Kurtuluş Günü

Kurtuluş Günü

Son dakika kurtuluş günü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kurtuluş günü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kurtuluş günü haber sayfamızda...

Kurtuluş Günü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.255 kurtuluş günü haberi bulunmuştur.
Uygarlık vadisi Aydın...
Uygarlık vadisi Aydın... Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Batı Anadolu’da yaygınlaşan çetecilere “EFE” denilmiştir. Genelde Ege kırsal alanında tek tek ya da gruplar halinde yasayan gözü pek dürüst, mert kişilerdir.
29.10.2023 Gündem
İŞTE TAKVİMDEKİ YERİ 🗓 Bugün ne günü, 6 Ekim Cuma ne günü? Bugün tatil mi, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nda okullar ve iş yerleri resmi tatil mi?
İŞTE TAKVİMDEKİ YERİ 🗓 Bugün ne günü, 6 Ekim Cuma ne günü? Bugün tatil mi, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nda okullar ve iş yerleri resmi tatil mi? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu...Bugün İstanbul'un Kurtuluş günü anıldığından dolayı '6 Ekim tatil mi' sorusu gündeme geldi. Okullar ve iş yerleri merakla 6 Ekim resmi tatil mi öğrenmek istiyor. İşte 2023 Resmi tatiller arasında 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu var mı sorusunun cevabı haberimizin devamında...
6.10.2023 Bilgi Rehberi
İzmir'in birçok yerinden görüldü! SoloTürk ve Türk Yıldızları hayran bıraktı
İzmir'in birçok yerinden görüldü! SoloTürk ve Türk Yıldızları hayran bıraktı İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na atlı süvari birliklerinin yürüyüşü ile devam etti.
9.09.2023 Gündem
İzmir'in birçok yerinden görüldü! SoloTürk ve Türk Yıldızları hayran bıraktı
İzmir'in birçok yerinden görüldü! SoloTürk ve Türk Yıldızları hayran bıraktı İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen kutlama programı Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na atlı süvari birliklerinin yürüyüşü ile devam etti.
9.09.2023 Haberler
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bizim dönemimizde siyasetin gençleşmesi sağlandı
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bizim dönemimizde siyasetin gençleşmesi sağlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’deki Gençlik Buluşması'nda konuştu. Çelik burada yaptığı açıklamada, "Gençlik dediğimizde akla sadece yaşın gelmesi bizi kandıran bir şey. Aslında gençlik hiçbir zorluk karşısında idealizmi kaybetmemek, hiçbir zorluktan korkmadan yoluna devam etmek, ilkelerini ne olursa olsun, kim ne tehditle gelirse gelsin asla terk etmemek, yürüdüğün yolu bir gün iki gün değil sonuna kadar yürümek. Bu ilkelerden baktığınızda AK Parti’nin en genci Recep Tayyip Erdoğan’dır" ifadelerini kullandı.
9.09.2023 Gündem
İzmir'de 'Zafer Yürüyüşü'
İzmir'de 'Zafer Yürüyüşü' İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Zafer Yürüyüşü'nde 350 metrelik dev Türk bayrağı açıldı.
9.09.2023 Gündem
Kahramanlar anılacak
Kahramanlar anılacak İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’ün 101. yıldönümü, Karşıyaka’da büyük coşku ve heyecanla kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından yurttaşların katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşi ve etkinliklerde, Ulu Önder Atatürk ve mücadele arkadaşları sonsuz minnetle anılacak.
9.09.2023 Ege
Buray’la renklenecek
Buray’la renklenecek Seferihisar Belediyesi, ilçenin 101. kurtuluş yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
8.09.2023 Ege
Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişi törenle anıldı
Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişi törenle anıldı Tokyo'da 78 yıl önce gerçekleşen İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.
15.08.2023 Dünya
Haydarpaşa Garı’nda tarihi anlar!  15 Temmuz şehitleri unutulmadı
Haydarpaşa Garı’nda tarihi anlar! 15 Temmuz şehitleri unutulmadı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Binası‘nda 15 Temmuz'a özel 'mapping' gösterisi düzenledi.
16.07.2023 Gündem
Törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza
Törende ata uygulanan şiddete yönelik yoruma bin 300 lira ceza Manisa’nın 8 Eylül 2022 tarihindeki 100'üncü kurtuluş yıldönümü için yapılan törene getirilen atlardan birinin tokatlanması sırasında çekilen görüntülere, sosyal medyada yorum yapan Yıldıray Dağdeviren, ata şiddet uygulayanın şikayeti üzerine "hakaret" suçundan bin 300 lira adli para cezasına çarptırıldı.
18.06.2023 Gündem
Azerbaycan Kurtuluş Günü’nü kutladı
Azerbaycan Kurtuluş Günü’nü kutladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü’nü tebrik etti.
16.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a kutlama mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a kutlama mesajı '15 Haziran Azerbaycan Millî Kurtuluş Günü' dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından Azerbaycan için kutlama mesajı paylaştı.
15.06.2023 Gündem
Erdoğan'dan depremzedelere hakarete tepki: Bunu yapanların insanlıkla alakası olamaz
Erdoğan'dan depremzedelere hakarete tepki: Bunu yapanların insanlıkla alakası olamaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Mayıs’la birlikte inşallah ülkemizin önünde yepyeni kapılar açılacak. Türkiye, hedeflerine doğru çok daha büyük adımlarla koşacak, daha hızlı yol alacak. Türkiye Yüzyılı’nın inşası yolunda durmadan, dinlenmeden çalışacağız” dedi.
23.05.2023 Gündem
Umudun bayramı
Umudun bayramı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda gençlere seslendi.
18.05.2023 Ege
İtalya'da Faşizmden Kurtuluş Bayramı ilk defa aşırı sağcı bir iktidarla kutlanıyor
İtalya'da Faşizmden Kurtuluş Bayramı ilk defa aşırı sağcı bir iktidarla kutlanıyor Bayram, iktidardaki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisinin faşizmle aralarına mesafe koymaktan kaçındığı gerekçesiyle polemiklerin gölgesinde geçiyor.
25.04.2023 Dünya
Kendi kaderiyle ‘meşgul’ bir şehir
Kendi kaderiyle ‘meşgul’ bir şehir İstanbul’un işgal yıllarındaki günlük hayatına odaklanan “Meşgul Şehir” sergisi, Cumhuriyet’e giden yolun hangi aşamalardan geçtiğini, emeği, mücadeleyi, çok sesliliği, unutulmuş bireyleri, olayları bir kez daha hatırlatıyor.
22.01.2023 Kültür Sanat
2023’ün okuma rotası
2023’ün okuma rotası Yayınevleri, 2023’e yeni kitaplarını okurlarla buluşturma motivasyonu ile girdi. Yeni yılda kitapseverlere okuma şöleni vadeden kitaplar geliyor.
8.01.2023 Kültür Sanat
Bakan Yanık sürücülere Osmaniye fıstığı ikram etti
Bakan Yanık sürücülere Osmaniye fıstığı ikram etti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, araç sürücülerine "Ceza Yeme Fıstık Ye" sloganıyla Osmaniye'nin meşhur yer fıstığını ikram etti.
7.01.2023 Haberler
Bakan Yanık: Türkiye artık başka bir ligde
Bakan Yanık: Türkiye artık başka bir ligde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bizi senelerce yapay kamplaşmalarla ayırmaya, bölmeye çalıştılar. AK Parti ve Cumhur İttifakı, bu yapay bölünmelere karşı da Türkiye’nin yüz akı olmuş bir siyasi oluşumdur" dedi.
7.01.2023 Gündem
Kurtuluşun bayrağı sergide
Kurtuluşun bayrağı sergide Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül 2020’de açılan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi tarihe ışık tutuyor.
2.01.2023 Ege
Yurtta sulh cihanda sulh
Yurtta sulh cihanda sulh Destansı Gaziantep Savunması’nı anlatan Panorama 25 Aralık Müzesi bir kentin, bir ulusun kahramanlık öyküsünü anlatırken barışın neden değerli olduğunu da gösteriyor. Müzeden çıkışta Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü çınlıyor kulaklarınızda.
23.10.2022 Arkeoloji
6 Ekim İstanbul'un Kurtuluş günü okullar tatil mi? Bugün İstanbul'da kamu ve özel sektöre resmi tatil mi?
6 Ekim İstanbul'un Kurtuluş günü okullar tatil mi? Bugün İstanbul'da kamu ve özel sektöre resmi tatil mi? İstanbul'da bugün okullar resmi tatil mi? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu nedeniyle toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin duyurusu ardından gözler okullara çevrildi. Öğrenciler ise ''İstanbul'un Kurtuluşu 6 Ekim'de okullar tatil mi, ders var mı?'' sorusunu yöneltiyor.
6.10.2022 Bilgi Rehberi
İstanbul Mustafa Kemal’le aydınlandı
İstanbul Mustafa Kemal’le aydınlandı İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99 yılı. Tarihçi Zekeriya Türkmen, 5 yıllık karanlık döneminin Mustafa Kemal’in ‘Geldikleri gibi giderler’ öngörüsüyle son bulduğunu söyledi.
6.10.2022 Gündem
İstanbul'un Kurtuluşu ne zaman? 6 Ekim İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu kısaca bilgi
İstanbul'un Kurtuluşu ne zaman? 6 Ekim İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu kısaca bilgi 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu, 1923 yılında gerçekleşti. Şehirdkei işgal ise 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordunun İstanbul'a girmesi ile işgal son buldu. Her yıl 6 Ekim ise İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu olarak kutlanıyor. İstanbul'un kurtuluşu ile ilgili kısa bilgi haberimizde...
5.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kurtuluş Günü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.