İşsizlik Fonu

İşsizlik Fonu

Son dakika işsizlik fonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan işsizlik fonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan işsizlik fonu haber sayfamızda...

İşsizlik Fonu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.391 işsizlik fonu haberi bulunmuştur.
Emekliler için ‘sosyal çalışma’
Emekliler için ‘sosyal çalışma’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için ücret artışları yanında sosyal hayatlarına yönelik çalışma yapacaklarını bildirdi.
4.11.2023 Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması
Bakan Işıkhan'dan emeklilere prim ödemesi açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "12.2 milyon çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek. Yakın zamanda sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceğiz." dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Ekonomiye yükü 2 trilyon TL!
Ekonomiye yükü 2 trilyon TL! Bakanlıklar depremin yarattığı yıkımın ve yeniden ayağa kalmanın bedelini kalem kalem hesapladı. Milliyet’in ulaştığı verilere göre, Cumhurbaşkanlığı ise TBMM’ye gönderdiği raporda maliyeti ‘2 trilyon TL düzeyinde’ olarak tespit etti.
16.04.2023 Ekonomi
‘İşverenleri etkileyebilir’
‘İşverenleri etkileyebilir’ Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ olarak bilinen EYT düzenlemesinin hem kamudaki ve özel sektördeki kurum ve işletmelerin mali yapısı ile personel dengesini, hem de merkezi yönetim bütçesini bozacak etkiye sahip olduğunu belirtti. 
13.11.2022 Ege
Bakan Bilgin: Özel hastaneler sistemi istismar ediyor
Bakan Bilgin: Özel hastaneler sistemi istismar ediyor Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK anlaşmalarındaki istismarlar nedeniyle özel hastaneleri elektronik ortam ve müfettişler üzerinden sıkı denetim altına aldıklarını açıkladı.
13.11.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak
Asgari ücret zammı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zammın belirlenmesi için çalışmalarına devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Asgari Ücret zammının Temmuz'dan itibaren geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.06.2022 Ekonomi
ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA HABERLERİ 2022 ||  Asgari ücret zammı açıklandı mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak (net, brüt), ne zaman açıklanacak?
ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA HABERLERİ 2022 || Asgari ücret zammı açıklandı mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak (net, brüt), ne zaman açıklanacak? Asgari ücret zammı son günlerin araştırılan konular arasında bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili açıklama aptı. Asgari ücrete için dün ilk toplantı gerçekleştirildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün yine toplanacak. Asgari ücret zammının açıklanacağı tarih merak konusu. Peki yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak, kaç TL? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?
30.06.2022 Gündem
Asgari ücrette görüşmeler sürecek! Vergi Uzmanı Muhammet Bayram beklentisini paylaştı
Asgari ücrette görüşmeler sürecek! Vergi Uzmanı Muhammet Bayram beklentisini paylaştı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği ara zam için takvim netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı koruyacak tedbirleri devreye alacaklarını söyledi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram asgari ücretle ilgili beklentisini paylaştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücrette ara zammı görüştüğü ikinci toplantı sonra erdi. Görüşmelerin devam edeceği açıklandı. Öte yandan Asgari ücret zammının 1 Temmuz'dan geçerli olmasını öngören yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.06.2022 Ekonomi
Asgari ücrette zam oranı netleşiyor! Vergi Uzmanı Muhammet Bayram beklentisini paylaştı
Asgari ücrette zam oranı netleşiyor! Vergi Uzmanı Muhammet Bayram beklentisini paylaştı Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı. Milyonlarca çalışanın gözünün çevrildiği ara zam için takvim netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı koruyacak tedbirleri devreye alacaklarını söyledi. Vergi Uzmanı Muhammet Bayram asgari ücretle ilgili beklentisini paylaştı.
30.06.2022 Haberler
Asgari ücret komisyonu ‘ara zam’ için toplanıyor
Asgari ücret komisyonu ‘ara zam’ için toplanıyor Artan enflasyona karşı asgari ücretlilere yıl ortası zammını görüşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla toplanıyor.
29.06.2022 Ekonomi
CHP’den 15 maddelik 1 Mayıs talebi! İşçilere aşıda öncelik tanınmalı
CHP’den 15 maddelik 1 Mayıs talebi! İşçilere aşıda öncelik tanınmalı CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 1 Mayıs öncesinde emek bürolarının 15 talebini açıkladı.
19.04.2021 Siyaset
Ücretsiz izin desteğinden daha fazla sektör yararlanacak
Ücretsiz izin desteğinden daha fazla sektör yararlanacak  Meclis Genel Kurulu’nda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
16.04.2021 Ekonomi
Kurumlar vergisi oranı artıyor
Kurumlar vergisi oranı artıyor AK Parti’nin hazırladığı kanun teklifiyle yüzde 20 olarak uygulanan kurumlar vergisi, 2021 için yüzde 25, 2022 için yüzde 23 oranında uygulanacak.
3.04.2021 Ekonomi
Son dakika haberi: Kanun teklifi Meclis'te! 1500 lira nakdi ödeme yapılacak
Son dakika haberi: Kanun teklifi Meclis'te! 1500 lira nakdi ödeme yapılacak AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti milletvekilleri, Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılı kurum kazançları için ise yüzde 23 oranında uygulanması; yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1500 lira ödeme yapılması; hastalık ve analık sigortasından ödenecek geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki 12 ayın dikkate alınmasına yönelik düzenleme yapılmasını da içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.
2.04.2021 Ekonomi
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberde! Geri sayım başladı
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberde! Geri sayım başladı Mart ayı, milyonlarca çalışan için de karar ayı olacak. Bu ay son kez verileceği açıklanan kısa çalışma düzenlemesinde, taleplere bağlı olarak bir değişiklik olup olmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının ise bir veya iki ay daha uzatılması beklenirken, asgari ücret ve normalleşme desteklerine ilişkin kararlar da önümüzdeki günlerde alınacak.
7.03.2021 Ekonomi
BES 17'nci yılında!
BES 17'nci yılında! Bireysel Emeklilik Sistemi 17’nci yılında. 200 bin kişi ve 43 milyon liralık fonla başlayan BES’te, bugün 12.5 milyon kişi bulunuyor. Nüfusun yüzde 15’i, tüm çalışanların da yüzde 22’si bireysel emeklilik sistemi ile tasarruf ediyor. Emeklilik fonlarının toplamı ise 164 milyar liraya ulaştı. Bu da İşsizlik Fonu’ndan daha büyük bir yapı anlamına geliyor.
27.10.2020 Ekonomi
İşsizlik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır? En Basit Yöntem İle İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır?
İşsizlik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır? En Basit Yöntem İle İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanır? İşsizlik ödeneği, pandemi döneminde ekonomik sıkıntılar yaşayanların araştırmaya başladığı bir ödenektir. İşsizlik ödeneği (İşsizlik maaşı), işsizlik sigortası dahilinde işçilerin hak elde edebildiği bir gelirdir. Kazanılan gelir, çalışanların işsiz kalmaları halinde yeni bir iş buluna kadar belirli bir süre için temel gereksinimlerini karşılanmaları amacıyla İşsizlik Fonu'ndan ödenmektedir. Peki, işsizlik ödeneğinden faydalanmanın şartları nedir? İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır? İşte sizler için bilinmesi gerekenler.
4.10.2020 Ekonomi
İşten çıkarmak 3 ay daha yasak
İşten çıkarmak 3 ay daha yasak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın duyurduğu, ‘İstihdam Kalkanı’ düzenlemesi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinde istihdamı desteklemesi beklenen paketin şu an öngörülen haline göre, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izne çıkarılan işçilere ücret desteğinin 3 ay daha uzatılması bekleniyor.
10.06.2020 Ekonomi
‘İşçi çıkarma yasağı üç ay daha uzatılsın’
‘İşçi çıkarma yasağı üç ay daha uzatılsın’ CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çalışma hayatında atılması gereken adımlara ilişkin 12 öneri hazırladı.
7.06.2020 Siyaset
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! Kısa Çalışma Ödeneği’nde süreç hızlanıyor...
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! Kısa Çalışma Ödeneği’nde süreç hızlanıyor... Son dakika haberlere göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen corona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
16.04.2020 Ekonomi
İşten çıkarmaya 3 ay yasak
İşten çıkarmaya 3 ay yasak Koronavirüsle mücadele kapsamında işten çıkarma 3 ay süreyle yasaklanıyor. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek, bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek.
9.04.2020 Ekonomi
KOBi’lere likidite istihdama koruma
KOBi’lere likidite istihdama koruma Koronavirüsün ekonomiye etkisini azaltmayı amaçlayan devlet KOBİ’lere likidite sağlayacak adımlar attı. KOBİ’lerin bu imkânlardan yararlanabilmesi için işçi çıkarmaması gerekiyor.
5.04.2020 Ekonomi
Merkez’den virüse karşı ilave tedbirler geldi
Merkez’den virüse karşı ilave tedbirler geldi Merkez Bankası (TCMB) koronavirüsün etkilerini sınırlamak için aldığı tedbirleri İşsizlik Sigortası’nın artan nakit ihtiyacını da gözeterek, tahvil alımlarını ve politika faizinin altında fonlamayı artıracak şekilde genişletti.
1.04.2020 Ekonomi
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi: Yaşlılarımız kesinlikle dışarı çıkmamalıdır
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa seslendi: Yaşlılarımız kesinlikle dışarı çıkmamalıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Türkiye'nin corona virüs ile mücadele en erken tedbir olan ülkelerden olduğunu ifade ederek, "Her vatandaşımızın canı bizim için aynı derecede değerlidir. Bunun için 'Evde kal Türkiye' diyoruz. Özellikle yaşlılarımızın kesinlikle ve kesinlikle dışarı çıkmadan hayatlarını evde sürdürmeleri şarttır. " açıklamasını yaptı.
25.03.2020 Siyaset
İşsizlik fonu kısa çalışmaya
İşsizlik fonu kısa çalışmaya Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle birçok sektörün kısa çalışma ödeneğinden yararlanabileceğini belirten Bakan Albayrak, “İşsizlik fonu bugünler için var” dedi
20.03.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Fonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.