Astroloji
Sağlık
Yazarlar
Video
Menü
GİRİŞ
Ara
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Yazarlar
Video
Kategoriler
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Skorer
Cadde
Yazarlar
Astroloji
TÜMÜ
PEMBENAR
MİLLİYET TV
EMLAK
MİLLİYET ÇOCUK
KÜLTÜR SANAT
EĞİTİM
TATİL
BLOG
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
OYUN
MİLLİ PİYANGO
YEREL HABERLER
FOTO GALERİ
RESMİ İLANLAR
GAZETE EKLERİ
GAZETE HABERLERİ
PAZAR
MİLLİYET EXECUTIVE
MİLLİYET ENERJİ
MİLLİYET ARKEOLOJİ
EGE
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ.
Ruh Sağlığı
Bunun adı 'gülümseyen' depresyon, işte tedavisi! 'Kadınlarda 5 kat daha fazla görülüyor'
Aşk acısı çekmeye elveda! Uzmanları anlattı, kötü anıları hafızadan silip atıyor
Günde 1 bardak ne sinir ne stres bırakıyor! İşte düzenli içeni pamuk gibi yapan çay
Aşırı sıcağın depresyon, bipolar ve şizofreni üzerinde nasıl bir etkisi var?
Deprem büyük bir tetikleyici! Hayatı zorlaştıran psikolojik travmaların üstesinden nasıl geliriz?
Siz de kurbanı olmayın! Akıllı telefon düşünce dünyanızı bakın nasıl değiştiriyor
Teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Günlük hayatta olmazsa olmaz haline gelen akıllı cihazlar hayatı önemli derecede kolaylaştırıyor olsa da bu cihazların neden olduğu bir dizi olumsuz durumda mevcut. Akıllı teknolojilerin faydaları ve zararlarına değinen Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, bu cihazlarda ideal kullanımın dışına çıkıldığında hayatı olumsuz etkileyen yan etkilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Bu belirtilerden en az 4 tanesi varsa dikkat! 13 soruda 'panik atak' testi
Ortada tehlikeli bir durum olmamasına rağmen kişi bir anda göğüs ağrısı, nefes alamama, boğulur gibi olma, çarpıntı ve titreme ve gibi belirtilerle ‘kalp krizi geçiriyorum' ya da ‘ölüyorum’ sanarak yoğun korku ve kaygıya kapılıyor. Pek çok kişide acil serviste noktalanan bu durumun adı panik atak! Psikiyatri Uzmanı Dr. Merve Çukurova, panik atağın 13 belirtisini sıralayıp önemli tavsiyeler verdi.
Psikolojik açıdan sonbahara uyum sağlamanın yolları
Okulların açılmasıyla birlikte özellikle şehir hayatına ve sonbahara uyum süreci başlıyor. Plan yapmak ve mevcut planları gözden geçirmenin yeni mevsime geçiş için faydalı olduğunu belirten Uzman Psikolog Selin Karabulut Hızlan tavsiyelerde bulundu.
Gece yemek yeme isteğinin altında yatan sebep ne?
Gün içerisinde kontrollü beslenip gece boyunca buzdolabının önünden ayrılamıyorsanız, siz de “gece yemek yeme bozukluğu” problemiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Yeme bozukluklarından biri olarak tanımlanan bu durum akşam yemeğinden sonra başlayan aşırı yeme isteğine, hatta kişinin gece uykusundan uyanıp yemek yemesine dahi neden olabilir. Genellikle günlük kalori alımının yüzde 56’sından fazlasının akşam gerçekleştiğini söyleyen Psikolog Dr. Feyza Bayraktar, gece yemek yeme bozukluğu konusunda merak edilenleri anlattı.
Uykuya dalarken düşme hissi neden olur?
Genel olarak kişiler uykuya dalış durumunda sanki yataktan düşecekmiş gibi bir his yaşayıp, korkmaktadır. Aslında bu olay doğal durumlarda olabildiği gibi bazı psikolojik ya da psikiyatrik durumlarda da gözükebilmektedir. Bu olay birçok kişi tarafından dehşet veya korku hissi olarak algılanır. Psikiyatri Uzmanı Dr. Tuba Erdoğan konu hakkında bilgiler verdi.
Şizofreni hastalığı neden olur, nasıl tedavi edilir?
Sağlıklı düşünememe, duyguları kontrol edememe ve normal davranış sergileyememeye neden olan şizofreni hastalığı, kişilerin gerçek olan ile hayal olan arasındaki farkı ayırt edememesi ile oluşur. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik şizofreni hastalığı nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.
Boşanma kararı çocuğa en doğru şekilde nasıl anlatılır?
Boşanma kararının çocuğun yaşına uygun şekilde anlatılmasının önemli olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu, boşanma kararının açıklanması sırasında anne ve babanın ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. İşte boşanma kararını çocuklara anlatmanın en sağlıklı yolu...
Daha önce geçirenler ve kadınlar risk altında! Mevsimsel depresyon ve tedavisi
Etkilerin bazen normalin üzerinde yaşanarak tedavi gerektiren bir tabloya dönüştüğünü belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Erman Şentürk'e göre mevsimsel depresyon genellikle sonbahar ve kış aylarında başlıyor, ilkbahar ve yaz aylarında geriliyor. Tedavide antidepresanlar, D vitamini, ışık tedavisi ve bilişsel davranışçı terapilerinin uygunlandığını söyleyen Şentürk, daha önce depresyon geçirenlerde ve kadınlarda mevsimsel depresyon riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekti.
Hastalık kaygısı bozukluğu ile nasıl başa çıkılır?
Son dönemlerde fiziki olarak herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı halde yaşadığı bazı belirtileri kendince yorumlayarak ciddi bir hastalığı olduğunu düşünen ve yoğun bir kaygı problemi yaşayan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Uzman Klinik Psikolog Gizem Mine Çölümlü, hastalık kaygısı bozukluğu (hipokondriyazis) hakkında bilgi vererek bununla başa çıkmanın yollarını anlattı.
Travma sonrası stres bozukluğuna dikkat!
Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) hemen hemen herkes tarafından bilinen yaygın psikolojik problemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere travmatik bir olay yaşamış olan her bireyde travma sonrasında tepkiler gelişebilir. Ancak travmatik olaylara karşı verilen bu tepkiler genellikle kısa süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Kişinin verdiği bu tepkilerin çok daha uzun sürmesi halinde travma sonrası stres bozukluğu durumundan şüphelenilebilir. Ancak bu psikolojik problem tedavi edilebilir bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bunun için ise elbette uzman bir hekime danışmak şarttır. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemil Çelik konu hakkında bilgiler verdi.
EMDR terapi: Geçmişin acı anılarını özgürleştirmek
Türkçe açılımı “Göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme” olan EMDR terapi, bireylerin gözleri sağa ve sola hareket ettirmesi sonucunda beynin iki yarımküresinin uyarılmasını temel almaktadır. Uzm. Klinik Psikolog Zübeyde Ezgi Horzum, kişilerin maruz kaldığı rahatsız edici, olumsuz yaşam deneyimleri sebebiyle ortaya çıkan duygusal sorunlar, düşünsel ve davranışsal problemlerin iyileştirilmesinde etkili bir terapi yöntemi olan EMDR terapi hakkında önemli bilgiler verdi.
Cimrilik hastalık değil ama bazı hastalıkların belirleyicisi olabilir
Psikoloji biliminde var olan psikopatoloji açısından bakıldığında cimriliğin başlı başına bir hastalık olarak tanımlanamayacağını belirten Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, ancak cimri olmanın ve bu durumun kişinin kendisine, çevresine zarar verecek noktaya ulaşmasının birtakım hastalıkların “belirleyicisi” niteliğinde olduğunu söyledi.
Yazarlar
Mehmet Murat Altan
Tıkanırcasına yemek yer misiniz?
Op. Dr. Atilla Şengör
Sinüzit tek bir hastalık değildir
Ebru Demirhan
Sana İyi Gelen İşi Yap
Psk. Dan. Gizem KOLÇAK
Okula dönüş: Mindful ebeveynlik ne sağlar?
Nefes ve Yaşam Koçu Sibel Kavunoğlu
Bilincin yegane gerçeğin
İpek Aykol
Bağımlı bireyi değiştirmek
Estetik Diş Hekimi Onur Öztürk
Yağ çekme nedir?
Dr. Gökhan Güler
Doğal antibiyotikler nelerdir?
Uzman Klinik Psikolog Eda Malkav
Uzuv farklılığı
Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkün
Psikolojik Danışman Dilek Söylemez
Gün-Dem!
Op. Dr. Gökçe MIK
En kapsamlı PRP tedavileri
Ayşe Şengel
Siz nereye sağlık oraya
Prof. Dr. Selman Laçin
Her kadın anneliği tatmalı
Herbalist Tarkan Güveloğlu
Sisli beyin sorunu