Sürekli güzel ve yakışıklı olma çabası kişilik bozukluğu! ‘Yaşlanma tehdit gibi görüldüğünde kaygı artıyor’
Sürekli güzel ve yakışıklı olma çabası kişilik bozukluğu! ‘Yaşlanma tehdit gibi görüldüğünde kaygı artıyor’ Dış görünüşe önem verme veya dış görünüş ile aşırı uğraşarak vücudunda kusur olarak gördüğü bir şeyi aşırı büyütmenin psikiyatrideki karşılığının ‘Beden Dismorfik Bozukluğu’ olduğunu kaydeden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Günlük dilde bunu çirkin olma korkusu, çirkinlik korkusu olarak da anlatabiliriz” dedi.
25.04.2024 Genel Sağlık
Cilt, vücut veya yüz şekli! Güzellik takıntısının psikolojik nedenlerine dikkat
Cilt, vücut veya yüz şekli! Güzellik takıntısının psikolojik nedenlerine dikkat Dış görünüşe verdiğiniz önem aslında psikolojik bazı problemlerinizin dışa vurumu mu? “Güzellik takıntısı, psikolojik bir sorunun belirtisi olabiliyor” diyen Uzman Klinik Psikolog Kaan Üçyıldız, “Bu takıntı, kişinin kendi görüşünü veya başka kişilerin görünüşüyle aşırı meşgul olma halidir. Genellikle mükemmel bir görünüm; cilt, vücut veya yüz şekli arayışıyla ilişkilendirilir” dedi.
24.03.2024 Genel Sağlık
Kıskançlık, temizlik takıntısı ve güzellik takıntısı hastalık mıdır?
Kıskançlık, temizlik takıntısı ve güzellik takıntısı hastalık mıdır? İlişkilerde kıskançlık takıntı mıdır? Titizlik hangi seviyedeyse takıntı sayılabilir? Estetik operasyonlar güzellik takıntısının sonucu mudur? Uzman Klinik Psikolog Nigar Çiçek takıntılı davranışlar hakkında bilgi verdi.
31.01.2019 Sağlık