Nörobilim Nedir, Ne İşe Yarar? Sinirbilimciler Ne İş Yapar?
Nörobilim Nedir, Ne İşe Yarar? Sinirbilimciler Ne İş Yapar? Nörobilimciler (Sinirbilimciler) beyne, bunun bilişsel ve davranış işlevlere ya da insanların nasıl düşündüğü etkisine odaklanırlar. İnsanlarda psikiyatrik, nörolojik ve nörogelişimsel bozukluklar olduğu zaman sinir sistemine ne olduğunu araştırırlar. Nörobilim nedir, ne işe yarar sizler için derledik.
11.03.2022 Eğitim
'Duygu havuzunda iyi duygular besleyin, kötü olanları da eğitin'
'Duygu havuzunda iyi duygular besleyin, kötü olanları da eğitin' Bireysel ilişkilerden toplum hayatına kadar pek çok iletişimi yakından etkileyen duyguların yönetilmesinin mümkün olduğunu belirten Psikiyatrist Prof.Dr. Nevzat Tarhan, duygulara yatırımın önemine işaret ederek “Bunu bir havuza benzetebiliriz. Havuz ne kadar büyükse ‘Senin sermayen o kadar büyük’ demektir. Ancak o havuzun temiz suyla beslenmesi gerekir. Her insanın içinde iyicil ve kötücül duygular vardır. İyicil duyguları güçlü tutmak ve onu beslemek gerekiyor. Kötücül duyguları da eğitmemiz lazım” diye konuştu.
23.06.2021 Ruh Sağlığı
Tekrar buluşma ümidi: Beyni dondurulan insanların sayısı artıyor
Tekrar buluşma ümidi: Beyni dondurulan insanların sayısı artıyor Bir yakınınızı kaybetmek çok acı. "Keşke geri dönse" dediğimiz onca kaybımız var. Peki ama bir anlamda, gerçekten geri dönebileceklerine ilişkin ufacık bir umudunuz olsa ne yapardınız? Dünyada gittikçe popülerleşen bir akıma göz atalım: Beyin dondurma...
8.02.2019 Hayat
Farkındalık nedir?
Farkındalık nedir? Farkındalık nedir? Papatya Somer sordu, Klinik Psikolog, Nörobilim Uzm. Güliz Altınbaşak cevapladı.
8.06.2018 Yaşam
MMA Forum İstanbul'da mobil dönüşümün bugünü ve yarını konuşuldu
MMA Forum İstanbul'da mobil dönüşümün bugünü ve yarını konuşuldu Bu yıl dördüncüsünü düzenlenen MMA Forum İstanbul'da mobil dönüşümün bugünü ve yarını konuşuldu. Dijital TV yayıncılığından yeni nesil mobil uygulamalara, mobil pazarlamanın geldiği son noktadan güncel araştırma verilerine, nöropazarlama biliminin mobile uygulanmasına önemli bilgiler, uzman isimlerce aktarıldı.
26.10.2017 Teknoloji
Facebook nörobilim merkezi kurmaya hazırlanıyor
Facebook nörobilim merkezi kurmaya hazırlanıyor Sosyal medya platformu Facebook, pazarlama araştırmaları yürütmek için New York'ta bir nörobilim merkezi açmaya hazırlanıyor.
30.05.2017 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri