Rehber

Rehber

Son dakika rehber haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan rehber gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan rehber haber sayfamızda...

Rehber

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.849 rehber haberi bulunmuştur.
Telefonunu çaldıran veya kaybedenler dikkat! Mutlaka bunu yapın
Telefonunu çaldıran veya kaybedenler dikkat! Mutlaka bunu yapın Teknoloji hayatımızın her alanında artık, akıllı telefonlar sayesinde neredeyse tüm işlerimizi onun üzerinden bir tıkla halledebiliyoruz. Telefonları kaybetmek ise bir kabus senaryosu. Telefonlar dolandırıcıların eline geçince vatandaşlar mağdur ve davalık olabiliyor. Peki başımıza böyle bir durum gelirsen asıl bir yol izlememiz gerekiyor?
25.04.2024 Teknoloji
Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa bunları yapın! İşte o adımlar
Telefonunuz kaybolur veya çalınırsa bunları yapın! İşte o adımlar Telefonunuz kaybeder veya çaldırırsanız mutlaka bu adımları yapın! Telefonlar dolandırıcıların eline geçince vatandaş hem mağdur hem de davalık olabiliyor. Peki, başımıza böyle bir şey gelirse nasıl bir yol izlememiz gerekiyor? İşte detaylar...
24.04.2024 Gündem
Fotoğraf çektirmek isterken yanardağa düştü! 75 metreden aşağı savruldu
Fotoğraf çektirmek isterken yanardağa düştü! 75 metreden aşağı savruldu Dünyaca ünlü yanardağı eşiyle gezdiği sırada, fotoğraf çektirmeye karar verdi. Attığı yanlış adım genç kadını ölümcül düşüşe savrulmasına yol açtı.
23.04.2024 Dünya
Emine Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Emine Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaşan Emine Erdoğan, "Çocuklarımızın gülen gözlerinde, istikbalimizin ışığı parıldar. Biliyoruz ki her biri, bu topraklarda yetişen cevherlerdir." dedi.
23.04.2024 Gündem
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi
Üniversitelere yapay zekâ etik rehberi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüksek öğrenim kurumlarında yapay zeka kullanımına dair rehber hazırladıklarını açıkladı.
21.04.2024 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy turizm hedefini açıkladı
Bakan Ersoy turizm hedefini açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Beypazarı Soda, İsviçre'de yasaklanmıştı! Şirketten ilk açıklama geldi
Beypazarı Soda, İsviçre'de yasaklanmıştı! Şirketten ilk açıklama geldi İsviçre'de Beypazarı maden suyu, yüksek miktarda bor tespit edildiği gerekçesiyle yasaklandı. Konuyla ilgili şirketten önemli bir açıklama yapıldı.
16.04.2024 Ekonomi
Görme engelli büyükelçi! İngiltere’de bir ‘ilk’
Görme engelli büyükelçi! İngiltere’de bir ‘ilk’ Victoria Harrison, İngiltere’nin ilk görme engelli denizaşırı büyükelçisi. Harrison, ağustos ayında İngiltere Büyükelçisi olarak Slovenya’ya gidecek.
15.04.2024 Dünya
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
‘Kurakçıl peyzaj’ çağrısı yaptı
‘Kurakçıl peyzaj’ çağrısı yaptı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaz aylarının yaklaşmasıyla artan peyzaj düzenlemelerinde suyun akılcı kullanımına özen gösterilmesi gerektiğini belirterek, sadece çim yerine kuraklığa dayanaklı bitkilerin tercih edilmesiyle yüzde 80’lere varan su verimliliği sağlanabileceğini bildirdi.
13.04.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz
Bakan Yumaklı: Yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çim alanların bir kısmının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile yüzde 20-50, tamamının kurakçıl peyzaja dönüştürülmesi ile de ortalama yüzde 80'e varan su verimliliği sağlayabiliriz" dedi.
12.04.2024 Ekonomi
Uçağın koridoruna pisleyen köpek acil iniş yaptırdı! 'Koku bir türlü geçmedi'
Uçağın koridoruna pisleyen köpek acil iniş yaptırdı! 'Koku bir türlü geçmedi' First class'taki bir köpeğin uçağın koridoruna dışkısını yapması üzerine başka bir havalimanına iniş yapmak zorunda kaldı. Sosyal medyada yapılan yorumlara göre, koku 'bir türlü geçmedi'.
10.04.2024 Dünya
Yeni Zelanda'da ırkçı saldırı! 'Terörist' diyerek yumrukladı: 'Türklüğüm için savaşırım'
Yeni Zelanda'da ırkçı saldırı! 'Terörist' diyerek yumrukladı: 'Türklüğüm için savaşırım' Yiğit Kurt, 10 yıldan fazladır dünyayı gezen hem bir gezgin hem de bir rehber. Ancak son yaptığı Yeni Zelanda seyahatinde kendisini, kaldığı hostelde ırkçı saldırının ortasında yumruklanırken buldu. Kafasına aldığı darbeler sonucu hastaneye kaldırılan Yiğit, “Gurur duyduğum Türklüğüme karşı ne olursa olsun savaşırım” diyerek başına gelenleri Milliyet.com.tr'ye anlattı.
26.03.2024 Yaşam
‘İnsan soyu nice felaket gördü’
‘İnsan soyu nice felaket gördü’ Ayhan Geçgin, “Dünyalararasında”da okurları küçük kıyamete götürüyor. Aşina bir coğrafyada geçen kitapta yazar okuru rahat koltuğundan kaldırarak bir kaosun ortasına atıyor.
24.03.2024 Kültür Sanat
Edebiyat
Edebiyat ‘Varoluşun komik tiyatrosu’ İbrahim Okutan’ın “Küçük Absürt Şeyler - Öyküler” adlı öykü kitabı, modern yaşamın absürt labirentinde kaybolmuş ruhlar için bir rehber niteliği taşıyor...
24.03.2024 Kültür Sanat
Emine Erdoğan Gönül Elçileri ile bir araya geldi: Koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık
Emine Erdoğan Gönül Elçileri ile bir araya geldi: Koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze başta olmak üzere yeryüzündeki tüm çocukların hak ettikleri gibi güven, huzur ve sevgi içinde büyüyebildikleri adil bir dünya dilediğini söyledi.
21.03.2024 Gündem
90 yıllık hatıra
90 yıllık hatıra Kundura Hafıza tarafından Cumhuriyet’in önemli simgelerinden Sümerbank’ın 90. yılına özel hazırlanan panel serisi Hafıza Konuşmaları, 23 Mart’ta tarih tutkunlarını buluşturacak.
20.03.2024 Kültür Sanat
Emine Erdoğan huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu: Kültürümüzde yaşlılığın müstesna bir değeri vardır
Emine Erdoğan huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu: Kültürümüzde yaşlılığın müstesna bir değeri vardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, güçlü bireylerden oluşan güçlü bir toplumun, hayatın bütün evreleriyle barışık bir yaşam biçimiyle mümkün olduğunu belirterek, "Böylesi bir toplum, gençliğin dinamizmi ile yaşlılığın bilgeliğini harmanlayabilen ülkelerin erişebileceği bir idealdir” dedi.
19.03.2024 Gündem
'Türkiye, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı'
'Türkiye, küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gebze'de yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde inşa ettiğimiz güçlü Ar-Ge ve üretim altyapısı ile Türkiye, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı, ham madde ve enerji krizi gibi küresel ekonominin karşı karşıya olduğu sınamaları başarıyla atlattı. Küresel tedarik zincirlerinde konumunu günden güne güçlendirerek ihracatta yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Yeni başarı hikayeleri yazarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine hep birlikte taşıyacağız" dedi.
18.03.2024 Ekonomi
Dehşet anları! Sokak köpeklerinin ilkokul öğrencisine saldırdı
Dehşet anları! Sokak köpeklerinin ilkokul öğrencisine saldırdı Erzincan’da ilkokul öğrencisi, eve dönüş yolunda sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çocuk çevredekiler tarafından kurtarıldı.
17.03.2024 Gündem
Görme engelli göçmen, Yunanistan'a kaçarken rehber köpeği ile yakalandı
Görme engelli göçmen, Yunanistan'a kaçarken rehber köpeği ile yakalandı Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan'a gitmek isteyen 1'i görme kaybı yaşayan 8 kaçak göçmen, yakalandı. Görme sıkıntısı olan göçmen ise yanında rehber köpek olduğu dikkat çekti.
17.03.2024 Gündem
Köpek havladı, 700 bin TL'si gitti: Benimle alakası yok, başıma gelmeyen kalmadı
Köpek havladı, 700 bin TL'si gitti: Benimle alakası yok, başıma gelmeyen kalmadı Samsunlu 61 yaşındaki esnaf Bülent Petek, 10 yıl önce dükkanının önünde pitbull saldırısına uğrayan golden cinsi yavru köpeği tedavi ettirdi. 'Kont' ismini verdiği köpek, yıllar sonra başına iş açtı.
15.03.2024 Haberler
Köpek havladı, 700 bin TL'si gitti: Benimle alakası yok, başıma gelmeyen kalmadı
Köpek havladı, 700 bin TL'si gitti: Benimle alakası yok, başıma gelmeyen kalmadı Samsunlu 61 yaşındaki esnaf Bülent Petek, 10 yıl önce dükkanının önünde pitbull saldırısına uğrayan golden cinsi yavru köpeği tedavi ettirdi. 'Kont' ismini verdiği köpek, yıllar sonra başına iş açtı.
15.03.2024 Gündem
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi
81 eğitim içeriğine sahip 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin kez ziyaret edildi Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Mesleki gelişim açısından yönetici ve öğretmenlere fayda sunmak amacıyla erişime açılan 'Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesi', 1 milyon 528 bin 410 defa görüntülendi ve içinde yer alan rehber kitaplar ise 616 bin 803 defa indirildi.
14.03.2024 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Rehber ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.