Fatih Gemisi

Fatih Gemisi

Son dakika fatih gemisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan fatih gemisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan fatih gemisi haber sayfamızda...

Fatih Gemisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 755 fatih gemisi haberi bulunmuştur.
Bakan Dönmez doğal gaz ve petrolle ilgili önemli açıklamalar
Bakan Dönmez doğal gaz ve petrolle ilgili önemli açıklamalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz, petrol ve akaryakıt fiyatlarında son durumu değerlendirdi. Bakan Dönmez, İsrail'le ilgili yeni döneme dair de önemli açıklamalarda bulundu.
12.03.2022 Haberler
Bakan Dönmez doğal gaz ve petrolle ilgili önemli açıklamalar
Bakan Dönmez doğal gaz ve petrolle ilgili önemli açıklamalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz, petrol ve akaryakıt fiyatlarında son durumu değerlendirdi. Bakan Dönmez, İsrail'le ilgili yeni döneme dair de önemli açıklamalarda bulundu.
12.03.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez duyurdu! Fatih, Karadeniz'de üçüncü sondaja başladı
Bakan Dönmez duyurdu! Fatih, Karadeniz'de üçüncü sondaja başladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Fatih, Sakarya sahasında Karadeniz’deki üçüncü arama sondajına başladı. Gemimiz deniz seviyesinden 5 bin metre derinde. 2,5 ay boyunca yeni müjdeler için arayışını sürdürecek" dedi.
16.02.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez'dan kademeli elektrik tarifesi ve İran'dan yapılan doğalgaz kesintisi açıklaması
Bakan Dönmez'dan kademeli elektrik tarifesi ve İran'dan yapılan doğalgaz kesintisi açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gündeme ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, kademeli elektrik tarifesi için, 'Tüketim limitine ilişkin gerçekten ihtiyaç varsa değişikliğe gidebiliriz. 150 kilovatsaat kalacak diye bir kaidemiz yok' açıklamasında bulunarak İran'dan yapılan doğalgaz kesintisinin ise geçici olduğunu belirtti.
24.01.2022 Ekonomi
Enerji fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Dönmez tarih vererek açıkladı
Enerji fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Dönmez tarih vererek açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gelecek yılın ilk çeyreğinden sonra enerji fiyatlarının daha makul, daha rasyonel bir noktaya gelmesini beklediklerini söyledi. Bakan Dönmez ayrıca milli sondaj gemileri Kanuni, Yavuz ve Fatih'in maliyetinin 744,5 milyon dolar olduğunu belirterek, "Bugün sipariş verseniz 798 milyon dolara bir yeni gemi alırsınız. Biz 1 gemi yerine 3 gemi aldık. Gemileri kiralasaydık bir tane sondaj yapamazdık şu anda" dedi.
2.11.2021 Ekonomi
Fatih gemisi Türkali-5'te sondaja başladı
Fatih gemisi Türkali-5'te sondaja başladı Fatih sondaj gemisinin, Karadeniz'de bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndaki yeni tespit kuyusu Türkali-5'te sondaja başladığı bildirildi.
12.09.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez'den önemli doğal gaz açıklaması
Bakan Dönmez'den önemli doğal gaz açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih Gemisi'nde önemli açıklamalarda bulundu.
30.07.2021 Ekonomi
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak
Uzmanlar açıkladı: Yılda 6 milyar dolar cepte kalacak Türkiye'nin Karadeniz'de Tuna-1 ve Amasra-1 kuyularında keşfettiği doğal gaz sahalarında yılda 20 milyar metreküp üretim yapılmasıyla ithalat faturasının yıllık 5-6 milyar dolar azalacağı tahmin ediliyor.
4.06.2021 Ekonomi
Fatih gemisi, yeni tespit kuyusu Türkali-3'te sondaja başladı
Fatih gemisi, yeni tespit kuyusu Türkali-3'te sondaja başladı Fatih sondaj gemisi, Karadeniz'de bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndaki yeni tespit kuyusu Türkali-3'te sondaja başladı.
28.05.2021 Ekonomi
Son dakika... Bakan Dönmez ilk kez açıkladı! Yeni sondaj nisanda başlıyor
Son dakika... Bakan Dönmez ilk kez açıkladı! Yeni sondaj nisanda başlıyor Son dakika haberlere göre, Türkiye’nin halen devrede olan en eski hidroelektrik santrali Seyhan HES’te konuşan Bakan Dönmez, Mısır ile 8 yıl sonra ilk temas ile ilgili, 'Deniz yetki alanlarıyla ilgili ülkeler arasında itilaflar söz konusu oluyor. Mısır da ruhsat sahası açmayı ilan etti. Bizim deniz sahamıza saygı gösterecek şekilde ilan etti' dedi. "Bir sonraki çalışma Kuzey Sakarya Gaz Sahası bölgesinde nisan ayında ilk sondaj yapılacak" diyen Bakan Dönmez, "İlk keşif amaçlı sondaj olacak. Akabinde Kanuni Gemimiz devreye girecek" ifadelerine yer verdi.
19.03.2021 Ekonomi
'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu!
'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu! Türkiye'nin ilk operasyonel sondaj gemisi olarak bilinen 'Fatih' gemisi, büyük bir keşif gerçekleştirdi. Karadeniz'de bulunan 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin hikayesinin anlatıldığı 'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli, bugün izleyiciyle buluştu.
18.10.2020 Gündem
'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu!
'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli izleyiciyle buluştu! Türkiye'nin ilk operasyonel sondaj gemisi olarak bilinen 'Fatih' gemisi, büyük bir keşif gerçekleştirdi. Karadeniz'de bulunan 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin hikayesinin anlatıldığı 'Fatih: Keşfe Giden Yol' Belgeseli, bugün izleyiciyle buluştu.
18.10.2020 Haberler
Tuna 1 tamam rota Türkali 1
Tuna 1 tamam rota Türkali 1 Fatih sondaj gemisinin, Tuna 1 kuyusundaki çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği, 85 milyar metreküplük yeni müjdeyle toplam rezervin 405 milyar metreküp olduğu duyuruldu. Fatih’in yeni rotası Türkali 1 kuyusu olacak
18.10.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi coşkuyla karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi coşkuyla karşılandı Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin Karadeniz'deki ikinci doğal gaz keşfini gerçekleştirdiğini açıklaması, Zonguldak'ta vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.
17.10.2020 Haberler
Son dakika: Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi açıkladı...
Son dakika: Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi açıkladı... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de yaptığı aramalarla ilgili olarak, 85 milyar metreküp daha doğal gaz bulunduğunu, Sakarya gaz sahasında toplam doğal gaz rezervinin 405 milyar metreküpe ulaştığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz ve Akdeniz’deki yeni sondajlarla alınacak müjdelerle bu kaynağın yükseltileceğini söyledi.
17.10.2020 Siyaset
Son dakika... Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih gemisinde
Son dakika... Tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih gemisinde Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki evinden ayrılarak Fatih sondaj gemisine olan ziyaretini gerçekleştirmek üzere Zonguldak’a helikopterle gedi. Şu dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisini ziyaret ediyor.
17.10.2020 Siyaset
'Tarihi' indirim! Doğal gaz keşfi kapıyı araladı
'Tarihi' indirim! Doğal gaz keşfi kapıyı araladı Karadeniz'deki 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfi ilk etapta Türkiye'nin doğalgaz faturasında yüzde 50 indirimin kapısını aralayacak. 2021 yılında gaz ithal edilen ülkelerle kontratların yenileceğini ve Türkiye'nin pazarlık masasına eli güçlü bir şekilde oturacağını belirten enerji uzmanları masada Türkiye'nin alacağı büyük indirimlerin vatandaşın faturasına yansımasının önümüzdeki yılının ortasından itibaren gerçekleşebileceğini, indirim oranının ise faturalarda en az yüzde 25 seviyesinde olacağını öngörüyor. Bahsedilen indirimle vatandaşın yıllık doğalgaz faturası 425 TL birden düşmüş olacak.
22.09.2020 Ekonomi
Türkiye'den önemli hamle! Sondajda ambargoya ‘yerli önlem'
Türkiye'den önemli hamle! Sondajda ambargoya ‘yerli önlem' Türkiye savunmadaki ambargoların benzerini Doğu Akdeniz’deki sondajda yaşıyor. Son olarak Japon firma Kanuni gemisini dengede tutacak sistemleri satmaya yanaşmadı. Batılı ülkeler de yabancı gemi personelini uluslararası mahkemelerde yargılamakla tehdit edince yerli çalışana ağırlık verildi. Yabancı çalışan sayısı 3’te 1’e indirildi.
20.09.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak'tan Fatih gemisi paylaşımı: Yeni bir çağın başlangıcı...
Bakan Albayrak'tan Fatih gemisi paylaşımı: Yeni bir çağın başlangıcı... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Fatih Sultan Mehmet nasıl ki bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtıysa, Fatih gemimiz de yeni bir çağın başlangıcı olacak" dedi.
25.08.2020 Ekonomi
İbrahim Kalın: Yeni müjdeler gelebilir
İbrahim Kalın: Yeni müjdeler gelebilir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karadeniz’deki tarihi doğal gaz keşfinin Türkiye’yi enerjide yeni aktör haline getireceğini belirtirken, “Yeni müjdeler gelebilir, yeni rezervler, yeni sahalar ortaya çıkabilir. Keşif, Türkiye ekonomisine muazzam bir katkı sağlayacak” dedi.
25.08.2020 Siyaset
Son dakika... Buzdağının görünen kısmı! Maliyet 10'da bire indi
Son dakika... Buzdağının görünen kısmı! Maliyet 10'da bire indi Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, bugün yayınlanan 'Buzdağının görünen kısmı' başlıklı yazısında "Eş zamanlı olarak bugüne kadar sismik taramaları yapılmayan 5-6 bin kilometrekarelik alan daha taranacak. Uzmanlar, bölgenin Şahdeniz sahası kadar büyük olabileceği yorumlarını yapıyor." dedi.
23.08.2020 Ekonomi
Son dakika... AK Parti'den 'müjde' açıklaması: Ülkemizin başarısıyla gururlanamayanlar...
Son dakika... AK Parti'den 'müjde' açıklaması: Ülkemizin başarısıyla gururlanamayanlar... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ülkemizin başarısıyla gururlanamayanlar ve milletimizin sevinciyle sevinemeyenler var. Onlara da ülkemizin başarısıyla gururlanma ve milletimizin sevinciyle sevinme duygusu 'nasip' olmasını diliyoruz" dedi.
22.08.2020 Siyaset
Son dakika...Adım adım doğal gaz zaferine! Taşlar 2017'de döşenmeye başlandı
Son dakika...Adım adım doğal gaz zaferine! Taşlar 2017'de döşenmeye başlandı Türkiye dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjde ile tarihi bir gün yaşadı. Zafere giden yolun taşları 2017’de döşenmeye başladı. Dönemin Enerji Bakanı Albayrak’ın vizyonuyla alınan milli gemiler, gaz keşfini gerçekleştirdi. Bulunan gaz, başlangıç rezerviyle kalsa bile Türkiye'nin 7 yılda cebinde kalacak para 105 milyar dolar...
22.08.2020 Gündem
Son dakika...Doğal gaz keşfi Türkiye’nin rolünü değiştiriyor
Son dakika...Doğal gaz keşfi Türkiye’nin rolünü değiştiriyor Son yıllarda sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle hep enerjide transit ülke ya da enerji koridoru gibi kavramlarla anılan Türkiye, Karadeniz’deki keşifle beraber enerjide merkez olma hedefi için önemli bir adım attı. Uzmanlara göre Türkiye için asıl önemli olan bu rezervin yanında bölgede olduğu tahmin edilen daha büyük miktardaki gazın ekonomiye kazandırılması.
22.08.2020 Ekonomi
Türkiye'nin Karadeniz'deki gaz keşfi KKTC'de sevinçle karşılandı
Türkiye'nin Karadeniz'deki gaz keşfi KKTC'de sevinçle karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karadeniz'deki sondajda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin keşfedildiğini açıklaması, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) sevinçle karşılandı.
21.08.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fatih Gemisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.