Nikotin

Nikotin

Son dakika nikotin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nikotin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nikotin haber sayfamızda...

Nikotin

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 728 nikotin haberi bulunmuştur.
Gençlere ‘nikotin kesesi’ tuzağı
Gençlere ‘nikotin kesesi’ tuzağı Uzmanlar, şeker kutusuna benzer paketlerde satılan küçük nikotin keselerinin sosyal medyada gençler arasında moda haline geldiği konusunda uyardı.
24.04.2024 Dünya
İçilen her sigara göbeği büyütüyor
İçilen her sigara göbeği büyütüyor Sağlığa birçok zararı bulunan sigarayla ilgili yeni bir araştırmada, tütünün karın bölgesinin de yağlanmasına neden olduğu ortaya çıktı.
16.04.2024 Dünya
Yeni Zelanda tek kullanımlık e-sigaraların yasaklanacağını duyurdu
Yeni Zelanda tek kullanımlık e-sigaraların yasaklanacağını duyurdu Bu hamle, reşit olmayanların tek kullanımlık elektronik sigara içmeye başlamasını önlemeyi amaçlıyor.
20.03.2024 Dünya
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı
Oruç hangi durumlarda bozulur? Diyanet orucu bozan şeyleri yayınladı Ramazan ayının ilk gününde oruç ile ilgili sorular yoğun ilgi görüyor. Oruç tutan vatandaşlar, orucu bozan şeylerin neler olduğunu öğrenmek istiyor ve ona göre davranmayı planlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin detaylı açıklamada bulundu. Peki orucu bozan şeyler maddeler halinde nelerdir? Oruç nelerden bozulur?
11.03.2024 Dini Bilgiler
Oruçluyken nikotin bandı kullanılır mı? Oruçluyken nikotin bandı kullanmak orucu etkiler mi?
Oruçluyken nikotin bandı kullanılır mı? Oruçluyken nikotin bandı kullanmak orucu etkiler mi? Nikotin bandı orucu bozar mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Ramazan ayında oruç tutacak olan binlerce sigara tiryakisi tarafından merak edilen konu başlıkları arasında Nikotin bandı kullanmak orucu bozar mı sorusu geliyor. Peki Nikotin bandı orucun bozulmasına neden olur mu? İşte yanıtı...
11.03.2024 Dini Bilgiler
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı
Orucu Bozan Şeyler: Oruç Hangi Durumlarda Bozulur ve Kaza Gerektirir? Diyanet açıkladı Ramazan ayı 2023 yılında da geldi çattı. İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek ayda milyonlarca kişi oruç ibadetini yerine getirecek. Ancak orucunu riske atmak istemeyenlerin merak konusu orucu bozan ve bozmayan şeyler oluyor. Müslümanlara farz kılan orucu bozan durumlar ile ilgili Diyanet tarafından açıklama geldi. Orucu bozan durumlar nelerdir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.03.2024 Dini Bilgiler
Neandertal geni taşıyor musunuz? İşte temel göstergeleri
Neandertal geni taşıyor musunuz? İşte temel göstergeleri Genetik mühendisi Şebnem Ünlüişler, 40 bin yıl önce soyu tükenen Neandertal insan türüne ait genleri taşıyıp taşımadığımızın 6 göstergesi olduğunu açıkladı.
9.01.2024 Gündem
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: T Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Kız bebek bekleyen anne ve baba adaylarının yaşadığı en eğlenceli süreçlerden birisi de isimler. Aile üyelerine yeni katılacak olan bireyin heyecanını yaşayan aileler kız bebeklerine verecekleri isim konusunda seçici oluyorlar. Kızlarının haya boyu taşıyacağı ismi seçerken aileler özellikle anlamlarına da dikkat ediyor. Bu konuda yakınlarından fikir alan aileler internet ortamında da derin bir araştırma içerisine giriyor. Popüler, keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik isimler ve modern çağa uygun isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. T harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “T ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri
Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri Elektronik sigaradaki yüksek ısıyla birinci derecede kanserojen bileşiklere dönüşen aerosol, ciğerlere çekildiğinde en uç hava keseciklerine kadar nüfuz ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gül, “Bu durum akciğer hücrelerinde kronik iltihaplanmaya, DNA hasarına ve akciğer kanserine yol açıyor" diyerek büyük tehlikeyi anlattı.
23.12.2023 Genel Sağlık
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali?
Sebebi her zaman fıtık değil! Boyun ağrısı hangi ciddi hastalıkların sinyali? Boyun ağrısı tüm dünyada bel ağrısından sonra en sık görülen bölgesel ağrılardan. Ancak boyun ağrısı genellikle duruş bozukluğu ve boyun fıtığı gibi etkenler sonucu görülse de birçok önemli hastalığın habercisi de olabiliyor.
23.12.2023 Genel Sağlık
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
29.11.2023 Dünya
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
28.11.2023 Dünya
'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var
'Kara çiçek' sırrı çözdü! Kimliği belli oldu, şoke edici detaylar var Ailesi kaybolduktan sonra bir daha haber alamadı, polisin 31 yıl sonra paylaştığı fotoğraftaki detay kurbanın kim olduğunu ortaya çıkardı.
16.11.2023 Dünya
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
21.10.2023 Genel Sağlık
7 yetişkinden 1’i bağımlı
7 yetişkinden 1’i bağımlı Bilim insanları, 7 yetişkinden 1’inin ve 8 çocuktan 1’inin aşırı işlenmiş gıdalara bağımlı olduğunu, nikotin kadar zararlı bu gıdaların resmi olarak ‘bağımlılık yapıcı’ sınıflandırılmasını istedi.
12.10.2023 Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
E-sigara kullanan erkeklere uyarı! Baba olmanız tehdit altında
E-sigara kullanan erkeklere uyarı! Baba olmanız tehdit altında Elektronik sigaranın hem kadınlara hem erkeklere çok sayıda zararı var. Yeni araştırmada ise e-sigaranın sperm sayısını azaltarak baba olmayı da engellediği ortaya çıktı.
11.09.2023 Dünya
137 bin kişi artık sigara içmiyor
137 bin kişi artık sigara içmiyor Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de son 8 yılda ALO 171’i arayan yaklaşık 137 bin kişinin sigarayı bıraktığını duyurdu.
9.09.2023 Gündem
E-sigara ‘tat’ düşmanı
E-sigara ‘tat’ düşmanı Uzmanlar, elektronik sigaraların tat kaybına neden olduğu konusunda uyardı.
9.08.2023 Gündem
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Gündem
Freud’un arkeoloji ilgisi: Gradiva
Freud’un arkeoloji ilgisi: Gradiva Arkeolog, toprağı kazarak insanlık tarihini aydınlatırken terapist bilinçdışını kazdığı bireyin sorunlarını anlamlandırır. Bu ortaklık, Freud’un arkeolojiye olan merakı ile gelişmiş, iki disiplin arasında güçlü bir bağ oluşmuştur.
19.06.2023 Arkeoloji
Elektronik salgın
Elektronik salgın Satışı yasak olmasına rağmen gençler arasında tüketimi artan e-sigara, ‘zararsız’ algısıyla merdiven altı üretimle yaygınlaştı. Uzmanlar, e-sigaranın bilinen sigaraya göre daha az zararlı olmadığı uyarısı yapılıyor.
31.05.2023 Gündem
Avustralya’da elektronik sigaraya yasak
Avustralya’da elektronik sigaraya yasak Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, elektronik sigara kullanımının ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.
2.05.2023 Dünya
Varis oluşumunu durdurmak için 4 öneri - Varisi engellemek için ne yapmalı?
Varis oluşumunu durdurmak için 4 öneri - Varisi engellemek için ne yapmalı? En sık görülen sağlık problemlerinden biri olan varisi engellemek ne yazık ki mümkün değil ama varis oluşumunu geciktirmek için günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz basit yöntemler var.
14.01.2023 Genel Sağlık
Akciğer kanseri için çok önemli e-sigara uyarısı! Sinsice ilerliyor
Akciğer kanseri için çok önemli e-sigara uyarısı! Sinsice ilerliyor Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan hatta çocuk yaşlara inen sigara, akciğer kanserinin en büyük nedenini oluşturuyor. Masum gibi görülen e-sigaranın da son derece tehlikeli olduğunu ve kansere davetiye çıkardığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Aykaç çarpıcı detaylar paylaştı.
14.12.2022 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nikotin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.