Dipsiz Göl

Dipsiz Göl

Son dakika Dipsiz Göl haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dipsiz Göl gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dipsiz Göl haber sayfamızda...

Dipsiz Göl

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 125 dipsiz göl haberi bulunmuştur.
Karadeniz'den 8 bölge listeye girdi! Türkiye’nin en önemli mirasları
Karadeniz'den 8 bölge listeye girdi! Türkiye’nin en önemli mirasları Türkiye'de jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı.
27.03.2024 Gündem
Haldun Taner Ödülü’nde kısa liste açıklandı
Haldun Taner Ödülü’nde kısa liste açıklandı Haldun Taner anısına Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen 33. Haldun Taner Öykü Ödülü kısa listesi açıklandı.
31.12.2022 Kültür Sanat
Elazığ’ın saklı cenneti Dipsiz Göl
Elazığ’ın saklı cenneti Dipsiz Göl Elazığ kent merkezinde bulunan ve efsanelere konu olan Dipsiz Göl, doğal güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakıyor.
14.09.2022 Gündem
Dipsiz Göl'den sonra şimdi de Eğirdir Gölü! 'Geri dönüşü imkansız'
Dipsiz Göl'den sonra şimdi de Eğirdir Gölü! 'Geri dönüşü imkansız' Isparta'daki Eğirdir Gölü'nde, sarı ve parlak görünümü dolayısıyla 'Altınkum' adı verilen plajdaki kumların kirliliğe bağlı kararmaya başladığına dair görüntülerin gündeme gelmesinden sonra sahil, kepçelerle temizlendi. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, uygulamanın yanlış olduğunu söyledi.
23.08.2022 Gündem
Antalya'nın Dipsiz Gölü! "Muhteşem bir güzelliğe sahip"
Antalya'nın Dipsiz Gölü! "Muhteşem bir güzelliğe sahip" Antalya'nın Alanya ilçesi yaylalarındaki Gülbahar Gölü, görüntüsüyle Gümüşhane'de define kazısı yapanlar tarafından tahrip edilen Dipsiz Göl'ün doğal haline benzetiliyor. Gülbahar Gölü, son dönemde doğa yürüyüşçülerinin ilgi odağı oldu.
20.06.2022 Gündem
Fotoğraf bugün çekildi! Kar kalınlığı 6 metreyi buluyor
Fotoğraf bugün çekildi! Kar kalınlığı 6 metreyi buluyor Bayburt-Trabzon arasında kar nedeniyle yılın yaklaşık 5 ayı ulaşıma kapalı olan karayolu ile yayla yollarında karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Güzergahların bazı kesimlerinde kar kalınlığı 6 metreyi buluyor.
20.04.2022 Gündem
Dipsiz Göl define kazısında tahrip olmuştu! Yaşı ve kökeni belirlenemedi
Dipsiz Göl define kazısında tahrip olmuştu! Yaşı ve kökeni belirlenemedi Gümüşhane’nin Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısında tahrip olan Dipsiz Göl'de, Jeomorfoloji Derneği'nce bilimsel inceleme raporu hazırlandı. Dipsiz Göl'ün 'nivasyon sirk gölü' olduğuna yer verilen raporda, göl tabanındaki tahribat nedeniyle alınan örneklerden sağlıklı veri elde edilemediği ve yaş ile kökeninin belirlenemediği kaydedildi.
9.03.2022 Gündem
Mesaja inandı hayatı karardı! Karakolda duyduklarına inanamadı
Mesaja inandı hayatı karardı! Karakolda duyduklarına inanamadı Adana’da bir müteahhit 1 ay önce evlendiği eşi tarafından dolandırıldığını ileri sürdü. Eşine 'korona' mesajı atan kadın, 150 bin lira değerindeki düğün altınlarını ve evdeki su ısıtıcısına varana kadar bütün eşyaları alıp kayıplara karıştı. Gerçeği öğrenen koca, karakola gittiğinde ise ikinci şoku yaşadı.
9.03.2022 Gündem
'Sulak alanların % 50’si yok oldu'
'Sulak alanların % 50’si yok oldu' CHP İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak tarafından hazırlanan "Haftalık Değerlendirme Raporu"nda, Türkiye'de sulak alanların yüzde 50'sinin kaybedildiği belirtildi.
8.02.2022 Siyaset
'Marmara'nın şirin kenti' Yalova doğal güzellikleriyle ilgi  görüyor
'Marmara'nın şirin kenti' Yalova doğal güzellikleriyle ilgi görüyor Yalova, şifalı suları, masmavi denize sahip kıyıları, şelaleleri, kamp ve mesire alanlarıyla normalleşme sürecinde tatillerini doğa ile iç içe geçirmek isteyenleri ağırlıyor. Kamp alanı işletmecisi Ahmet Aydın: "Sadece pandemiden değil, gürültüden de kaçabileceğiniz bir yer burası. İnsanın bir nevi aşısı doğa. Kendinizi burada resetliyorsunuz" dedi.
20.07.2021 Tatil
Son dakika...  Türkiye'nin günlerce konuştuğu Dipsiz Göl'ün son hali
Son dakika... Türkiye'nin günlerce konuştuğu Dipsiz Göl'ün son hali Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Tel örgülerle çevrilen çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Kazı yapıldığı için gölü besleyen drenaj ve taban bozuldu. Her yağmurda göldeki hareketlilikte su bulanıp çamurlu görünecek" dedi.
10.07.2021 Gündem
Son dakika... 28 Şubat davasında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın cezaları onandı
Son dakika... 28 Şubat davasında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın cezaları onandı Yargıtay, 28 Şubat davasında aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir ile Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.
9.07.2021 Gündem
Türkiye'nin günlerce konuştuğu Dipsiz Göl'ün son hali
Türkiye'nin günlerce konuştuğu Dipsiz Göl'ün son hali Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı?ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü.
9.07.2021 Haberler
Yer: İstanbul! Yere yatırdı, üzerine oturup kaçmasını engelledi
Yer: İstanbul! Yere yatırdı, üzerine oturup kaçmasını engelledi İstanbul’da atık kağıt toplayan Afganistanlılar, Avcılar'da kavga etti. Kendisini takip ederek saldıran 3 kişiden birisini yakaladıktan sonra yüzüstü yere yatıran, ellerini arkasından tutarak üzerine oturan Afganlı 500 TL parası ile banka kartını aldığını öne sürdü.
9.07.2021 Gündem
Dipsiz Göl'ün son hali 'çamur göl' oldu!
Dipsiz Göl'ün son hali 'çamur göl' oldu! Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü. Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Kazı yapıldığı için gölü besleyen drenaj ve taban bozuldu. Her yağmurda göldeki hareketlilikte su bulanıp çamurlu görünecek" dedi.
9.07.2021 Gündem
Trabzon yaylaları beyaza büründü
Trabzon yaylaları beyaza büründü Trabzon'un yüksek kesimleri, etkili olan kar nedeniyle beyaza büründü. Kentte hava sıcaklığının düştüğü son birkaç günde aralıklarla devam eden kar, Çaykara ilçesine bağlı Haldizen Vadisi ile Trabzon-Bayburt sınırındaki Yedigöller bölgesinde etkili oldu.
11.05.2021 Gündem
Trabzon yaylaları beyaza büründü
Trabzon yaylaları beyaza büründü Trabzon'un yüksek kesimleri, etkili olan kar nedeniyle beyaza büründü.
11.05.2021 Gündem
Şelalenin altında define! İkinci ‘Dipsiz Göl’ vakası engellendi
Şelalenin altında define! İkinci ‘Dipsiz Göl’ vakası engellendi Ordu'nun Çaybaşı ilçesindeki doğa harikası Aşıklı Şelalesi gölünde define olduğunu öne süren B.B., arama yapmak için yasal başvuruda bulundu. Ordu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, akış yönü değiştirilerek suyu kesilecek gölün iş makineleri ile kazılacağı define arama başvurusunu yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti. Avukat Ozan Karagöz, “Dipsiz Göl'de hassasiyetin oluşmasından sonra yapılan mevzuat değişikliği ikinci bir Dipsiz Göl vakasını engelledi” dedi.
1.05.2021 Gündem
Yaylada heyecanlandıran keşif! 'Çok değerli'
Yaylada heyecanlandıran keşif! 'Çok değerli' Gümüşhane'nen Dörtkonak köyüne bağlı Edire Yaylası’nda akademisyen Prof. Dr. Raif Kandemir ile Doç. Dr. Coşkun Erüz'ün yaptığı saha incelemesinde, 160 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen fosil ağaç ve onların kalıntılarında, 2 yeni ağaç türü keşfedildi. Bilim dünyasını heyecanlandıran keşifle, elde edilecek yeni bulguların, uluslararası literatüre kazandırılması hedefleniyor.
25.01.2021 Gündem
Sivas'ta soğuk hava şelaleyi ve göleti dondurdu
Sivas'ta soğuk hava şelaleyi ve göleti dondurdu Sivas'ta etkili olan soğuk hava nedeniyle Hafik ilçesindeki Hafik Gölü'nün yüzeyi buzla kaplanırken Doğanşar ilçesindeki Dipsiz Göl Şelalesi'nde de buz sarkıtları oluştu. Kentte etkisini hissettiren soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle Hafik ilçesinde Hafik Gölü'nün yüzeyi buz tuttu. Gölün yüzeyindeki yaklaşık 10 santimetrelik buz balta yardımıyla kırılarak suyun oksijenle teması sağlandı.
22.01.2021 Tatil
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu Türkiye'nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan DHA, 2020 yılında da doğru, tarafsız ve objektif yayıncılık ilkesiyle gerçek haberciliğin adresi oldu. Türkiye'nin dört bir köşesindeki canlı yayın ekipleriyle televizyon kanallarına bağlantılar gerçekleştiren DHA, yaşanan sıcak olayları anbean kamuoyuna aktardı. DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, sadece Türkiye'de değil dünya basınında da geniş yer buldu.
30.12.2020 Haberler
Eksi 13 derece! Tamamen buz tuttu
Eksi 13 derece! Tamamen buz tuttu Erzurum’un Oltu ilçesinde hava sıcaklığının sıfırın altında 13 dereceye kadar düşmesinin ardından, Dipsiz Göl’ün yüzeyi buz tuttu.
25.12.2020 Gündem
Son dakika... Dipsiz Göl ile gündeme gelen şehirde define avı devam ediyor
Son dakika... Dipsiz Göl ile gündeme gelen şehirde define avı devam ediyor Gelen son dakika haberine göre; Gümüşhane'de yasal izinle Dipsiz Göl'de yapılan kazıyla gündeme gelen define meraklıları, kentin tarihi mekanları, köprüleri, mezarlıkları ve özel arazilerini kazıyor. Romalılardan kaldığını düşündükleri altınları arayan definecilerin kentte bir efsanenin peşine takıldığını anlatan Tarihçi-Yazar Güngör Üçüncüoğlu, “Define arama sektörü oluştu. 30-40 bin liraya dedektör satın alan var. Bu kadar paran varsa zaten defineyi buldun. Neden uğraşıyorsunuz?” diyor.
14.12.2020 Gündem
Gümüşhane'de defineciler durmuyor
Gümüşhane'de defineciler durmuyor Gümüşhane'de yasal izinle Dipsiz Göl'de yapılan kazıyla gündeme gelen define meraklıları, kentin tarihi mekanları, köprüleri, mezarlıkları ve özel arazilerini kazıyor. Romalılardan kaldığını düşündükleri altınları arayan definecilerin kentte bir efsanenin peşine takıldığını anlatan Tarihçi-Yazar Güngör Üçüncüoğlu, “Define arama sektörü oluştu. 30-40 bin liraya dedektör satın alan var. Bu kadar paran varsa zaten defineyi buldun. Neden uğraşıyorsunuz?” diyor.
14.12.2020 Gündem
Gölden başka her şey!
Gölden başka her şey! Define kazısına kurban edilen, kamuoyu tepkisi sonucu ise kurtarılmaya çalışılan Gümüşhane’deki Dipsiz Göl’ün eski haline gelmesinin mümkün olmadığını belirten uzmanlar “Derisini yüzdüler, dokularını kaybettirdiler. Oranın artık sadece adı dipsiz, çamurlu su” diyor...
30.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dipsiz Göl ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.