Gök Cismi

Gök Cismi

Son dakika gök cismi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gök cismi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gök cismi haber sayfamızda...

Gök Cismi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 195 gök cismi haberi bulunmuştur.
İkinci ‘Ay’ var mı?
İkinci ‘Ay’ var mı? Dünya’nın etrafında Ay gibi dönen bir asteroit (kayalık gök cismi) bulunduğu açıklandı.
25.04.2024 Gündem
G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: G Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: G Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerini kucağını alacağı günü bekleyen aileler isminin en güzel ve eşsiz olmasını istiyorlar. Bu yüzden hamilelik döneminde düşünülen konular arasında isimler yer alıyor. Anne ve babalar isim verirken oldukça seçici davranıyor. Çocuklarına hayat boyu taşıyacakları ismi verirken aileler anlamlarına da özen gösteriyor. Ebeveynler çocuklarına keşfedilmemiş, anlamlı, nadir bulunan, değişik, duyulmamış, popüler ve modern çağa uygun isimler vermeyi tercih ediyor. G harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “G ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Y ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Y Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Y ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Y Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyada tarifi olmayan en güzel ve özel duygulardan birisi de anne ve baba olmak. Hamilelik döneminde aileye yeni katılacak birey için hazırlıklar önceden yapılmaya başlanır. Heyecan ve sevincin bir arada yaşandığı bu dönemde anne ve baba adaylarının isim konusu kafalarını kurcalar. Kız bebekleri için ebeveynler derin bir isim araştırma içerisine girer. Ömürleri boyunca çocuklarının taşıyacağı ismin en güzel ve en eşsiz olmasını isterler. Bunun için keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik, modern isimleri vermek isterler. Y harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Y ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba olmaya hazırlanan çiftler için en eğlenceli süreçlerden birisi de bebeklerine verecekleri isim oluyor. Bu dönemde derin bir araştırma sürecine giren anne ve baba adayları kız isimleri ve anlamları konusunda bilgi topluyor. Karar vermesi zor olan isimler konusunda ebeveynler keşfedilmemiş, duyulmamış, nadir bulunan, popüler ve modern çağa uygun isimler seçmek istiyor. Ancak aileler isimlerin yanı sıra anlamları hakkında özen gösteriyor. S harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Kamer Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kamer Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Mekkeli vatandaşların Hz. Muhammed’den bir delil istemesi üzerine gökyüzündeki ay, peygamberin bir işareti ile ortadan ikiye ayrılmıştır. Bunun üzerine de Kamer Suresi’nin ilk iki ayeti indirilmiştir.
24.10.2023 Sureler
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Yıldız İsminin Anlamı Nedir? Yıldız Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
Yıldız İsminin Anlamı Nedir? Yıldız Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Yıldız mana olarak gökyüzünde bir cismi ifade eder. Gökyüzündeki bir cismi ifade etmesinin yanı sıra kız çocuklarına da bir ad olarak verilme işlevine sahiptir. Yıldız ismi anlamının güzelliğinden dolayı sıkça tercih edilen bir isim olmuştur. Çoğu anne ve baba kız çocuklarına bu ismi tercih etmiştir. Yıldız isminin anlamı nedir? Yıldız ne demek hangi anlama gelir? Bu soruların cevaplarını açıklamalı bir şekilde derledik.
25.09.2023 Eğitim
Güneş İsminin Anlamı Nedir? Güneş Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
Güneş İsminin Anlamı Nedir? Güneş Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Güneş ismi oldukça popüler olan isimler arasında yer almaktadır. Özellikle son zamanlarda tercih edilen modern isimlerden birisi olma özelliğine sahiptir. Birçok kişi tarafından doğacak olan çocuklarına verecekleri isim çok öncesinde araştırılmaya başlanmaktadır. İnsanlar çocuklarına verecekleri isimlerin özel olmasını ve güzel bir manaya sahip olmasını istiyorlar. Çocuğuna Güneş ismini vermek isteyen aileler yazımızda yararlı bilgiler bulabilir. Güneş isminin anlamı nedir? Güneş ne demek, hangi anlama gelir? Sizin için bir araya getirdik.
25.09.2023 Yaşam
Son dakika: Ve açıklandı... NASA'dan 36 sayfalık UFO raporu!
Son dakika: Ve açıklandı... NASA'dan 36 sayfalık UFO raporu! ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 'tanımlanamayan uçan cisim'lere (UFO) dair 36 sayfalık raporunu paylaştı. Öte yandan NASA çalışmaların devam edeceğini açıklayarak bir UFO araştırması direktörü atadığını duyurdu.
14.09.2023 Dünya
Kaf Dağı Nedir? Kaf Dağı Gerçek Midir, Hikayesi Nedir?
Kaf Dağı Nedir? Kaf Dağı Gerçek Midir, Hikayesi Nedir? Çoğunlukla masallarda geçen ve yer alabilecek olan deyim haline gelen bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Çoğunlukla mecazi anlamda kullanıldığı için anlatımlarda ya da fantastik hikayelerde yerini almaktadır. Bu kelimenin genellikle belli başlı anlamları bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
28.04.2023 Eğitim
Ay, Venüs ve Jüpiter yakınlaşması Taksim Camii ile birlikte görüntülendi
Ay, Venüs ve Jüpiter yakınlaşması Taksim Camii ile birlikte görüntülendi Ay, Jüpiter ve Venüs’ün yakınlaşması Taksim Camii ile birlikte görüntülendi. Hilal biçimindeki Ay Taksim Camii ile birlikte görüntülenince ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.
22.02.2023 Haberler
Güneş sisteminde şok keşif! Yaşam olabilir
Güneş sisteminde şok keşif! Yaşam olabilir Satürn'ün buzla kaplı küçük uydusu Enceladus'ta yaşam olma ihtimali ortaya çıktı. Bilim insanları buzla kaplı yüzeyin altındaki okyanuslarda canlı olmasının muhtemel olduğunu aktardı.
25.01.2023 Dünya
Gökbilimciler tuhaf gezegenlerin ikiz okyanus dünyası olabileceğini keşfetti
Gökbilimciler tuhaf gezegenlerin ikiz okyanus dünyası olabileceğini keşfetti Yaklaşık 218 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-138c ve Kepler-138d'yi mercek altına alan bilim insanları, gezegenlerin yoğunluğunu hesapladı. İki uzak gezegenin hacimlerinin yarısı, hidrojen veya helyumdan daha ağır bir maddeden oluşuyor.
17.12.2022 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk görüntülerine 'saykodelik makyaj' yapıldı
James Webb Uzay Teleskobu'nun ilk görüntülerine 'saykodelik makyaj' yapıldı James Webb Uzay Teleskobu'nun yakaladığı görüntüler, Dünya yörüngesindeki Chandra X-Işını Gözlemevi'nin verileriyle yenilendi. Göz kamaştıran görseller iki gün önce yayımlandı.
7.10.2022 Dünya
‘Uzaylıların gemisi’ gökbilimcileri böldü
‘Uzaylıların gemisi’ gökbilimcileri böldü Parlak kırmızımsı, 300 ila 900 metre boyunda ve saniyede 26 kilometre hıza sahip bir gök cismi, 2017 yılında güneş sistemimize girdi.
16.09.2022 Dünya
Son Sığınak oyuncuları kim, konusu nedir? Son Sığınak filmi oyuncu kadrosu...
Son Sığınak oyuncuları kim, konusu nedir? Son Sığınak filmi oyuncu kadrosu... Greenland: Son Sığınak filmi başrolünde Gerard Butler ve Morena Baccarin yer alıyor. Filmde dünyaya çarpmak üzere olan gök cisminden kurtulmak için mücadele eden çiftin hikayesi anlatılıyor. Film, 2020 yılında vizyona girmiştir. Peki, Son Sığınak filmi oyuncu kadrosunda kimler var?
11.08.2022 Bilgi Rehberi
Binlerce gökyüzü meraklısı Erzurum'da buluştu
Binlerce gökyüzü meraklısı Erzurum'da buluştu Erzurum’da Avrupa ve Türkiye’nin en büyük teleskopunun bulunduğu Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) eteklerinde gökyüzü şöleni yaşandı. Üç gün süren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliğinde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçerek gökyüzünü izledi. 3 bin 170 rakımlı Karakaya Zirvesinde yıldızları inceleme fırsatı bulan katılımcılar, soğuk havaya rağmen uzayın bilinmeyenlerini keşfe çıktı.
25.07.2022 Gündem
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi
3 bin 170 metredeki zirvede 10 bin kişi teleskoplarla gökyüzünü izledi Erzurum'da, Avrupa ve Türkiye'nin en büyük teleskobunun bulunduğu 3 Doğu Anadolu Gözlemevi'nin (DAG) eteklerinde gençler teleskoplarla gökyüzünü izledi.  Cuma günü başlayıp dün sona eren Erzurum Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nde yaklaşık 10 bin kişi, teleskopların başına geçti. 3 bin 170 metre yükseklikteki tepedeki gözlemevinde TÜBİTAK'ın uzman ekipleri tarafından kurulan 30 teleskop ve 5 ayrı gözlem istasyonunda Ay, Güneş, gezegenler ve yıldızlar gözlendi; 3 gün, 2 gece boyunca 20'den fazla gök cismi görüntülendi.
25.07.2022 Gündem
Gezegen İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Gezegen Kelimesi Geçen Örnek Cümleler
Gezegen İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Gezegen Kelimesi Geçen Örnek Cümleler Gezegen kelimesi Güneş etrafında dolanan ve ondan aldıkları ışığı yansıtan gök cismi olarak tanımlanabilir. Duran yıldızlara göre ise sürekli yer değiştirmektedir. Daha kısa anlatmak gerekirse bir yıldızın çevresinde dolanan gök cismi olarak aktarılabilir. Peki, Gezegen ile ilgili cümleler nelerdir? İçinde gezegen kelimesi geçen örnek cümleler nelerdir sizler için derledik.
9.03.2022 Eğitim
Yerküre Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yerküre Özellikleri Nelerdir?
Yerküre Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yerküre Özellikleri Nelerdir? Yerküre bir coğrafi terimdir. Günümüzde pek çok kişi tarafından duyula bir terim olsa da tanımı pek çok kişi tarafından bilinmemektedir. Bu sebeple yerkürenin neyi ifade ettiği sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, yerküre nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Yerküre özellikleri nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
9.03.2022 Sözlük
Çanakkale'de deniz çekildi, tekneler karaya oturdu
Çanakkale'de deniz çekildi, tekneler karaya oturdu Çanakkale'de Dardanos sahilinde kıyıdan açığa doğru yaklaşık 15 metrelik bölümde deniz çekildi, bazı tekneler karaya oturdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Muhammet Türkoğlu, deniz suyu çekilmesinin gelgit olarak da bilinen medcezir olayı nedeniyle yaşandığını söyledi.
15.02.2022 Gündem
Haberler peş peşe geldi! Şu an sadece 59 tane var
Haberler peş peşe geldi! Şu an sadece 59 tane var Bilim insanları ve amatör gökbilimciler Jüpiter büyüklüğünde yeni bir gezegen keşfetti. Bu keşiften önce NASA da Dünya'dan binlerce ışık yılı uzaklıkta bir gezegenin keşfedildiğini duyurdu. Hubble Uzay Teleskobu da Henize 2-10 isimli cüce galaksinin kalbindeki bir kara deliğin yıldız yutmak yerine yıldız yarattığını saptadı. İşte astronomi dünyasında peş peşe yaşanan bu heyecan verici gelişmelerin perde arkası...
25.02.2022 Gündem
Kritik tarih: 18 Ocak 2022, saat 21.51! NASA açıkladı: Göktaşını saklamanın bir yolu olmazdı...
Kritik tarih: 18 Ocak 2022, saat 21.51! NASA açıkladı: Göktaşını saklamanın bir yolu olmazdı... Kısa bir süre önce vizyona giren ve her haliyle bir sistem eleştirisi olan "Don’t Look Up" filminde bahsi geçen göktaşı olayının bir benzerinin gerçek olabileceği ihtimali korkutuyor. İnsanlığı tehdit edebilecek potansiyelde bir göktaşının Dünya'ya çarpma olasılığı gerçekten var mı? Böyle bir durumda yetkililer sessiz mi kalacak yoksa, 'Yukarı bak' mı diyecek? Peki ya bugüne kadar atmosferi aşıp yeryüzüne düşenler... Şimdi kafamızı gökyüzüne çevirmenin tam zamanı!
20.03.2022 Gündem
NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da...
NASA uyardı! Hızla Dünya'ya haklaşıyor, bugün saat 19.00'da... ABD uzay ajansı NASA, Big Ben'den üç kat daha büyük bir asteroidin Dünya'nın yanından geçeceği konusunda uyardı. 3361 Orpheus adlı Apollo sınıfı asteroit, 300 metre genişliğinde ve saatte yaklaşık 30 bin kilometre hızla yol alıyor.
21.11.2021 Dünya
Güneş Sistemi'nin en büyük 42 gök taşı görüntülendi! Elmastan daha yoğun
Güneş Sistemi'nin en büyük 42 gök taşı görüntülendi! Elmastan daha yoğun Üç boyutlu veriler, gök taşlarının farklı noktalardan göç ettiğini ortaya çıkardı. Gökbilimciler, Güneş Sistemi’ndeki en büyük 42 gök taşını görüntüledi. Normalde bu gök cisimleri gezegenlere kıyasla epey küçük kaldığı için görüntülenmeleri son derece zor. Zira bunlar daha büyük ve parlak nesnelerin gölgesinde kalıyor.
14.10.2021 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Gök Cismi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.