Obp

Obp

Son dakika obp haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan obp gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan obp haber sayfamızda...

Obp

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 396 obp haberi bulunmuştur.
69 bin 549 aday öğrenci daha üniversitelere yerleşti
69 bin 549 aday öğrenci daha üniversitelere yerleşti 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini tamamlaması için son tarih 3 Ekim 2023 olarak belirlendi.
27.09.2023 Eğitim
Üniversiteyi kazanıp kayıt olmayacaklar dikkat
Üniversiteyi kazanıp kayıt olmayacaklar dikkat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Uzmanlar kazanılan programa kayıt olunmaması halinde Okul Başarı Puanı (OBP) hakkında uyarılarda bulundu.
23.08.2023 Eğitim
1.7 milyon öğrenci açık öğretimde: Liselerden kaçış sürüyor
1.7 milyon öğrenci açık öğretimde: Liselerden kaçış sürüyor Türkiye’de ilk ve ortaöğretimde toplam 19 milyon 155 bin 571 öğrenci var. Bu öğrencilerin 1 milyon 738 bin 198’si yani yüzde 9’u açık öğretimde okuyor. Eğitim kademelerine göre bakıldığında ortaokulda 171 bin 943, lisede de 1 milyon 566 bin 255 öğrenci var.
13.08.2023 Eğitim
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI HESAPLAMA 2023: OBP nedir? OBP TYT'ye mi AYT'ye mi eklenir?
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI HESAPLAMA 2023: OBP nedir? OBP TYT'ye mi AYT'ye mi eklenir? OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı), YKS (Üniversite sınavı) ile üniversiteye gidecek öğrencilerin yerleşme puanının hesaplanma yöntemi olarak biliniyor. Üniversite sınavı YKS, TYT-AYT-YDT olmak üzere üç oturumdan oluşuyor. 2023 YKS'ye katılan öğrenciler ise ''OBP nasıl hesaplanır? OBP TYT'ye mi, AYT'ye mi eklenir?'' sorularına yanıt arıyor. Ortaöğretim başarı puanına dair detyaları ÖSYM duyurdu...
21.07.2023 Bilgi Rehberi
2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM, üniversite sınavı YKS sonuçlarını ne zaman açıklayacak, YKS puanı ve sıralama nasıl hesaplanacak?
2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? ÖSYM, üniversite sınavı YKS sonuçlarını ne zaman açıklayacak, YKS puanı ve sıralama nasıl hesaplanacak? YKS sonuçları ile ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM, YKS sonuçları için tarih duyurdu. Üniversite adayları ise TYT, AYT, YDT'den aldığı puanları öğrenmek için sabırsızlanıyor. Peki 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, başarı puanları ve sıralamalar nasıl hesaplanacak?
7.07.2023 Bilgi Rehberi
2023 YKS SONUÇ TARİHİ: Üniversite sınavı TYT - AYT - YDT sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
2023 YKS SONUÇ TARİHİ: Üniversite sınavı TYT - AYT - YDT sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? YKS sonuç tarihi ÖSYM tarafından duyuruldu. Üniversite adayları ise YKS sonuçları ile ilgili araştırmaya geçti. YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yoğun ilgi görüyor. YKS sonuçları beklenirken, YKS OBP onaylama / güncelleme işlemi de merak konusu oluyor. Adayların YKS OBP puanını güncellemeleri ve onaylamaları oldukça önemli. İşte detaylar...
26.06.2023 Bilgi Rehberi
2023 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzu yayımlandı
2023 LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzu yayımlandı 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yayımladı.
26.06.2023 Gündem
Son dakika! YKS’de merak edilen sorular
Son dakika! YKS’de merak edilen sorular YKS, 17-18 Haziran’da yapılacak. Başvurular 23 Mart’a kadar sürüyor. 2022 TYT’de 200 ve üzeri puan alanların 2023 YKS’de bu puanı kullanamayacakları için tekrar sınava girmeleri gerekiyor. ÖSYM, sınava dair merak edilen soruları cevapladı.
15.03.2023 Gündem
Üniversiteli olmak için ikinci şans
Üniversiteli olmak için ikinci şans Merkezi yerleştirmede herhangi bir bölüm kazanamayan üniversite adaylarının yararlanabileceği ek yerleştirme için tercihler bugün başladı. Bu yıl ilk yerleştirmede kontenjanların yüzde 99’u dolmuştu ancak tıp, hukuk gibi gözde programlar ile ODTÜ, İTÜ gibi en çok tercih edilen üniversitelerde dahi boş kontenjan bulunuyor.
7.09.2022 Eğitim
Kırık Obp Nedir, Düzelir Mi? Obp Kırılması Nasıl Hesaplanır?
Kırık Obp Nedir, Düzelir Mi? Obp Kırılması Nasıl Hesaplanır? Üniversite giriş sınavında bir bölümü kazanan öğrencilerin bir sonraki yıl tekrar üniversite sınavına girmek isterler ise bu durumda son kazanılan puan üzerinden Kırık OBP yapılmaktadır. Kırık OBP, Kırık ortaöğretim başarı puanı olarak tanımlanmaktadır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı puanları ile hali hazırda farklı bir yüksek öğretim programında okuyor ise yükseköğretim programına yerleştirilirken OBP'ye katsayılar yarıya düşürülmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
26.08.2022 Eğitim
Kayıtlarda yarın son gün
Kayıtlarda yarın son gün Üniversitelerde kayıtlar yarın sona eriyor.
25.08.2022 Eğitim
Üniversite kayıtları başladı
Üniversite kayıtları başladı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.
22.08.2022 Eğitim
Bu son uyarı! 5 adımda tercih listesi kontrolü
Bu son uyarı! 5 adımda tercih listesi kontrolü Üniversite tercihleri bugün bitiyor. Adaylar kararını verdi, listeler hazırlandı. Sonuçlar açıklandığında sürpriz yaşamamak için tercihlerin iyi incelenmesinde yarar var. Son uyarı: “2022-YKS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir” ifadesini mutlaka ekranda görün. Listenizin yazıcıdan bir çıktısını alın ve saklayın!
5.08.2022 Eğitim
Tercih kaygısı hata yaptırıyor
Tercih kaygısı hata yaptırıyor Tercih listesi hazırlarken en doğru teknik nedir, farklı puan türlerinden bölümler tercih edilebilir mi, meslek seçimi yaparken adaylar kendilerine hangi soruları sormalı? Doğru tercih için öncelikle doğru bilgilere sahip olmak gerekiyor. Eğitim Uzmanı Cihan Yeşilyurt, tercihte hata yapmamaları için adaylara önemli tüyolar verdi.
4.08.2022 Eğitim
Tercihlerde sürpriz yaşamamak için dikkat!
Tercihlerde sürpriz yaşamamak için dikkat! Tercih yelpazemi ne kadar geniş tutmalıyım; hangi programlara ilgi çok arttı; tercihte kaçıncı sırada yazıldığının yerleşme şansı bakımından bir etkisi var mı; hangi puan türlerinde daha temkinli olmalıyız? Üniversite tercihleri 5 Ağustos’ta sona eriyor. Hâlâ kararsız olan adaylar, kafalarındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, en çok merak edilenleri Milliyet okurları için derledi
3.08.2022 Eğitim
Değişimi yakalamanız şart
Değişimi yakalamanız şart Üniversite hayali kuran yaklaşık 3 milyon aday, yeniliklerle dolu bir sınav sürecini geride bıraktı. Sonuçlar açıklandı ve tercihler başladı. 5 Ağustos’a kadar bu konuda karar vermek için üniversiteler ziyaret edilecek, uzmanlardan görüşler alınacak, bu konuda çıkan haberler takip edilecek. Tüm kriterler dikkate alınarak tercih listeleri oluşturulacak.
28.07.2022 Eğitim
Tercih aralığını çok geniş tutun
Tercih aralığını çok geniş tutun Üniversiteye girişte bu yıl baraj kaldırıldı. Puanı hesaplanan yaklaşık 2.9 milyon aday tercih yapma hakkına sahip. Ancak üniversitelerde 1 milyon civarı kontenjan bulunuyor. Sınava katılanların yaklaşık 3’te 1’i üniversiteye girecek, 2’si hayallerini erteleyecek. O nedenle adayların başarı sırasını dikkate alarak geniş aralıkta tercih yapmalarında yarar var.
27.07.2022 Eğitim
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı
LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporlar erişime açıldı Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezî ve yerel yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporları erişime açtı.
25.07.2022 Gündem
DGS sonuçları ne zaman açıklanır, erken duyurulur mu? 2022 DGS sonuçları sorgulama
DGS sonuçları ne zaman açıklanır, erken duyurulur mu? 2022 DGS sonuçları sorgulama 2022 DGS sonuç tarihi adayların gündeminde! ÖSYM tarafından takvimde yerini alan DGS sonuçları günü hangi ay, ayın kaçında? DGS sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? İşte Dikey geçiş Sınavına katılan ve başarı puanını hangi gün öğreneceğini öğrenmek isteyenler için tüm detaylar haberimizde...
20.07.2022 Bilgi Rehberi
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları açıklandı mı? İşte sorgulama tarihi 2022
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları açıklandı mı? İşte sorgulama tarihi 2022 YKS sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. 2022 YKS sonuçları tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuç tarihi üniversite adaylarını meraklandırdı. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS sonuçları açıklandı mı? İşte sorgulama tarihi 2022...
12.07.2022 Gündem
YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? YKS (TYT-AYT-YDT) sonuç tarihi ne zaman, hangi gün?
YKS SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? YKS (TYT-AYT-YDT) sonuç tarihi ne zaman, hangi gün? YKS sonuçları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Üniversite sınavına katılan adaylar, YKS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak öğrenmek istiyor. Aynı zamanda YKS sonuçları sorgulama 2022 ekranı hangi sayfa merak ediyor. ÖSYM tarafından uygulanan TYT, AYT ve YDT başarı puanları için tarih verildi. İşte üniversite adaylarının sabırsızlıkla öğrenmek istediği o tarih ve sonuç sayfası...
10.07.2022 Bilgi Rehberi
DGS SONUÇLARI açıklandı mı? 2022 DGS sonuçları sorgulama
DGS SONUÇLARI açıklandı mı? 2022 DGS sonuçları sorgulama DGS 2022 sınavı sonuçları için gözler ÖSYM'de! Dikey Geçiş Sınavı'na katılarak eğitimini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu araştırıyor. 2022 DGS sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı? İşte ÖSYM'den DGS sonuç tarihi...
9.07.2022 Bilgi Rehberi
YKS AÇIKLANDI MI? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç gün kaldı?
YKS AÇIKLANDI MI? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç gün kaldı? Üniversite sınavı YKS için sonuç heyecanı devam ediyor. 2022 YKS sonuçları henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin net tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. Üniversite adayları ise YKS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap aramaya başladı. Geçen ay uygulanan, bu ay da sonuçlarının açıklanması beklenen YKS başarı puanlarının erişime açılacağı tarih haberimizde...
5.07.2022 Gündem
LGS TERCİH ROBOTU 2022 || LGS tercihi nasıl, nereden yapılır, sonuçlar ne zaman beli olur?
LGS TERCİH ROBOTU 2022 || LGS tercihi nasıl, nereden yapılır, sonuçlar ne zaman beli olur? LGS tercih yapma robotu - ekranı erişime açıldı. Dün başlayan LGS tercihleri, 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek. Peki LGS tercih nasıl, nereden yapılır? MEB konuya ilişkin detayları paylaştı. İşte 2022 LGS tercih yapma robotu - ekranı haberimizin devamında...
5.07.2022 Gündem
Sınava girenin 20 tercih hakkı var
Sınava girenin 20 tercih hakkı var Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınava giren öğrencilerin devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih hakkı bulunuyor. Sınava girenlerin, yerel yerleştirme ile 5, merkezi sınavla öğrenci alan okullar arasından 10, pansiyonlu okullar arasından da 5 olmak üzere 20 tercih hakkı var.
2.07.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Obp ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.