Yayılmaya başlarsa 900 milyon insanı öldürebilecek virüs tespit edildi
Yayılmaya başlarsa 900 milyon insanı öldürebilecek virüs tespit edildi Bilim adamları, grip gibi yayılan ölümcül bir virüsün ortaya çıkışını simüle etti. Araştırmacılar, milyonları kurtarmak için yeterince hızlı bir aşı da olmadığını söyledi. Yapılan virüs, senaryoda 20 ayda 150 milyon insanı öldürdü. Uzmanlara göre dünya bu tarz bir salgınla baş etmeye henüz hazır değil.
31.07.2018 Populer Bilim
Öldürücü virüslere akıllı tedavi!
Öldürücü virüslere akıllı tedavi! Dünya’da tıp alanında yaşanan baş döndürücü gelişmelerin ışığında kanserde yeni tedavi yöntemleri dikkat çekerken, yakın gelecekte, öldürücü virüslerin ilaç yerine akıllı hücrelerle tedavisinin ön plana çıkacağı belirtiliyor.
14.05.2015 Genel Sağlık
Korkunç gerçek gözler önüne serildi!
Korkunç gerçek gözler önüne serildi! Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nden teorik fizikçi Dirk Brockmann ve ekibinin yaptığı araştırmanın sonuçları, insanı korkutacak boyutta. Brockmann, yakın geçmişte dünyayı sarsan iki hastalığın verilerini kullanarak, ölümcül bir virüsün dünyaya ne hızda yayılacağını hesapladı. 2003 yılındaki SARS ve 2009 yılındaki Domuz gribi vakalarının yayılma bilgilerinden faydalanan Brockmann, İngiltere Healthrow havalimanındaki bir virüsün sadece iki hafta içerisinde neredeyse tüm dünyaya yayılabileceğini hesapladı. Bu korku veren teoriye göre, her gün neredeyse 200 bin kişinin uçuş yaptığı Healthrow havalimanından, Amerika New York'a virüsün yayılması, İngiltere'nin kırsal bir kesimine yayılmasından çok daha hızlı gerçekleşiyor. Brockmann, "Günümüz dünyasında ülkeler birbirine o denli yakınlaştı ki, bildiğimiz coğrafi uzaklıklar anlam ifade etmiyor" sözleriyle durumu açıklıyor. Araştırmanın sonuçları, ölümcül bir virüsün yayılmasını durdurmanın imka
11.09.2019 Haberler