Nazım Hikmet Ran

Nazım Hikmet Ran

Son dakika Nazım Hikmet Ran haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Nazım Hikmet Ran gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Nazım Hikmet Ran haber sayfamızda...

Nazım Hikmet Ran

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 183 nazım hikmet ran haberi bulunmuştur.
Mekteb-i Bahriye 250 yılı geride bıraktı
Mekteb-i Bahriye 250 yılı geride bıraktı Deniz Harp Okulu’nun temelini teşkil eden ve Tersane Hendesehanesi adını taşıyan okul; 1773 yılında Kasımpaşa’daki bir kalyonda kurs niteliğinde açıldı. Zaman içinde deniz subayı yetiştiren modern bir okul haline gelen Deniz Harp Okulu, bugün kuruluşunun 250. yıl dönümünü Heybeliada’da düzenlenecek törenle kutlayacak. 
18.11.2023 Gündem
Nazım Hikmet Sözleri: Nazım Hikmet Ran'ın Aşk Şiirlerinden Alıntılar Ve En Güzel Sözler
Nazım Hikmet Sözleri: Nazım Hikmet Ran'ın Aşk Şiirlerinden Alıntılar Ve En Güzel Sözler Nazım Hikmet Ran söylediği manalı sözler ile kendine hayran bırakmayı başarmanın yanı sıra aynı zamanda bıçak gibi kesici cevapları ile de bizi şaşırtıyor. Kimi zaman sosyal medya da paylaşılmak üzere kimi zaman duygu dolu anlarda kendi ifade etmek amacıyla bu şairin sözleri sık sık tercih ediliyor. Hem siyasi düşünceleri hem de insancıl düşünceleri ile geniş bir bilgi birikimine sahip olan Nazım Hikmet'in etkileyici sözlerini sizin için derledik.
1.11.2023 Güzel Sözler
‘Eserleriyle yaşamaya devam edecek’
‘Eserleriyle yaşamaya devam edecek’ Nazım Hikmet Ran, doğumunun 121. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve Genco Erkal ile Tülay Günal’ın sahnelediği Yaşamaya Dair oyunuyla anıldı.
16.01.2023 Ege
Nâzım’ın eşitlikçi perdesi
Nâzım’ın eşitlikçi perdesi Bugün Nâzım Hikmet’in 121. doğum günü. Türk şiirinin ustasını daha az bilinen tiyatro yapıtlarıyla anıyor, Nâzım’ın eşitlikçi perdesini aralıyoruz.
15.01.2023 Kültür Sanat
Nâzım Hikmet 121. yaşında anılacak
Nâzım Hikmet 121. yaşında anılacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nâzım Hikmet Ran’ın doğumunun 121. yıldönümünde anma etkinliği düzenliyor.
10.01.2023 Ege
Ran Ne Demek? Ran Tdk Sözlük Anlamı Nedir?
Ran Ne Demek? Ran Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ülkemizde soy ismi olarak da kullanılan Ran kelimesinin sözlük anlamı uyluktur. Bu kelime Ra'n şeklinde yazıldığında ahmaklık manasına gelir. Bu kelime bazı kaynaklarda sarp dağ şeklinde kullanılır. Ran soyadını taşıyan en ünlü şairlerden biri Nazım Hikmet Ran'dır. Ran sözcüğünün TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.
11.04.2022 Sözlük
Şair resimleri İstanbul'da
Şair resimleri İstanbul'da Necmi Sönmez küratörlüğünde geçtiğimiz ekim ayında Antalya Kültür Sanat'ta düzenlenen "Şairler Neden Resim Yapar?-Yeni Varoluş Biçimleri–Ara Duruşlar Üzerine" sergisi İstanbul'da ziyarete açıldı.
27.03.2022 Kültür Sanat
'İlişkilerde dönüm noktası olacak'
'İlişkilerde dönüm noktası olacak' Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü. "Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacağına inanıyorum" diyen Erdoğan bölgesel istikrar ve barış için iş birliğinin önemine dikkat çekti.
10.03.2022 Siyaset
Fütürizm Sanat Akımının Öncüleri Kimlerdir?
Fütürizm Sanat Akımının Öncüleri Kimlerdir? Fütürizm 20.yüzyılda ortaya çıkan bir akımdır. İtalya’da ortaya çıkmıştır. Yıllar içerisinde Avrupa’ya da yayılan bir kültürdür. Fütürizm yenileşmeye en açık olan akımlardan biridir. Fütürizm genel olarak devrim genel akımını ve dinamiğini göstermektedir. Ayrıca geleceğin sanat dallarından biri olarak da bilinir. Fütürizm sanat akımının öncüleri kimlerdir, Fütürizm akımı nedir ve tüm detayları derledik.
11.02.2022 Eğitim
Sergi açıyor
Sergi açıyor ‘Yargı’nın Hakim Neva’sı Başak Gümülcinelioğlu’nun yaptığı resimler, yakında özel bir sergiyle sanatseverlerle buluşacak.
27.01.2022 Cadde
Deniz şiiri - Nazım Hikmet Ran
Deniz şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır.
3.11.2023 Şiirler
Kar yağıyor şiiri - Nazım Hikmet Ran
Kar yağıyor şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde lirik, epik unsurları bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır.
3.11.2023 Şiirler
Çocuklar şiiri - Nazım Hikmet Ran
Çocuklar şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde lirik, epik unsurları bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Çocuklar şiirinde şair kendi dönemindeki sıkıntıları işlemiştir. Yaşadığı yıllarda salgın hastalıkların insanların hayatını olumsuz etkilediğini bundan en çok çocukların etkilendiğini vurgulamıştır. Döneminde yaşanan gelişmeler ışığında çocukların savaşlarda da öldüğünden bahseden şair Japonya'ya atılan atom bombalarına gönderme yapmıştır.
3.11.2023 Şiirler
Yaşamak ne güzel şey şiiri - Nazım Hikmet
Yaşamak ne güzel şey şiiri - Nazım Hikmet Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır.
3.11.2023 Şiirler
Bir ayrılış hikayesi - Nazım Hikmet Ran
Bir ayrılış hikayesi - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır.
3.11.2023 Şiirler
Güz şiiri - Nazım Hikmet Ran
Güz şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Sonbahar şiiri - Nazım Hikmet Ran
Sonbahar şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Sevgilim yalan söylersem şiiri - Nazım Hikmet Ran
Sevgilim yalan söylersem şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Ben içeri düştüğümden beri şiiri - Nazım Hikmet Ran
Ben içeri düştüğümden beri şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Güzel aşk şiirleri
Güzel aşk şiirleri Sevgi tün insanların ihtiyaç duyduğu bir duygudur. Pek çok edebi eser de sevgi teması içermektedir. Edebiyatın en büyük besinlerinden birisi sevgidir. Bu sebeple sevgililer önemli günlerde ya da kimi zaman öylesine birbirlerine şiirler okurlar. İşte en güzel aşk şiirleri.
3.11.2023 Şiirler
Gözlerin şiiri - Nazım Hikmet
Gözlerin şiiri - Nazım Hikmet Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Angina pektoris şiiri - Nazım Hikmet Ran
Angina pektoris şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde lirik, epik unsurları bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır.
3.11.2023 Şiirler
Büyük insanlık şiiri - Nazım Hikmet Ran
Büyük insanlık şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir
3.11.2023 Şiirler
Veda şiiri - Nazım Hikmet Ran
Veda şiiri - Nazım Hikmet Ran Nazım Hikmet Toplumcu gerçekçi bir şair olarak Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiştir. Özellikle toplumun sorunlarına değindiği şiirlerinde eşitlikçi barışçıl bir dünya isteğiyle şiirler kaleme almıştır. Nazım Hikmet düşünceleri sebebiyle çeşitli yıllarda defalarca hapis yatmıştır. Şair aşk hayatıyla ünlüdür ve Nazım Hikmet şiirlerinde duygusal ve kahramanlık temalarını bir arada kullanılmıştır. Sanatçının akıcı bir dili vardır. Şair umut şiirinde kendi yaşadığı dönemi eleştirmiştir.
3.11.2023 Şiirler
Nazım Hikmet'in şiiri Esra Üçcan'ın müziğiyle buluştu
Nazım Hikmet'in şiiri Esra Üçcan'ın müziğiyle buluştu Piyanist, besteci, söz yazarı ve yorumcu Esra Üçcan, usta şair Nazım Hikmet Ran’ın Hasret isimli şiirinden uyarladığı şarkının video klibini, 58. ölüm yıl dönümüne özel yayınladı.
4.06.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Nazım Hikmet Ran ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.