Körfez Krizi

Körfez Krizi

Son dakika körfez krizi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan körfez krizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan körfez krizi haber sayfamızda...

Körfez Krizi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 721 körfez krizi haberi bulunmuştur.
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti Türk hava sahası, gelecek tehditlere karşı Rusya’dan satın alınan S-400 bataryalarının yanı sıra, envantere alınma aşamasındaki Siper Blok 1 Füze Sistemi’yle korunacak.
23.05.2023 Gündem
Atina'yı endişelendirecek karar! Türkiye'nin 'Rafale' planı
Atina'yı endişelendirecek karar! Türkiye'nin 'Rafale' planı Katar ile Türkiye arasında yapılan anlaşma büyük ses getirdi. Varılan yeni anlaşmayla Yunanistan'ın da elinde bulunan Rafale savaş uçaklarının Türkiye'de konuşlanabilecek olması dikkat çekti.
22.09.2022 Gündem
Son dakika... AB ziyaretindeki protokol tartışmasıyla ilgili Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama
Son dakika... AB ziyaretindeki protokol tartışmasıyla ilgili Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB heyetinin Türkiye ziyaretine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Başkanlarının Türkiye ziyareti sırasında uygulanan protokolde, AB tarafının talepleri ve telkinlerinin karşılandığını bildirdi.
8.04.2021 Siyaset
Moritanya ve Katar, diplomatik ilişkileri yeniden başlatıyor
Moritanya ve Katar, diplomatik ilişkileri yeniden başlatıyor Moritanya Dışişleri Bakanlığı, Katar ile askıya alınan diplomatik ilişkileri sürdürme kararı aldıklarını açıkladı.
21.03.2021 Dünya
Katar Emiri Temim, Suudi Arabistan'ın istikrarını desteklediklerini açıkladı
Katar Emiri Temim, Suudi Arabistan'ın istikrarını desteklediklerini açıkladı Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, son günlerde Yemen'deki İran destekli Husiler'in artan saldırılarının ardından, Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarını desteklediklerini belirtti.
28.02.2021 Dünya
Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman
Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman Suudi Arabistan Prensi Selman'ın makamı tehlikede mi? Amerika'dan gelen son haber, bu olasılığı artırdı. İddiaya göre, Amerikan Başkanı Biden, Suudi veliaht prensi muhatap almayacak. Prensin Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulması gündemde... Peki veliaht prens nasıl biri? Onun döneminde ne oldu? CNN TÜRK, Vizör'de Selman'ı yakın plana aldı.
21.02.2021 Haberler
Son dakika... Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman
Son dakika... Amerikan’ın istemediği adam: Prens Selman Suudi Arabistan Prensi Selman'ın makamı tehlikede mi? Amerika'dan gelen son haber, bu olasılığı artırdı. İddiaya göre, Amerikan Başkanı Biden, Suudi veliaht prensi muhatap almayacak. Prensin Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulması gündemde... Peki veliaht prens nasıl biri? Onun döneminde ne oldu? CNN TÜRK, Vizör'de Selman'ı yakın plana aldı.
21.02.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Kuveyt ilişkilerini değerlendirdi
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye-Kuveyt ilişkilerini değerlendirdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kuveyt ile mükemmel ilişkilere sahip olduğunu ve Türk şirketlerinin, Kuveyt'te başarılı projelere imza attığını belirterek, "Türk şirketleri, Kuveyt'in 2035 kalkınma vizyonu çerçevesinde sorumluluk almaya hazır." ifadesini kullandı.
10.02.2021 Siyaset
Uluslararası Adalet Divanı, Katar'ın BAE'yi suçladığı davayı reddetti
Uluslararası Adalet Divanı, Katar'ın BAE'yi suçladığı davayı reddetti Uluslararası Adalet Divanı, Katar'ın, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) aleyhine "Her Türlü Irk Ayrımcılığının Tasfiye Edilmesine Dair Uluslararası Sözleşme'nin ihlali" gerekçesiyle açtığı davada BAE'nin itirazlarını haklı buldu.
4.02.2021 Dünya
Körfez krizi bitti 1,2 milyar dolar tasarruf yaptı
Körfez krizi bitti 1,2 milyar dolar tasarruf yaptı Katar Havayollarının, Körfez krizinin sonlandırılmasıyla 1,2 milyar dolar tasarruf sağladığı açıklandı.
3.02.2021 Ekonomi
Katar'dan BAE'ye uçak seferleri yeniden başladı
Katar'dan BAE'ye uçak seferleri yeniden başladı Körfez krizi nedeniyle 3,5 yıldır kopuk olan ulaşımın ardından Katar'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) uçak seferlerinin başladığı bildirildi.
28.01.2021 Dünya
Mısır ile Katar arasında üç buçuk yıl sonra ilk uçuş
Mısır ile Katar arasında üç buçuk yıl sonra ilk uçuş Körfez krizinin bitmesiyle yeni dönem başladı, Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı Kahire'den Katar'ın başkenti Doha'ya hareket etti.
18.01.2021 Dünya
Son dakika... Bahreyn hava sahasını Katar'a açıyor!
Son dakika... Bahreyn hava sahasını Katar'a açıyor! Bahreyn, Doha ile anlaşmazlığı sona erdirmek için geçen hafta Arap devletlerinin ABD destekli anlaşmasının ardından, Pazar günü yaptığı açıklamada, Bahreyn hava sahasını 11 Ocak'tan itibaren Katar'a açacağını söyledi.
10.01.2021 Dünya
Son Dakika: Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Peş peşe resmi açıklamalar geldi
Son Dakika: Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Peş peşe resmi açıklamalar geldi Son dakika haberlere göre Türkiye'den Almanya'ya, ABD'den İran'a her yerde yankı buldu, arka arkaya resmi açıklamalar geldi. Dünya medyası ise beklendiği gibi gelişmeleri manşetten verdi.
6.01.2021 Dünya
Körfez krizi bitti
Körfez krizi bitti Suudi Arabistan’da düzenlenen 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi’nde, 3,5 yıldır süren “Körfez krizi” resmen sonlandırıldı
6.01.2021 Dünya
Son dakika... Suudi Arabistan: Katar'la anlaşmazlıklar sonlandırıldı!
Son dakika... Suudi Arabistan: Katar'la anlaşmazlıklar sonlandırıldı! Suudi Arabistan, Körfez Zirvesi'nde Katar'la anlaşmazlıkların sonlandırıldığını ve ilişkilerin yeniden kurulduğunu duyurdu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katar'a 2017'den bu yana hava, kara ve deniz ambargosu uyguluyordu.
5.01.2021 Dünya
Son dakika... Mısır da Körfez Zirvesi'nde varılan anlaşmayı imzaladı!
Son dakika... Mısır da Körfez Zirvesi'nde varılan anlaşmayı imzaladı! Mısırı, bugünkü Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde varılan anlaşmayı imzaladığını duyurdu. Anlaşmada, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'in Katar'a 2017'den bu yana uyguladığı hava, kara ve deniz ambargosunu kaldırması bekleniyor.
5.01.2021 Dünya
Son dakika... İmzalar atıldı! Sürpriz isim de orada...
Son dakika... İmzalar atıldı! Sürpriz isim de orada... Yıllar süren krizin sona erdiğinin gece yarısı duyurulmasıyla bugün liderleri taşıyan uçaklar arka arkaya iniş yaptı, televizyonlar canlı yayınla gelişmeleri ekrana getirdi. Tarihi anın fotoğrafını Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı servis etti, sürpriz ismin bulunduğu zirvede imzalar atıldı.
5.01.2021 Dünya
Tarihi an! Televizyonlar canlı yayınlıyor
Tarihi an! Televizyonlar canlı yayınlıyor Yıllar süren krizin sona erdiğinin gece yarısı duyurulmasıyla bugün liderleri taşıyan uçaklar canlı yayında iniş yaptı, televizyonlar canlı yayınla gelişmeleri ekrana getiriyor. Tarihi anın fotoğrafını ise Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı servis etti.
5.01.2021 Dünya
Abluka üç buçuk yıl sonra bitiyor
Abluka üç buçuk yıl sonra bitiyor Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn'in Katar'ı diplomatik ve lojistik ablukaya almasıyla başlayan Körfez krizi, Suudi Arabistan'ın Katar'la sınırları açmasıyla sona eriyor. Katar Emiri, Suudi Arabistan'da bugün gerçekleştirilecek KİK zirvesine katılıyor.
5.01.2021 Dünya
Son dakika... Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırlar açıldı!
Son dakika... Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırlar açıldı! Kuveyt Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki sınırların açıldığını duyurdu. Katar'ın ayrıca yarın yapılacak 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne katılacağı açıklandı. Türkiye de anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi.
5.01.2021 Dünya
Katar'a yönelik finansal saldırıda BAE Veliahtı başrolde iddiası
Katar'a yönelik finansal saldırıda BAE Veliahtı başrolde iddiası Lüksemburg merkezli Havilland Bank'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'a özel muamelede bulunduğu ve bankanın 2017'deki Körfez Krizi'nde Katar'a yönelik finansal saldırı planında Al Nahyan ile beraber çalıştığı iddia edildi.
21.12.2020 Ekonomi
Erdoğan'ın ziyareti Katar basınında büyük yankı uyandırdı! 'Stratejik ortaklık'
Erdoğan'ın ziyareti Katar basınında büyük yankı uyandırdı! 'Stratejik ortaklık' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'a gerçekleştirdiği ziyaret, ülkede yayımlanan gazetelerde geniş yer buldu.
8.10.2020 Dünya
Altın fiyatları canlı 2020: Gram altın ve çeyrek altın fiyatında son durum! 25 Nisan
Altın fiyatları canlı 2020: Gram altın ve çeyrek altın fiyatında son durum! 25 Nisan Altın fiyatları arayışı başladı. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatlarının ne kadar olduğu merak konusu oldu. 25 Nisan 2020 hafta sonunun ilk günün altın kaç TL? İşte altın fiyatları canlı 2020 listesi...
25.04.2020 Ekonomi
Kuyumculardan kritik altın uyarısı! 1.700 doların üstüne çıkabilir
Kuyumculardan kritik altın uyarısı! 1.700 doların üstüne çıkabilir İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, "Ons altının 1.748 dolara çıktıktan sonra bir miktar gevşemesini normal karşılamak gerekiyor. Olumlu haber akışları nedeniyle altında aşağı doğru düzeltmeler olmaya devam edecektir. Tersi durumda pandemi nedeniyle dünya ülkelerinden gelecek olumsuz haberler de mevcut tabloyu ve ons fiyatlarını yeniden 1.700 dolar rakamlarının üstüne taşıyabilir. Altın ve finans piyasalarının mevcut durumunu ipte oynayan cambaza benzetmek mümkün. Küçük bir dikkatsizlik ve sağlıkla ilgili kötümser senaryo, bir anda kazanımları tersine çevirebilir, cambaz kendini bir anda yerde bulabilir." dedi.
21.04.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Körfez Krizi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.