Başkanı, bu durumu demokrasisinin zaferi olarak duyurdu.
24.10.2019 Haberler
Dünya kilitlendi! Yeniden gömülüyor
Dünya kilitlendi! Yeniden gömülüyor Beklenen gün gelip çattı, uluslararası haber ajansları daha sabah gün ağarırken fotoğraflar geçmeye başladı.
24.10.2019 Dünya
Diktatör Franco'nun tabutu resmi törensiz taşınacak
Diktatör Franco'nun tabutu resmi törensiz taşınacak İspanya hükümeti, 24 Ekim Perşembe günü Şehitler Vadisi'ndeki bazilikadan kemikleri çıkartılarak aile mezarlığına taşınacak diktatör Francisco Franco için hiçbir resmi tören yapılmayacağını açıkladı.
21.10.2019 Dünya
Franco'nun mezar yeri hafta içi değiştiriliyor
Franco'nun mezar yeri hafta içi değiştiriliyor İspanya Başbakanı Sanchez, diktatör Franco'nun Perşembe günü taşınmasını 'demokrasiyi saran bir çemberin sembolik olarak kapatılması' sözleriyle yorumladı.
21.10.2019 Dünya
Eski İspanya diktatörü Franco'nun mezarı açılacak
Eski İspanya diktatörü Franco'nun mezarı açılacak İspanya'yı onlarca yıl kana bulayan Franco'nun kalıntıları mahkeme kararıyla eşinin mezarının yanına taşınacak. Sosyalist başbakan Sanchez, kararı demokrasi için büyük bir zafer olarak niteledi.
24.09.2019 Dünya
İspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı
İspanya, tarihindeki ilk koalisyon hükümetine çok yaklaştı Sosyalist partinin lideri Sanchez'in radikal sol parti Podemos'la ortaklığı parlamentoda oylanacak, koalisyon müzakereleri pazar gecesinde sonuçlandı.
22.07.2019 Dünya
Mahkemeden 'mezar' engeli! Onay alınamıyor...
Mahkemeden 'mezar' engeli! Onay alınamıyor... İspanya'da Yüksek Mahkeme, 10 Haziran'da diktatör Franco'nun kalıntılarının anıt mezardan çıkarılıp başka mezarlığa taşınmasına ilişkin hükümetin aldığı kararı geçici olarak durdurdu.
4.06.2019 Dünya
Mahkemeden 'mezar' engeli! Onay alınamıyor...
Mahkemeden 'mezar' engeli! Onay alınamıyor... İspanya'da Yüksek Mahkeme, 10 Haziran'da diktatör Franco'nun kalıntılarının anıt mezardan çıkarılıp başka mezarlığa taşınmasına ilişkin hükümetin aldığı kararı geçici olarak durdurdu.
4.06.2019 Dünya
İspanya'da emerit Kral Juan Carlos dönemi resmen bitti
İspanya'da emerit Kral Juan Carlos dönemi resmen bitti İspanya'da 2014 yılında tahtını oğlu Kral 6. Felipe'ye bırakan 81 yaşındaki emerit Kral Juan Carlos, tüm resmi Kraliyet etkinliklerini bıraktı.
2.06.2019 Dünya
İspanya'da dindar Katoliklerin sayısı azalıyor
İspanya'da dindar Katoliklerin sayısı azalıyor İspanya'da dindar Katoliklerin sayısı son yıllarda büyük bir düşüşe girerken, dindar olmadığını söyleyen gençlerin oranının yüzde 48,9'u bulduğu belirtildi.
10.04.2019 Dünya
İspanya hükümetinden Franco'nun ailesine 15 gün süre
İspanya hükümetinden Franco'nun ailesine 15 gün süre Hükümet, diktatör Francisco Franco'nun mezar yerinin taşınacağı yere karar vermesi için ailesine 15 gün süre tanıdı. Hükümet, Franco'nun kalıntılarının "onu yüceltmeyecek bir yere defnedileceğini" açıkladı.
15.02.2019 Dünya
Barcelona'dan radikal karar! Diktatör Franco'dan geri alacaklar...
Barcelona'dan radikal karar! Diktatör Franco'dan geri alacaklar... Barcelona Kulübü, 1971 ve 1974 yıllarında diktatör Francisco Franco'ya verilen onur madalyalarını geri alma kararı aldı.
11.02.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Diktatör Franco ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.