Galaksi

Galaksi

Son dakika galaksi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan galaksi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan galaksi haber sayfamızda...

Galaksi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 403 galaksi haberi bulunmuştur.
Kozmik patlama sır küpü
Kozmik patlama sır küpü Ekim 2022’de Dünya’dan 2,4 milyar ışıkyılı uzaklıkta kaynağı bir galaksi olan şimdiye kadarki en büyük kozmik patlama meydana geldi.
14.04.2024 Dünya
Sevgilisi galakside
Sevgilisi galakside Yusuf Güney, modacı Pınar Kerimoğlu’nun YouTube kanalındaki programına konuk oldu.
26.03.2024 Cadde
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!'
'Andromeda Galaksisi'nde 100 yaşında sevgilim var!' ABD'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan NASA'ya yaptığı göndermeler, astral seyahat ve uzaylılarla ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken şarkıcı Yusuf Güney, özel hayatı hakkında yöneltilen soru üzerine bu kez 'Andromeda Galaksi' sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi.
25.03.2024 Cadde
Evrenin sırları, yeni keşfedilen galakside
Evrenin sırları, yeni keşfedilen galakside NASA’nın (ABD Havacılık ve Uzay Dairesi) James Webb Teleskobu, Dünya’nın içinde bulunduğu Samanyolu’na benzeyen bir galaksi tespit etti.
28.02.2024 Dünya
‘İnci dizileri’
‘İnci dizileri’ NASA’nın Hubble Uzay Teleskobu, galaksi çarpışmalarının sonuçlarını gösteren bir gök olayını ortaya çıkardı.
13.02.2024 Dünya
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim
ABD'li pilot yıllar sonra itiraf etti: Uzaylılarla temasa geçtim, gemilerine bindim ABD'li pilot, katıldığı bir konferansta kendisinin galaksiler arası yolculuk yaptığını iddia etti ve UFO'lara dair adeta bir itirafta bulundu.
30.01.2024 Dünya
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi
Alper Gezeravcı’nın 0,6 saniyelik geçişini böyle görüntüledi Eskişehir’de Uzay Fotoğrafçılığı ile ilgilen ve ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) dolunay önünden 0,6 saniyelik geçişini görüntüleyen Uygar Mitat, “Uzaydan o bizim fotoğrafımızı çekiyor şu an bizde dünyadan onun fotoğrafını çekmiş olduk” dedi.
26.01.2024 Gündem
Uzayda 1,3 milyar ışık yılı çapında devasa bir halka keşfedildi, ezberler bozuldu
Uzayda 1,3 milyar ışık yılı çapında devasa bir halka keşfedildi, ezberler bozuldu Bilim insanları, gece Dünya'dan gökyüzüne bakıldığında Ay'ın kabaca 15 katı büyüklüğünde görünen Büyük Halka'nın evreni anlamamızı zorlaştırdığını söylüyor.
14.01.2024 Dünya
Çılgın yarışta son durum
Çılgın yarışta son durum Yapay zekâda rekabet devam ediyor. Yarışa katılan son isim yapay zekâyı insanlık için en büyük tehdit olarak gören Elon Musk!
11.11.2023 Pazar
Uzaylılar var mı, dünyaya geldiler mi? 'Bu işin sahtekârı çok'
Uzaylılar var mı, dünyaya geldiler mi? 'Bu işin sahtekârı çok' NASA tarafından halk arasında UFO olarak bilinen tanımlanamayan uçan cisimleri incelemek üzere oluşturulan kurul, geçtiğimiz günlerde UFO'ların uzaydan geldiğine dair hiçbir delilin bulunmadığını açıkladı. Ancak NASA Başkanı Bill Nelson, "Evrende başka bir yaşam formu olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu "Evet" diyerek cevapladı. Peki, UFO ve uzaylılar gerçekten var mı? Prof. Dr. Ethem Derman, tüm ayrıntılarıyla açıkladı.
3.11.2023 Yaşam
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Son dakika: Ve açıklandı... NASA'dan 36 sayfalık UFO raporu!
Son dakika: Ve açıklandı... NASA'dan 36 sayfalık UFO raporu! ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'tanımlanamayan uçan cisim'lere (UFO) dair 36 sayfalık raporunu paylaştı. Öte yandan NASA çalışmaların devam edeceğini açıklayarak bir UFO araştırması direktörü atadığını duyurdu.
14.09.2023 Dünya
İlk galaksi balonu keşfedildi
İlk galaksi balonu keşfedildi Gökbilimciler 1 milyar ışık yılı genişliğinde ilk “galaksi balonunu” keşfetti...
9.09.2023 Dünya
Melek Mosso'da 'Mesele Belli': Konsept candır, teklileri albüm tamamlar!
Melek Mosso'da 'Mesele Belli': Konsept candır, teklileri albüm tamamlar! 2021 yazında yayınladığı 'Hayatım Kaymış'la müzik kariyerinin belki de en sempatik, en uzun ömürlü, en ana akımla uyumlu hit'ine imza atan Melek Mosso, bu kez yoluna 'Mesele Belli'yle devam ediyor. En az 'Hayatım Kaymış' kadar sempatik çizgide olan ve yüz güldüren 'Mesele Belli'nin 2 yaş büyük ablasına benzerliği ise fazlasıyla dikkat çekiyor.
1.08.2023 Müzik
Evrenin sırlarını ‘Öklid’ çözecek
Evrenin sırlarını ‘Öklid’ çözecek Evrenin sırlarını çözmek için maliyeti 1 milyar euro olan Öklid teleskobu uzaya fırlatılacak. Öklid, karanlık maddeyle enerjiyi araştıracak.
19.06.2023 Dünya
Uzaylılar bizden gizleniyor mu?
Uzaylılar bizden gizleniyor mu? ABD’de uzay istihbaratçısı Grusch “Atomik yapıya ve radyolojik imzalara sahip egzotik objelerin varlığı artık açıklanmalı” dedi. Bir başka istihbaratçı da “Yalnız değiliz” deyince, gündem yine uzaylılara odaklandı
11.06.2023 Dünya
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik'
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik' NASA, gökyüzündeki açıklanamayan fenomenlere dair bir basın toplantısı düzenleyerek tüm dünyanın yıllardır ilgiyle takip ettiği UFO konusundaki son görüşleri dünyayla paylaştı. Ancak bazı olaylarla ilgili kafalardaki soru işaretleri hâlâ giderilebilmiş değil. 26 yıl önce Phoenix'te görülen ışıklar da bunlardan biri. Peki evrende gerçekten yalnız mıyız? Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal gelinen son noktaya dair 4 çarpıcı bilgi verdi.
9.06.2023 Dünya
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri
Dünya Klasikleri Listesi: Okunması Gereken Dünya Klasikleri Dünya klasikleri edebiyat tarihine damga vuran eserler arasında yer alıyor. Sanatsal anlamda dünyada en çok ses getiren eserlerdendir. Dünya klasikleri yazıldığı dönemden bu yana hala popülaritesini korumaktadır. Klasik eserler eşsizdir ve kendi türlerinde emsalleri bulunmayan kitaplardır. Özellikle ilkokul çağında okutulmaya başlanan bu kitaplar konusu, tarihi, dönemi ve işleyişleri bakımından her dönem geçerliliklerini korurlar. Dünya klasikleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine öğretmenler tarafından okuması tavsiye edilen kitaplar arasında yer almaktadır. Dünya klasiklerinin okuma sırası için “Dünya Klasikleri Listesi” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.06.2023 Kültür Sanat
Evrendeki en parlak ve en güçlü cismin gizemi çözüldü
Evrendeki en parlak ve en güçlü cismin gizemi çözüldü Evrendeki en parlak ve en güçlü nesneler diye bilinen kuasarların sırrı, 60 yıldan uzun süren araştırma ve tartışmaların sonucunda çözüldü.
28.04.2023 Dünya
Dünya boyutunda bir dış gezegende tekarlanan radyo sinyalleri tespit edildi
Dünya boyutunda bir dış gezegende tekarlanan radyo sinyalleri tespit edildi Gökbilimciler, her ikisi de Dünya'dan 12 ışıkyılı uzaklıkta bulunan bir ötegezegenden ve onun yörüngesinde döndüğü yıldızdan tekrar eden bir radyo sinyali tespit ettiler.
5.04.2023 Dünya
NASA keşfetti! 4 kara delik birbirine çarpışmak üzere
NASA keşfetti! 4 kara delik birbirine çarpışmak üzere Bilim insanları 3,2 milyar ışık yılı ötede 4 kara delik keşfetti. Çarpışmak üzere olan karadeliklerin evrenin ilk zamanlarına ışık tutacağı aktarıldı.
21.03.2023 Dünya
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi Bilim insanları içinde Dünya'nın da bulunduğu süper kabarcık adı verilen genişliğin haritasını çıkardı. Söz konusu haritayla ilgili konuşan bilim insanları içinde bulunduğumuz bölgeyi peynire benzetti.
17.01.2023 Dünya
Adeta çarpışmak için yaratılmış süper kütleli ikiz kara delikler keşfedildi!
Adeta çarpışmak için yaratılmış süper kütleli ikiz kara delikler keşfedildi! Birleşmelerine çok az kaldı ve bu durum bilim insanları için büyüleyici!
13.01.2023 Teknoloji
En eski galaksi görüntülenmiş olabilir
En eski galaksi görüntülenmiş olabilir  ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA),  James Webb uzay teleskobunun, biri büyük patlamadan 350 milyon yıl sonra oluştuğu tahmin edilen, iki erken dönem galaksisi bulduğunu açıkadı.
19.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Galaksi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.