Nahda Hareketi

Nahda Hareketi

Son dakika Nahda Hareketi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nahda Hareketi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nahda Hareketi haber sayfamızda...

Nahda Hareketi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 94 nahda hareketi haberi bulunmuştur.
Cezaevindeki muhalefet lideri açlık grevine başladı
Cezaevindeki muhalefet lideri açlık grevine başladı Tunus'ta cezaevinde bulunan muhalif Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, açlık grevine başladı.
20.02.2024 Dünya
Gannuşi’ye gözaltı muhalefeti ayaklandırdı
Gannuşi’ye gözaltı muhalefeti ayaklandırdı Tunus’ta Devlet Başkanı Kays Said’i eleştirenlerin başında gelen Nahda Hareketi lideri Raşid El-Gannuşi, güvenlik güçlerinin evine düzenlediği baskınla gözaltına alınırken, olaya muhalefetten sert tepki geldi.
20.04.2023 Dünya
Tunus sandık başında! Muhalefet erken seçimi boykot ediyor
Tunus sandık başında! Muhalefet erken seçimi boykot ediyor Tunus’ta halk, parlamento üyelerini belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Erken genel seçimler için oy verme işlemi yerel saatle 08.00’de başladı. Muhalefetin kontrolündeki parlamentonun Temmuz 2021'de Cumhurbaşkanı Kays Said tarafından feshedilmesinden bu yana yapılan ilk seçimde 120’si kadın olmak üzere bin 58 aday 161 sandalyeli parlamentoya girmek için yarışıyor.
17.12.2022 Dünya
Tunus Cumhurbaşkanı Said yasama yetkisini kendisine devretti
Tunus Cumhurbaşkanı Said yasama yetkisini kendisine devretti Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yasa tekliflerinin Anayasa'ya uygunluğunu denetleyen geçici komisyonu feshedip, yeni bir kararname yayımlayarak yasama yetkisini kendisine devretti. Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar kurulunu atayacak, hükümetin politikasını belirleyecek. Cumhurbaşkanı'na kararnameyle yasama yetkisi verildi. Öte yandan Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in, yayınladığı kararnamelerle yasama ve yürütmede yetkilerini genişletmesine, ülke siyasetinden itirazlar yükseldi.
22.09.2021 Dünya
Tunus Cumhurbaşkanı Said 25 Temmuz'da aldığı kararların süresini uzattı
Tunus Cumhurbaşkanı Said 25 Temmuz'da aldığı kararların süresini uzattı Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz'da aldığı istisnai kararların geçerlilik süresini bir sonraki duyuruya kadar uzatma kararı aldı.
24.08.2021 Dünya
Tunus'ta Nahda Hareketi Yürütme Ofisi'ni feshetti
Tunus'ta Nahda Hareketi Yürütme Ofisi'ni feshetti Tunus'ta Nahda Hareketi, Yürütme Ofisi'nin feshedildiğini ve üyelerinin tamamının görevden alındığını duyurdu.
23.08.2021 Dünya
Tunus Meclis Başkanı taburcu edildi
Tunus Meclis Başkanı taburcu edildi Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, kısa süre önce yakalandığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kaldırıldığı hastaneden taburcu edilerek evine geçti.
2.08.2021 Dünya
'Tunus'ta görevden alınan başbakan istifa etmesi için dövüldü'
'Tunus'ta görevden alınan başbakan istifa etmesi için dövüldü' Tunus'ta görevinden azledilen Başbakan Hişam el Meşişi'nin, 25 Temmuz'daki darbe girişiminden önce istifa etmesi için darbedildiği iddia edildi.
29.07.2021 Dünya
Suudi Arabistan'dan Tunus'u destekleme çağrısı
Suudi Arabistan'dan Tunus'u destekleme çağrısı Suudi Arabistan, mevcut şartların üstesinden gelmesi konusunda Tunus yönetimine güvendiğini bildirerek, uluslararası topluma Tunus'un yanında olma çağrısında bulundu.
28.07.2021 Dünya
Son dakika haberi: Suudi Arabistan tarafını seçti! Gece yarısı duyurdular
Son dakika haberi: Suudi Arabistan tarafını seçti! Gece yarısı duyurdular Son dakika haberlere göre, son 10 yılın en büyük krizinin yaşandığı Tunus aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkeyle resim temasa geçti. Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Suudi Arabistan da rengini belli etti ve resmi açıklama geldi.
28.07.2021 Dünya
‘Türkiye bize örnek oldu’
‘Türkiye bize örnek oldu’ Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, “Darbe olduğunda sokağa çıkılması gerektiğini öğrendik. Türkiye’den aldığımız ders bu. Haberi duyar duymaz dışarı çıktık” ifadelerini kullandı.
28.07.2021 Dünya
Tunus'ta son durum! Görevlerine son verildi
Tunus'ta son durum! Görevlerine son verildi Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in bazı üst düzey devlet yetkililerini görevden aldığı belirtildi. Devlete ait Er-Raid bülteninde, Cumhurbaşkanı Said'in geçen pazardan bu yana devam eden devlet yetkililerinin görevden alınmasına ilişkin yeni kararlarına yer verildi.
27.07.2021 Dünya
Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunuslu mevkidaşı ile görüştü
Son dakika: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Tunuslu mevkidaşı ile görüştü Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi'ye Türkiye'nin Tunus halkına desteğini bildirdi.
27.07.2021 Siyaset
ABD Dışişleri Bakanı ile görüşen Tunus Cumhurbaşkanı'ndan açıklama
ABD Dışişleri Bakanı ile görüşen Tunus Cumhurbaşkanı'ndan açıklama Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, "meşruiyet ve özgürlüklere saygı konusunda istekli olduğunu" belirtti. Blinken da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'le "iyi bir telefon görüşmesi" yaptıklarını, Tunus'taki durumu ele aldıklarını ve ülke demokrasisine desteğini bildirmişti.
27.07.2021 Dünya
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Tunus Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Tunus Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ülkedeki durumu ele aldı.
27.07.2021 Dünya
Tunus'taki Nahda Hareketi, Meclis Başkanı'nın ev hapsinde tutulduğu iddiasını yalanladı
Tunus'taki Nahda Hareketi, Meclis Başkanı'nın ev hapsinde tutulduğu iddiasını yalanladı Nahda Hareketi, Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi'nin yolculuktan men edildiği ya da zorunlu ev hapsinde tutulduğuna ilişkin iddiaların doğru olmadığını duyurdu.
27.07.2021 Dünya
Tunus’ta siyasi kriz
Tunus’ta siyasi kriz Cumhurbaşkanı Kays Said’in, “ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullar nedeniyle” meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını belirtip, Başbakan’ı görevden alması sonrası ülke karıştı. Dünya tepkili...
27.07.2021 Dünya
Tunus Cumhurbaşkanı Said'den 'darbe' açıklaması
Tunus Cumhurbaşkanı Said'den 'darbe' açıklaması Gelen son dakika haberine göre; Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, tarihi bir sorumluluk üstlendiğini, aldığı kararların anayasaya uygun olduğunu ve bunu "darbe" olarak nitelendirenlerden, "hukuk derslerini gözden geçirmelerini" istedi.
26.07.2021 Dünya
Darbeye direnen Gannuşi'den Türkiye vurgusu
Darbeye direnen Gannuşi'den Türkiye vurgusu Gelen son dakika haberine göre; Tunus Meclis Başkanı ve Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus'ta yaşanan darbe girişiminin ve Nahda'nın binalarının hedef alınmasının arkasında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) medyasının olduğunu söyledi. Gannuşi, 'Darbe olduğunda sokağa çıkılması gerektiğini öğrendik. Türkiye'den aldığımız ders bu. Haberi duyar duymaz dışarı çıktık, önce parti genel merkezine sonra da Meclis binasına gittik ama kapılar yüzümüze kapandı.' dedi. Öte yandan Tunus Meclisin'deki partilerin çoğu Cumhurbaşkanı Said'in darbe girişimini anayasaya aykırı buluyor. İşte tüm sıcak gelişmelerin detayları...
26.07.2021 Dünya
Tunus Başbakanı Meşişi görevi devretmeye hazır
Tunus Başbakanı Meşişi görevi devretmeye hazır Gelen son dakika haberine göre; Tunus Başbakanı Hişam el-Meşişi, Cumhurbaşkanı Kays Said'in yeni bir başbakan ataması halinde halkın güvenliğini ve hakkını gözettiği için görevini devredeceğini duyurdu.
26.07.2021 Dünya
Tunus Cumhurbaşkanı Said bir ay süreyle gece sokağa çıkma yasağı ilan etti
Tunus Cumhurbaşkanı Said bir ay süreyle gece sokağa çıkma yasağı ilan etti Gelen son dakika haberine göre; Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülkede bir ay sürecek gece sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verdi.
26.07.2021 Dünya
ABD'den Tunus açıklaması: Endişeliyiz!
ABD'den Tunus açıklaması: Endişeliyiz! Gelen son dakika haberine göre; Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, basın toplantısında, "Tunus’taki gelişmelerden dolayı endişeliyiz." dedi. Fransa, Tunus'taki gelişmeleri büyük dikkatle izlediğini belirterek, hukukun egemenliğine saygı duyulması çağrısında bulundu.
26.07.2021 Dünya
Son dakika haberler: Hepsini yolladı! Darbe depremi büyüyor...
Son dakika haberler: Hepsini yolladı! Darbe depremi büyüyor... Son dakika haberlere göre, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in hükümeti ve parlamentoyu feshetmesinin yarattığı deprem devam ediyor. Kontrolün askerlere geçtiği ülkede Said'in, Tunus'un üst düzey siyasilerine karşı attığı adım olayların yakın zamanda yatışmayacağını gösteriyor. İşte son dakika gelişmeler...
26.07.2021 Dünya
Fitch'ten 'Tunus' açıklaması
Fitch'ten 'Tunus' açıklaması Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in Meclis'in tüm yetkilerini dondurma ve mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden alma kararının Uluslararası Para Fonu (IMF) fonlaması üzerindeki riskleri artırdığını bildirdi.
26.07.2021 Uzmanpara
Tunus Cumhurbaşkanı, Başbakan, Savunma ve Adalet Bakanlarını görevden aldı
Tunus Cumhurbaşkanı, Başbakan, Savunma ve Adalet Bakanlarını görevden aldı Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Başbakan, Savunma ve Adalet Bakanlarının görevden alınması yönünde karar yayınladı.
26.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nahda Hareketi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.