Ortodoks

Ortodoks

Son dakika Ortodoks haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ortodoks gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ortodoks haber sayfamızda...

Ortodoks

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.478 ortodoks haberi bulunmuştur.
ABD-İsrail ilişkisi iyice gerildi!
ABD-İsrail ilişkisi iyice gerildi! İki önemli müttefik olan ABD ile İsrail arasındaki ilişki her geçen gün biraz daha geriliyor. Washington’ın, insan hakları ihlalleriyle gündeme gelen İsrail taburuna yaptırım uygulayacağına yönelik haberler ve Tel Aviv’den tepkiler, tansiyonu artırdı.
23.04.2024 Dünya
Borsa ve altın yatırımı olanlar dikkat! Piyasadaki ani hareketin nedeni belli oldu
Borsa ve altın yatırımı olanlar dikkat! Piyasadaki ani hareketin nedeni belli oldu Geçen hafta piyasalar oldukça hareketli geçti. Cuma günü gram altın 2550 lirayı aşarken, borsa öğleden sonra sert yükseldi. Bu hafta ise yurt içi piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Peki altın, borsa ve faizde beklentiler ne? İşte detaylar...
22.04.2024 Ekonomi
Misillemelerin boyutu ortaya çıktı
Misillemelerin boyutu ortaya çıktı Son günlerde özellikle İran, İsrail’in kendisine düzenlediği saldırının hiçbir zarara yol açmadığını savunsa da, uydu görüntüleri aksini ortaya çıkardı. Aynı şekilde İsrail’de de vurulan üssün pisti de zarar görmüş...
22.04.2024 Dünya
‘Yabancıların yeni modele inancı tam’
‘Yabancıların yeni modele inancı tam’ ABD’de bir dizi programa katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcılarla yaptıkları görüşmeleri değerlendirirken, uygulanan yeni ekonomi programına olan inanca vurgu yaptı.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara
Her yıl binlerce kişi ziyaret ediyordu! Kayadan oyma kilisede şoke eden manzara Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi'nde, 14'üncü yüzyılda inşa edilen kayadan oyma kubbeli kilise, defineciler tarafından tahrip edildi.
17.04.2024 Gündem
Wells Fargo'dan dolar tahmini
Wells Fargo'dan dolar tahmini ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun 30 liraya gerileyeceğini tahmin etti.
3.04.2024 Uzmanpara
ABD'li bankadan dolar tahmini: 30 liraya gerileyecek!
ABD'li bankadan dolar tahmini: 30 liraya gerileyecek! ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun 30 liraya gerileyeceğini rapor etti.
3.04.2024 Ekonomi
İsrail’de halk sokağa indi: Erken seçim çağrısı yapıldı
İsrail’de halk sokağa indi: Erken seçim çağrısı yapıldı İsrail işgali altındaki Kudüs’te on binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto etti, eylemciler erken seçim çağrısı yaptı.
31.03.2024 Dünya
Ortadoğu’yu dönüştüren ideoloji: Baas
Ortadoğu’yu dönüştüren ideoloji: Baas Baas “yeniden doğuş’’ anlamına geliyor ve Arap ulusunun tek bir sosyalist devlet çatısı altında birleşmesini hedefleyen milliyetçi–sol bir hareket olarak tanımlıyor kendisini.
24.03.2024 Dünya
Gazze Ramazan’a ateş altında girdi
Gazze Ramazan’a ateş altında girdi Tüm çabalara rağmen Gazze’de Ramazan öncesi ateşkes sağlanamazken, ABD Başkanı Biden, Ramazan dolayısıyla yayınladığı mesajında ateşkes konusunda baskı yapma sözü verdi.
12.03.2024 Dünya
İsrail'in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi askere gitmeye zorlarlarsa ülkeyi terk ederiz
İsrail'in Sefarad Hahambaşı Yosef: Bizi askere gitmeye zorlarlarsa ülkeyi terk ederiz Sefarad Hahambaşı Yosef, dindar erkeklerin çalışmak ya da askere gitmek yerine Yahudi metinlerini incelediği kurumlara atıfta bulunarak, "Askerler sadece Tevrat öğrenenler sayesinde başarılı oluyor." dedi.
11.03.2024 Dünya
Almanya: Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılması jeopolitik gereklilik
Almanya: Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılması jeopolitik gereklilik Karadağ ve Bosna Hersek'i ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya saldırganlığı karşısında Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılmasının "jeopolitik bir gereklilik" olduğuna dikkat çekti.
6.03.2024 Dünya
Ali Erbaş: Filistin'deki bu katliamın ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız
Ali Erbaş: Filistin'deki bu katliamın ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Gazze'de, Filistin'de katliam yapanlara silahları 'Siyonist Hristiyanlar' veriyor" dedi.
1.03.2024 Gündem
Burası Rusya değil buz tutan Çıldır Gölü
Burası Rusya değil buz tutan Çıldır Gölü Kars’ta çılgın genç tehlikeye aldırış etmeden, Çıldır Gölü’nde buzu kırarak suya girdi. Yüzücü olduğu öğrenilen genç, buz gibi suda 3 dakika kalmayı başardı.
23.02.2024 Yaşam
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor
Müzik İstanbul’da ‘kök’leniyor Bu sene 52. kez düzenlenecek İstanbul Müzik Festivali’nin teması ‘kökler’ olacak. Festival, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak.
21.02.2024 Kültür Sanat
Depremlere karşı hukuki tedbirler
Depremlere karşı hukuki tedbirler Restorasyon sadece günümüz için bir çözüm üretir. Bu yüzden yalnızca hasar gören yapılarda yenilemeyle yetinmemeli, mevzuat olarak da yenilemelere gitmeliyiz.
19.02.2024 Arkeoloji
Hafızalardaki Antakya
Hafızalardaki Antakya Deprem, geride gezilecek değil ancak hatırlanabilecek bir Antakya bıraktı. Kent küllerinden yeniden doğana kadar, belleklerimizde yaşamaya devam edecek. Sonra bir gün tekrar parlayacak zengin tarihiyle.
19.02.2024 Arkeoloji
Yaşayan tarih yaşayan kent
Yaşayan tarih yaşayan kent Aykut Ferah  Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Değerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Bir sene önce, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkıma sebep verdiği şehirlerden biri de medeniyetler şehri Hatay oldu...
19.02.2024 Arkeoloji
Bir hafıza kaybı
Bir hafıza kaybı Hatay, depremden en çok etkilenen şehirlerin başında geliyor. Özellikle Antakya, bu büyük depremde yitip giden canların, yıkılan konutların ötesinde, bir “hafıza” kaybı da yaşıyor. Şehrin birçok simgesi bugün ayakta değil. Kaybolan, boşalan mekânla birlikte geçmiş zaman da siliniyor; hatıralar ve tarih, bir enkaza dönüşüyor.
6.02.2024 Gündem
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak
Bakanlık kolları sıvadı! Tarihin ışığı tekrar parlayacak Depremde yıkıma uğrayan tarihi yapılar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen özel restorasyon projeleriyle yeniden ayağa kaldırılıyor.
6.02.2024 Kültür Sanat
'Güzel olan her şey yok edildi': Filistinliler paramparça olmuş bir şehrin yasını tutuyor
'Güzel olan her şey yok edildi': Filistinliler paramparça olmuş bir şehrin yasını tutuyor Gazze'de cami, mezarlık ve müzelerin de aralarında bulunduğu 200'den fazla kültürel ve tarihi yapı yerle bir edildi.
5.02.2024 Dünya
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak açıklaması
Yeniden Refah Partisi'nden ittifak açıklaması Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu
30.01.2024 Gündem
15 milyon dolardan Antakya’ya da pay var
15 milyon dolardan Antakya’ya da pay var  Dünya Anıtlar Fonu’nun (WMF) 2024 projeleri arasında Türkiye de yer alıyor. 
19.01.2024 Kültür Sanat
Murat Kurum Beyoğlu'nda esnafı ziyaret etti
Murat Kurum Beyoğlu'nda esnafı ziyaret etti Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi’ni ve Beyoğlu esnafını ziyaret etti. Kurum'a ziyareti sırasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
18.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ortodoks ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.