Meke Gölü

Meke Gölü

Son dakika Meke Gölü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Meke Gölü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Meke Gölü haber sayfamızda...

Meke Gölü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 101 meke gölü haberi bulunmuştur.
Tamamen kuruyan Meke Gölü için yeni çalışma
Tamamen kuruyan Meke Gölü için yeni çalışma Konya'nın Karapınar ilçesinde tamamen kuruyan Meke Gölü, yıllık 2,5 milyon metreküp suyla beslenecek.
19.06.2023 Gündem
Prof. Dr. Arık: Meke Gölü'nü artık göl olarak nitelendirmek oldukça güç
Prof. Dr. Arık: Meke Gölü'nü artık göl olarak nitelendirmek oldukça güç Konya'nın  Karapınar ilçesinde tamamen kuruyan Meke Gölü'nün kuraklık sorunu için, son aylarda artan yağış oranı da yeterli olmadı.
13.06.2023 Gündem
Çevre Günü’nde kuruyan Meke Gölü’ne dikkat çektiler
Çevre Günü’nde kuruyan Meke Gölü’ne dikkat çektiler Kalyon Enerji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, iklim değişikliği ve neden olduğu sorunlara dikkat çekmek amacıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan 57 öğrenciyle kuruyan Meke Maar Gölü’nü ziyaret etti.
7.06.2023 Eğitim
Volkanik Göller Hangileridir? Örnekler İle Volkanik Göller Nasıl Oluşur?
Volkanik Göller Hangileridir? Örnekler İle Volkanik Göller Nasıl Oluşur? Uzun yıllardır farklı zamanlar içerisinde şekillenmiş Türkiye'de birçok farklı volkanik Göl bulunur. Bunlar içerisinde Meke gölü, Acıgöl ya da Nemrut Gölü gibi daha pek çok önemli bölge bulunmaktadır. Volkanik göller hangileridir? Örnekler ile volkanik göller nasıl oluşur? Volkanik göller hakkında merak edilenler.
6.10.2022 Eğitim
Ramsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ramsar Alanı Ne Demek?
Ramsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ramsar Alanı Ne Demek? Ramsar kelimesi tek başına bir anlam ifade etmemekle birlikte Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alan toprakları içermektedir. Sulak alanların korunmasına yönelik tüm dünyada devletler düzeyinde imzalanan ilk koruma sözleşmesi Ramsar olmaktadır. Peki, ramsar ne demek? Ramsar TDK sözlük anlamı nedir? Ramsar alanı ne demek sizler için ayrıntıları ile derledik.
23.08.2022 Sözlük
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber
Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber Konya’nın Karapınar ilçesinde “dünyanın nazar boncuğu” olarak tanınan ve kuruyan Meke Gölü’nden kötü haberler gelmeye devam ediyor.
3.05.2022 Haberler
'Bu çocuk oyuncağı mı?' dedi, vahşice öldürüldü
'Bu çocuk oyuncağı mı?' dedi, vahşice öldürüldü Aksaray'da, bayramda 2 çocuğunu görmeye giden Bilal Gıvanç’ın (29), eski eşi Zeynep Koyun'u (26) bıçaklayarak öldürdüğü olayın ayrıntıları dehşete düşürdü.
3.05.2022 Gündem
Hiç şansı yok! Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber
Hiç şansı yok! Dünyanın nazar boncuğu Meke Gölü’nden kötü haber Konya’nın Karapınar ilçesinde “dünyanın nazar boncuğu” olarak tanınan ve kuruyan Meke Gölü’nden kötü haberler gelmeye devam ediyor.
3.05.2022 Gündem
Kuruyan Meke Gölü'ne kamyonlarla kar taşınıyor
Kuruyan Meke Gölü'ne kamyonlarla kar taşınıyor Konya'da 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen ve tamamen kuruyan Meke Gölü'ne can suyu olması için belediye ekipleri, kamyonlarla kar taşıyor.
28.01.2022 Gündem
Kuruyan Meke Gölü'ne kamyonlarla kar taşınıyor
Kuruyan Meke Gölü'ne kamyonlarla kar taşınıyor Konya'da 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen ve tamamen kuruyan Meke Gölü'ne can suyu olması için belediye ekipleri, kamyonlarla kar taşıyor.
28.01.2022 Gündem
TEMA’dan 2021 yılı çevre almanağı
TEMA’dan 2021 yılı çevre almanağı TEMA Vakfı, küresel salgın, orman yangınları ve sel gibi pek çok doğa olayının yaşandığı 2021 yılını değerlendiren bir rapor yayınladı. Rapordaki olumlu gelişmeler şöyle sıralandı:
5.01.2022 Gündem
Meke Gölü Konya'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Meke Gölü Konya'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Konya'da birçok göl yer almaktadır. Konya'nın en büyük gölleri arasında yer alan Meke gölü de oldukça popüler bir göldür. Meke gölünü ilk kez duyan kişiler bu gölün özelliklerini merak etmektedirler. Meke gölü ile ilgili araştırmalar arama motorlarında trend haline gelmeyi başarmıştır. Peki Meke gölü Konya'da nerede bulunmaktadır? Meke gölünün özellikleri nelerdir? Meke gölü nasıl oluşmuştur ve tarihçesi nedir tüm detayları ile derledik.
18.10.2021 Eğitim
Obrukların doğa sporları için değerlendirilmesi önerildi
Obrukların doğa sporları için değerlendirilmesi önerildi Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, binlerce yıl önce oluşmuş ve hareketliliği bitmiş bazı obrukların doğa sporları, tırmanış, trekking ve geziler için değerlendirilebileceği önerisinde bulundu.
13.08.2021 Gündem
Doğal Güzellikler Nelerdir? Dünyadan Ve Ülkemizden Doğal Güzelliklere Örnekler
Doğal Güzellikler Nelerdir? Dünyadan Ve Ülkemizden Doğal Güzelliklere Örnekler İnsanlar tatil için plan yaparken ülkemizde ya da dünyada gezilecek tarihi ve doğal güzellikleri araştırırlar. Her bir coğrafyanın kendine özgü güzellikleri bulunmaktadır. Sıcak iklim sevenler için güneyde eşsiz güzellikte görülesi yerler bulunmaktadır. Daha soğuk iklimlere seyahat etmek isteyen kişilere de kuzey yarım kürenin gizemli bölgeleri önerilebilir. İşte merakla okuyacağınız doğal güzellikler nelerdir, ülkemizde doğal güzelliklere örnekler, dünyada doğal güzelliklere örnekler ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
3.06.2021 Tatil
"Dünyanın nazar boncuğu" Meke Gölü yeniden hayat bulacak
"Dünyanın nazar boncuğu" Meke Gölü yeniden hayat bulacak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve son yıllarda kuruma noktasına gelen Meke Gölü'nün yeniden hayat bulması için yapılan çalışma doğrultusunda, Karapınar Atık Su Arıtma Tesisi'nden gölü besleyen yer altı suyuna günde yaklaşık 7 bin metreküp su taşınacağını bildirdi.
26.05.2021 Tatil
Maar Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Maar Örnekleri Nelerdir?
Maar Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Maar Örnekleri Nelerdir? Maar, volkanik patlamalar sonucunda meydana gelmiş olan coğrafik şekillerden biridir. Ancak çoğu kişi tarafından bilinmez. Bu sebeple maar kelimesi internet üzerinden araştırılmaktadır. Maar nedir, nasıl oluşur? Türkiye'de maar örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.03.2021 Eğitim
Meke Gölü, haritadan silinme noktasında
Meke Gölü, haritadan silinme noktasında Konya'nın Karapınar ilçesinde 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen, krater yapıya sahip Meke Gölü' kuruyunca haritadan silinme noktasına geldi. Bölgede 27 yıldır TEMA Vakfı'nın gönüllü temsilciliğini yapan Musa Ceyhan (68), havzada yer altı suyunun çekilmesiyle gölün güzelliğini oluşturan suyun tamamen kuruduğunu belirterek, ''Gölümüz 'Dünya'nın nazır boncuğu' olarak biliniyordu. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yer altı su seviyesinin hızla azalması sonucu göl kurudu. Meke Gölü yer altı suları çekilmeden önce, masmavi gölümüz vardı. Çeşitli kuş türleri gelir, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeriydi. Ancak Meke Gölü kuruyunca ne kuşlar, ne de turistler gelmez oldu'' dedi.
8.01.2021 Gündem
Haritadan silinme noktasına geldi! Turistler bile artık gelmiyor
Haritadan silinme noktasına geldi! Turistler bile artık gelmiyor Konya'nın Karapınar ilçesinde 'Dünya'nın nazar boncuğu' olarak bilinen, krater yapıya sahip Meke Gölü' kuruyunca haritadan silinme noktasına geldi. Bölgede 27 yıldır TEMA Vakfı'nın gönüllü temsilciliğini yapan Musa Ceyhan (68), havzada yer altı suyunun çekilmesiyle gölün güzelliğini oluşturan suyun tamamen kuruduğunu belirterek, ''Gölümüz 'Dünya'nın nazır boncuğu' olarak biliniyordu. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yer altı su seviyesinin hızla azalması sonucu göl kurudu. Meke Gölü yer altı suları çekilmeden önce, masmavi gölümüz vardı. Çeşitli kuş türleri gelir, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeriydi. Ancak Meke Gölü kuruyunca ne kuşlar, ne de turistler gelmez oldu'' dedi.
8.01.2021 Gündem
Son dakika... 60 yılda 60 gölü kuruttuk
Son dakika... 60 yılda 60 gölü kuruttuk Geçtiğimiz aylarda Akgöl, Karagöl ve Tecer tamamen kurudu. Son olarak tarımsal sulamada kullanılan ve bölgenin en büyük barajı olan Kırklareli’ndeki Kayalı Barajı çöl oldu. Milliyet’e konuşan uzmanlar, “Gölümüzü yaşatamazsak, göletleri de, tarımı da, canlıları da yaşatamayız. Geriye dönüş mümkün” diyor.
3.01.2021 Gündem
Meke Gölü Konya İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Meke Gölü Konya İlinde Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Meke Gölü bir krater göl olarak yer almaktadır. Meke Gölü Konya ilinde nerede? Meke Gölünün özellikleri nelerdir? , oluşumu nasıldır ve tarihçesi nedir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
24.09.2020 Tatil
Geri sayım başladı! Türkiye'nin enerji üssü olacak
Geri sayım başladı! Türkiye'nin enerji üssü olacak Konya'da şu an 1'i lisanslı, 6 güneş enerji santraliyle elektrik üretilen Karapınar, yıllık 1,7 milyar kilovatsaat elektrik üretmesi beklenen santralle Türkiye'nin enerji üssü oluyor. Santralde üretilecek elektrik ile cari açığın kapatılmasına yıllık 400 milyon dolarlık katkı sağlanacak. Santral 19 Ağustos'ta hizmete açılacak.
17.08.2020 Ekonomi
Bakan Kurum iklim değişikliğine dikkat çekti: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya
Bakan Kurum iklim değişikliğine dikkat çekti: Su kaynaklarımız kuruma tehlikesiyle karşı karşıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri nedeniyle Meke Gölü ve başka su kaynaklarının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Sultaniye Sazlığı'nı ve Meke, Acı, May, Çıralı, Sekiz Yaylası civarını kapsayan göller bölgesinin, kesin korunacak hassas alan olması için tescil çalışmamız devam ediyor." dedi.
30.07.2020 Siyaset
Dünyanın nazar boncuğuydu! Meke Gölü kurudu
Dünyanın nazar boncuğuydu! Meke Gölü kurudu Konya'nın Karapınar ilçesinde, 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen krater bir yapıya sahip Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kuruyan göl, eski günlerini arıyor.
8.07.2020 Haberler
Meke Gölü tamamen kurudu
Meke Gölü tamamen kurudu Konya'nın Karapınar ilçesinde, 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen krater bir yapıya sahip Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kuruyan göl, eski günlerini arıyor.
8.07.2020 Tatil
Dünyanın nazar boncuğu 'Meke Gölü'nde bir damla su kalmadı
Dünyanın nazar boncuğu 'Meke Gölü'nde bir damla su kalmadı Konya'nın Karapınar ilçesinde, 'Dünyanın nazar boncuğu' olarak bilinen krater bir yapıya sahip Meke Gölü'nde bir damla bile su kalmadı. Kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama nedeniyle yeraltı su seviyesinin hızla azalması sonucu kuruyan göl, eski günlerini arıyor.
8.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meke Gölü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.