Ev hanımlarının korkulu rüyasıydı! Soğan doğrarken gözleriniz artık yaşarmayacak
Ev hanımlarının korkulu rüyasıydı! Soğan doğrarken gözleriniz artık yaşarmayacak Soğan doğrarken hemen hemen herkesin gözleri yaşarır. Ev hanımları yemek yaparken en çok soğanın göz yakmasından yakınır. Bu teknikler göz yaşarmasını engelliyor.
25.01.2024 Püf Noktası
Burnundan kağıt parçaları çıktı
Burnundan kağıt parçaları çıktı Göz kapaklarında sulanma şikayetiyle Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesine götürülen 2,5 yaşındaki çocuğun burnundan kağıt parçaları çıktı. Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Arpacık köyünde yaşayan Erol ailesi 2 buçuk yaşındaki Sara Erol isimli kız çocuklarını göz kapaklarında yaşarma şikayetiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine götürdü. Bir süredir bu şikayetlerden mustarip olan ve aynı şikayetlerle farklı hastanelere birçok kez başvuran Erol ailesi, hastanede yapılan muayene sonucunda şoke oldu. Küçük çocuğu muayene eden doktorlar çocuğun gözyaşı kanalında tıkanıklık olmasının yanısıra burnun iç kısımlarında bir takım cisimlerin olduğunu tespit etti. Yapılan detaylı incelemelerin ardından burnun iç kısmındaki cisimlerin küçük çocuğun kendi burnuna soktuğu kağıt parçaları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine aile konu ile ilgili bilgilendirilerek çocuk hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonucu çocuğun gözyaşı problemi giderilirken, kağıt parçaları olduğu anlaşılan burnundaki cisimler de çıkarıldı. Başarılı geçen ameliyat sonucunda küçük çocuk yeniden sağlığına kavuştu.
11.09.2019 Yaşam
Bebeğinizin gözleri sık yaşarıyorsa
Bebeğinizin gözleri sık yaşarıyorsa Özellikle ileri yaş hastalığı olarak bilinen ve tedavi edilmediğinde körlüğe kadar uzanan sonuçları olan glokom hastalığı bebeklerde de görülebiliyor. Akraba evliliği yapan ailelerde daha sık görülen hastalık ile başa çıkmanın en önemli adımı ise erken teşhis.
2.10.2014 Çocuk Sağlığı