Kapsül

Kapsül

Son dakika kapsül haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kapsül gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kapsül haber sayfamızda...

Kapsül

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.440 kapsül haberi bulunmuştur.
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi
NASA’dan Ay’da tarım hamlesi  Süper güçlerin hâkimiyetlerine almak için yarıştığı Ay’da, NASA tarafından kurulacak seralarda tere, su mercimeği ve lahana ekileceği ortaya çıktı.
3.04.2024 Dünya
Kapsülde uçak hızında yolculuk: Avrupa'nın en uzun hyperloop deneme tüpü Hollanda'da açıldı
Kapsülde uçak hızında yolculuk: Avrupa'nın en uzun hyperloop deneme tüpü Hollanda'da açıldı 2050 yılına kadar Avrupa'yı baştan başa kat edecek 10 bin kilometrelik bir hyperloop tüp ağı kurulması hedefleniyor.
28.03.2024 Dünya
Aslıhan Doğan tüylü terlikleriyle dikkat çekti!
Aslıhan Doğan tüylü terlikleriyle dikkat çekti! Eski milli futbolcu Arda Turan ile Mart 2018'de dünyaevine giren iki çocuk annesi sosyetik güzel Aslıhan Doğan, gelinlik koleksiyonu tanıtım etkinliğine tüylü terlikleriyle katıldı.
22.02.2024 Cadde
Alper Gezeravcı 20 gün sonra Dünya'da! Kapsülden böyle çıkış yaptı
Alper Gezeravcı 20 gün sonra Dünya'da! Kapsülden böyle çıkış yaptı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yaptı. Yer ekibi tarafından gemiye alınan kapsülün kapağı açıldı. Gezeravcı Dragon kapsülünden böyle çıkış yaptı.
9.02.2024 Gündem
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu başladı.
7.02.2024 Haberler
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti?
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüş tarihi araştırılıyor. Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacağı ve Dünya'ya inişine dair ayrıntılar gündemde bulunuyor. Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya dönüyor, saat kaçta?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu
Konya Büyükşehir Hatay’da yaptığı çalışmalarla örnek oldu Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 şehri vuran depremin ilk saatlerinde Hatay’a ulaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla seferberlik ilan ederek Hatay’da arama-kurtarma, altyapı, mobil mutfak, su temini, lojistik, konteyner kent, gıda ve kıyafet desteği, yeni iş yerleri, haberleşme ve enerji gibi insani ihtiyaçlar konusunda canla başla çalıştı.
6.02.2024 Ekonomi
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Ocak'a ertelendi.
3.02.2024 Haberler
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle ertelendi.
3.02.2024 Gündem
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlendi. Türkiye Uzay Ajansı, bugün Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Türkiye'nin üzerinden geçeceğini duyurdu. İşte detaylar...
31.01.2024 Gündem
İLK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🛰 ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, ne yapacak?
İLK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🛰 ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, ne yapacak? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü ise Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlenmişti. Sık sık ISS'den paylaşımlarda bulunan Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya dönecek?
30.01.2024 Bilgi Rehberi
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart "Küresel bir komplonun hedefindeyiz" diyen MHP lideri Bahçeli, "Türk milletini birbirine kırmaya çalışan küresel düşmanlık, muhalefet eliyle mesafe kat etmekte." ifadelerini kullandı.
23.01.2024 Haberler
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart
MHP lideri Bahçeli: Yeni hedefleri 31 Mart "Küresel bir komplonun hedefindeyiz" diyen MHP lideri Bahçeli, "Türk milletini birbirine kırmaya çalışan küresel düşmanlık, muhalefet eliyle mesafe kat etmekte." ifadelerini kullandı. Bahçeli, Kulp Kaymakamı Burak Akeller ile hutbeyi eksik okuyan imam arasında yaşanan olaya ilişkin de konuştu.
23.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü  Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdi.
22.01.2024 Gündem
Bu hafta gözler Meclis'te! Ek zam düzenlemesi masada
Bu hafta gözler Meclis'te! Ek zam düzenlemesi masada SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltiliyor. İşverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteği 2 yıl uzatılıyor.
21.01.2024 Ekonomi
Gözde karne hediyesi astronot kostümü
Gözde karne hediyesi astronot kostümü Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya gitmesinin ardından uzaya ilgi arttı. Bu durum, e-ticaret alışverişlerine de yansıdı. Özellikle son bir haftada astronot kostümü, tişörtleri, uzay macerası kitapları başta olmak üzere uzay temalı ürünler yoğun ilgi görmeye başladı.
21.01.2024 Gündem
Sadece kapsül değil yürekler de kenetlendi
Sadece kapsül değil yürekler de kenetlendi Türkiye, 18 Ocak’ta başlayan uzay macerasında, dün yine tarihi bir ana tanıklık etti. İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı Dragon kapsülü, 36 saatlik uçuşun ardından dün 13.47’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na başarıyla kenetlendi.
21.01.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! 14 gün boyunca neler yapacak?
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! 14 gün boyunca neler yapacak? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yolculuğu tamamlandı. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı. CNN TÜRK erkanlarında Kaan Temeltaş'ın konuğu olan Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Furkan Burak, Alper Gezeravcı'nın uzayda 14 günde neler yapacağını anlattı. İşte detaylar...
20.01.2024 Gündem
ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞU CANLI yayımlandı!🛰 Dragon Kapsülü nerede, ne zaman Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi mi?
ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞU CANLI yayımlandı!🛰 Dragon Kapsülü nerede, ne zaman Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi mi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 mürettebatını Crew Dragon uzay aracı ISS'ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) taşıdı. ABD'den uzaya fırlatılan Dragon Kapsülü, 20 Ocak günü Uzay İstasyonu'na ulaştı. Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay aracı nerede? Dragon Kapsülü nerede?
20.01.2024 Bilgi Rehberi
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ve misyonda yer alan diğer 3 astronotu taşıyan kapsül bugün saat 13.47 sıralarında Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi.
20.01.2024 Haberler
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yolculuğu tamamlandı. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü “Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir!” oldu. Gezeravcı’nın bulunduğu kapsülün bugün Uzay İstasyonu’na varması bekleniyor.
20.01.2024 Gündem
Göklerdeki istikbalin peşinde! Uzayda gurur günü
Göklerdeki istikbalin peşinde! Uzayda gurur günü Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyan kapsül, saat 00.49’da başarıyla fırlatıldı. Tüm Türkiye tarihi yolculuğu heyecanla izledi, milyonların kalbi Gezeravcı ile attı.
19.01.2024 Gündem
Fırlatma tarihi 1 gün ertelendi! Heyecanlı bekleyiş sürüyor
Fırlatma tarihi 1 gün ertelendi! Heyecanlı bekleyiş sürüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak kapsülün fırlatılması ertelendi. Fırlatmanın, bu gece 00.49’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
18.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kapsül ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.