Küresel Enerji

Küresel Enerji

Son dakika küresel enerji haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küresel enerji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küresel enerji haber sayfamızda...

Küresel Enerji

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.891 küresel enerji haberi bulunmuştur.
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) özetinde şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.
28.03.2024 Uzmanpara
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi
32 ülke ortak bildiriyi kabul etti! İlk kez düzenlenen Nükleer Enerji Zirvesi Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından ilk kez tertiplenen Nükleer Enerji Zirvesi’nde 32 ülke bir araya geldi. 32 ülke, iklim değişikliğiyle mücadele için nükleer enerjinin “temiz ve güvenilir bir enerji kaynağı” olarak teşvik edilmesine yönelik ortak bildiriyi kabul etti.
21.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi operasyon mesajı! Bu yaz çember tamamlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." dedi. Erdoğan ayrıca savunma sanayi, emekli ve çalışanların maaşlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
4.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Daha fazla Çinli turisti Türkiye’de görmek istiyoruz. Daha fazla Çin’den doğrudan yatırımı görmek istiyoruz” dedi.
21.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, PPK toplantı özetini yayımladı
Merkez Bankası, PPK toplantı özetini yayımladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), 2024 yılı Ocak ayında, aylık enflasyonda görülmesi beklenen geçici yükselişin ardından fiyat artışlarının Şubat ayı ve sonrasında yavaşlayacağını tahmin etti.
1.02.2024 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aralık ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayımladı.
28.12.2023 Uzmanpara
Bakan Şimşek'ten OVP mesajı
Bakan Şimşek'ten OVP mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Orta Vadeli Programımızda, makrofinansal istikrarı sağlamanın yanında yapısal dönüşüme de büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede mali disiplinin tesisi ile oluşturacağımız alan, yeşil ve dijital dönüşümde hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracak" dedi.
26.12.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık
Bakan Bayraktar: Günlük 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık Bakan Bayraktar "Günlük yaklaşık 30 bin varil ham petrol üretim seviyesine ulaştık" açıklamasında bulundu. Bakan Bayraktar, Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesi ile petrol, doğal gaz ve madenlerden sağlanacak gelirleri gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinde kullanacaklarını açıkladı.
13.12.2023 Ekonomi
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair özet metin yayımlandı.
30.11.2023 Uzmanpara
Bakan Kacır'dan 'Akkuyu' açıklaması
Bakan Kacır'dan 'Akkuyu' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin üretime geçmesinden sonra ülkemizde önemli bir boşluk daha doldurulmuş olacak. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk reaktörünü önümüzdeki yıl devreye alacağız" dedi.
29.11.2023 Ekonomi
'ECB faizi yüzde 4'e yakın tutmalı'
'ECB faizi yüzde 4'e yakın tutmalı' Uluslararası Para Fonu (IMF), Euro Bölgesi'ndeki hızlı ücret artışının enflasyonu daha uzun süre yüksek tutabileceğini ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) fiyat baskılarını ortadan kaldırmak için faiz oranlarını önümüzdeki yıl boyunca rekor seviye olan yüzde 4'e yakın tutması gerektiğini söyledi.
8.11.2023 Uzmanpara
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde Türk lirası mevduat payının artırılmasına yönelik ilave adımlarla parasal aktarım mekanizması güçlendirilmeye devam edileceği bildirildi.
2.11.2023 Uzmanpara
Bakan Bayraktar duyurdu! 'Enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz'
Bakan Bayraktar duyurdu! 'Enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak." ifadelerini kullandı.
28.03.2024 Ekonomi
4 trilyon euro’luk fonlara çağrı yaptı
4 trilyon euro’luk fonlara çağrı yaptı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa temasları kapsamında Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya geldi.
21.10.2023 Ekonomi
Şimşek'ten Fransa ziyareti ile ilgili açıklama
Şimşek'ten Fransa ziyareti ile ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya geldi.
20.10.2023 Uzmanpara
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Fransa ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.10.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz'dan büyüme mesajı
Cevdet Yılmaz'dan büyüme mesajı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Şubattaki deprem felaketinin etkilerine rağmen 2023 yılının genelinde ekonomik büyümemizin yüzde 4,4 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. 2024 yılı için de ekonomimizin daha dengeli bir talep kompozisyonuyla yüzde 4 oranında büyümesini bekliyoruz" dedi.
17.10.2023 Uzmanpara
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu.
17.10.2023 Ekonomi
TCMB fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı
TCMB fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) aylık fiyat gelişmeleri raporunda eylül ayında üniversite ücreti, okul servisi ve yurt ücreti gibi eğitimle bağlantılı kalemlerin yüksek fiyat artışları ile öne çıktığı, kirada süregelen yükseliş eğiliminin güçlendiği ifade edildi.
4.10.2023 Uzmanpara
PPK toplantı özeti yayımlandı
PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) özet metninde son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin enflasyona önemli ölçüde yansıdığı belirtildi. Metinde aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağı değerlendirildiği aktarıldı.
28.09.2023 Uzmanpara
Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tüm sektörlerde fiyat artışlarını kontrol altına alacağız
Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tüm sektörlerde fiyat artışlarını kontrol altına alacağız Hindistan ziyareti dönüşü soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin yeni mesajlar verdi. Küresel doğal gaz fiyatının Türkiye'de belirleneceğini söyleyen Erdoğan, Ataşehir'deki finans merkezine dikkat çekti.
11.09.2023 Haberler
Son dakika! Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tüm sektörlerde fiyat artışlarını kontrol altına alacağız
Son dakika! Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tüm sektörlerde fiyat artışlarını kontrol altına alacağız Hindistan ziyareti dönüşü soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin yeni mesajlar verdi. Küresel doğal gaz fiyatının Türkiye'de belirleneceğini söyleyen Erdoğan, Ataşehir'deki finans merkezine dikkat çekti.
11.09.2023 Gündem
Hakan Fidan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar
Hakan Fidan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar Programı kapsamında Kazakistan'a giden Dışişleri Bakanı Hakan Fidan burada önemli temaslarda bulundu. Fidan daha sonra mevkidaşıyla ortak bir basın toplantısı düzenledi.
11.09.2023 Dünya
'Küresel enerji merkezi olacağız'
'Küresel enerji merkezi olacağız' “Türkiye’yi küresel enerjinin merkezi haline getirme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” diyen Erdoğan, İstanbul’daki Finans Merkezi gibi doğalgazla ilgili de bir merkez kurma planı olduğunu söyledi.
6.09.2023 Gündem
‘Enflasyondaki yukarı yönlü baskı belirginleşti’
‘Enflasyondaki yukarı yönlü baskı belirginleşti’ Önceki gün açıklanan ve aylık yüzde 9.09, yıllık yüzde 58.94 ile yılın zirvesine çıkan enflasyonu değerlendiren Merkez Bankası’nın yayınladığı ağustos ayı fiyat gelişmeleri raporunda, “Üretici fiyatlarındaki artış eğilimi enerji grubunda daha belirgin olmak üzere sürmüş, son üç aylık dönemde tüketici fiyatları üzerinde üretici kaynaklı yukarı yönlü baskılar belirginleşmiştir” denildi. Raporda şu ifadelere yer verildi:
6.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Enerji ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.