Lyme hastalığı tedavi sonrası yeniden ortaya çıkar mı?
Lyme hastalığı tedavi sonrası yeniden ortaya çıkar mı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünden Uzm. Dr. Bengisu Ay, daha çok kene ısırmasıyla bulaşan lyme hastalığına karşı önemli uyarılarda bulundu. Dr. Ay, Borrelia burgdorferi isimli bir bakterinin lyme hastalığına neden olduğunu belirterek "Enfekte kenelerin ısırığı ile bulaşır. Birçok memeli türü bu bakteri ile enfekte olabilmekle birlikte geyikler en önemli rezervuarlardır. Lyme hastalığı kişiden kişiye temas, öpüşme veya cinsel ilişkiyle bulaşmaz. Kene ısırmasından 3-30 gün sonra belirtiler görülür" dedi.
3.09.2020 Genel Sağlık
Justin Bieber'ın hastalığı lyme hastalığı nasıl tedavi edilir?
Justin Bieber'ın hastalığı lyme hastalığı nasıl tedavi edilir? Lyme hastalığı Justin Bieber’in hastalığa yakalanmasının ardından yeniden gündeme geldi. Ölümcül sonuçlara neden olan lyme hastalığı nedir, lyme hastalığı nasıl tedavi edilir sorularının cevapları haberimizin detaylarında…
9.01.2020 Genel Sağlık
Lyme hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir?
Lyme hastalığı nedir, nasıl tedavi edilir? Lyme hastalığı nedir, lyme hastalığı nasıl tedavi edilir soruları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Kenelerden bulaşan lyme hastalığı hakkında bilgi sahibi değilseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz. Ölümcül sonuçlara neden olan lyme hastalı nedir, lyme hastalığı nasıl tedavi edilir sorularının cevapları haberimizin detaylarında…
19.09.2018 Genel Sağlık
Kene ısırığı hayatını kararttı
Kene ısırığı hayatını kararttı 20 yaşındaki genç kadını tatil sırasında kene ısırınca ateşlendi ve yürüyememeye başladı. Yardım istemek için telefona bile uzanamayan kadına nadir görülen bir hastalık teşhisi konuldu.
18.01.2017 Genel Sağlık
10 yıl boyunca depresyonda zannedildi
10 yıl boyunca depresyonda zannedildi 10 yıl boyunca hastalığına teşhis konulamayan 27 yaşındaki kadının kan örnekleri Amerika'ya gönderilince gerçek ortaya çıktı.
2.11.2016 Genel Sağlık