Sadrettin Sarıkaya

Sadrettin Sarıkaya

Son dakika Sadrettin Sarıkaya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sadrettin Sarıkaya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sadrettin Sarıkaya haber sayfamızda...

Sadrettin Sarıkaya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 111 sadrettin sarıkaya haberi bulunmuştur.
Karanlığa gömüldüler
Karanlığa gömüldüler 'Türk Milleti o gece devletini, ipi emperyalizmin elindeki mollanın teslim almasına izin vermedi. Türk halkı, o gece Türkiye’ye kâbus yaşatmak isteyenleri tarihin çöplüğüne atılmış figüranları olmaya mahkûm etti'
15.07.2021 Gündem
Son dakika... Selam Tevhid soruşturması kumpası davasında karar
Son dakika... Selam Tevhid soruşturması kumpası davasında karar FETÖ'nün "Selam Tevhid" soruşturması kumpası davasında, usulsüz dinleme kararları vermekle suçlanan 55 eski hakim ve savcı hakkında karar açıklandı.
30.06.2021 Gündem
FETÖ'nün '7 Şubat MİT kumpası' davasıyla ilgili verilen kararın gerekçesi açıklandı
FETÖ'nün '7 Şubat MİT kumpası' davasıyla ilgili verilen kararın gerekçesi açıklandı FETÖ'nün 7 Şubat 2012'de MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerini ifadeye çağırmasına ilişkin 10 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 5 sanığın 7,5 yıldan 8 yıl 4 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırdığı 18 sanıklı MİT kumpası davasında mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, "7 Şubat aslında 15 Temmuz darbe kalkışmasına giden yolda örgütün bir güç denemesi ve gövde gösterisi mahiyetindedir" ifadeleri kullanıldı.
17.06.2021 Gündem
Son dakika... MİT kumpası davasında karar çıktı! Ceza yağdı
Son dakika... MİT kumpası davasında karar çıktı! Ceza yağdı Gelen son dakika haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı açıktan giriştiği ilk operasyon" olarak tanımlanan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu bazı kamu görevlilerinin ifadeye çağrıldığı 7 Şubat 2012'deki "MİT kumpası"na ilişkin 8'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı.
3.03.2021 Gündem
AK Parti'den 18. yıl videosu
AK Parti'den 18. yıl videosu Kuruluşunun ikinci yılında Genel Başkan Erdoğan'ın aday olamadığı seçimlerde iktidarı yakalayan AK Parti, iktidardaki 18'inci yılını doldurdu. Öte yandan AK Parti'nin iktidara gelişinin 18. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı.
3.11.2020 Haberler
AK Parti'den 18. yıl videosu
AK Parti'den 18. yıl videosu Kuruluşunun ikinci yılında Genel Başkan Erdoğan'ın aday olamadığı seçimlerde iktidarı yakalayan AK Parti, iktidardaki 18'inci yılını doldurdu. Öte yandan AK Parti'nin iktidara gelişinin 18. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video paylaştı.
3.11.2020 Siyaset
24 eski hâkim-savcıya ağır müebbet talebi
24 eski hâkim-savcıya ağır müebbet talebi FETÖ’nün “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili, binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 56 eski hakim ve savcının yargılandığı Yargıtay’daki davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı.
23.09.2020 Gündem
Son dakika... 'Selam Tevhid kumpası' davası! İstenen cezalar belli oldu
Son dakika... 'Selam Tevhid kumpası' davası! İstenen cezalar belli oldu FETÖ'nün kumpas davalarının hakim ve savcılarının yargılandığı Yargıtaydaki "Selam Tevhid kumpası" davasında esas hakkındaki mütalaa verildi. Mütalaada, aralarında Sadrettin Sarıkaya ve Vedat Dalda'nın da bulunduğu 24 eski hakim ve savcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
22.09.2020 Gündem
Muhteşem direnişin destansı hikâyesi
Muhteşem direnişin destansı hikâyesi 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimine maruz kalan Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak bir destan yazdı. Darbeci hainlere geçit vermeyen halk, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.
15.07.2020 Gündem
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'ya FETÖ'den 12 yıl hapis
Eski HSYK üyesi Ahmet Kaya'ya FETÖ'den 12 yıl hapis Eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ahmet Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
5.02.2020 Gündem
Son dakika | Yargıtay karar verdi: O kişiler kırmızı bültenle aranacak
Son dakika | Yargıtay karar verdi: O kişiler kırmızı bültenle aranacak Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 eski hakim ve savcının yargılanmasına devam edildi.
18.12.2019 Gündem
Bayraktar ve Sarıkaya için müebbet istendi
Bayraktar ve Sarıkaya için müebbet istendi FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen eski savcılar Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30’ar yıla kadar hapis cezası istendi
4.01.2019 Gündem
FETÖ savcılarına MİT elemanını deşifre iddianamesi hazırlandı
FETÖ savcılarına MİT elemanını deşifre iddianamesi hazırlandı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında meslekten ihraç edilen savcılar firari Bilal Bayraktar ve tutuklu yargılanan Sadrettin Sarıkaya hakkında, PKK/KCK soruşturması yürütürken MİT'te irtibat görevlisi olarak çalışan eski gazeteci müşteki M.Ö'yü deşifre ederek hedef gösterdikleri iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, "Şüphelilerin üyesi oldukları FETÖ/PDY'nin amaç ve gayesi doğrultusunda planlı ve sistematik şekilde yürüttükleri soruşturmayla yargı yetkisini kötüye kullanarak meşru hükümeti devirmeye çalıştıkları, böylece MİT'i kamuoyu nezdinde yıpratmayı amaçladıkları anlaşılmıştır." denildi.
3.01.2019 Gündem
Eski savcılar Bayraktar ve Sarıkaya'ya ağırlaştırılmış müebbet istendi
Eski savcılar Bayraktar ve Sarıkaya'ya ağırlaştırılmış müebbet istendi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen eski savcılar Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya hakkında yürüttüğü "FETÖ" soruşturmasını tamamladı. Şüpheliler Bayraktar ve Sarıkaya'nın, çözüm sürecine karşı olan FETÖ'nün amaçları doğrultusunda hareket ettiği, dönemin MİT Başkanı Hakan Fidan ve Gazeteci Mustafa Özer'in de aralarında bulunduğu 6 kişiyi ifadeye çağırdığı belirtilen iddianamede, şüphelilerin yargı yetkisini kötüye kullanarak, meşru hükümeti devirmeye çalıştıkları ve MİT'i kamuoyu nezdinde yıpratmayı amaçladıkları vurgulandı. Şüphelilerin 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 30'ar yıla kadar hapisleri istendi. Ayrıca hazırlanan iddianamenin, Yargıtay'da görülen dava ile birleştirilmesi de talep edildi.
3.01.2019 Gündem
'7 Şubat Mit Kumpası' soruşturmasında yeni gelişme!
'7 Şubat Mit Kumpası' soruşturmasında yeni gelişme! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan '7 Şubat MİT Kumpası' soruşturması kapsamında dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Büro Amir Yardımcısı Ayhan Albayrak “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etmek” suçundan tutuklandı.
30.08.2018 Gündem
İlk darbe girişimi o tarihte gerçekleşti! Hedef Erdoğan’dı…
İlk darbe girişimi o tarihte gerçekleşti! Hedef Erdoğan’dı… İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca,  FETÖ'nün, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı ve bazı MİT görevlilerini ifadeye  çağırmasıyla kurduğu kumpas üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, hem  şüphelilere ilişkin suçlamalar hem de FETÖ'nün 7 Şubat kumpasına ilişkin detaylı  bilgiler ortaya çıktı.
21.07.2018 Gündem
FETÖ'nün "7 Şubat MİT kumpası" soruşturmasında tutuklama talebi
FETÖ'nün "7 Şubat MİT kumpası" soruşturmasında tutuklama talebi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "7 Şubat MİT  kumpası"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eski emniyet müdürlerinin de  aralarında olduğu 8 şüpheli ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya  veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs'' suçundan tutuklanmaları talebiyle  hakimliğe sevk edildi.
19.07.2018 Gündem
15 TEMMUZ NİÇİN BİR DESTANDIR?  Türk halkı tanklara karşı yürüdü
15 TEMMUZ NİÇİN BİR DESTANDIR? Türk halkı tanklara karşı yürüdü Türk halkı, bir yaz akşamı sıradışı ve tüm dünyada hayranlık uyandıran bir ruh hali içinde sokaklara döküldü. Ses duvarını aşarak alçak uçuş yapan savaş uçaklarının korkunç uğultusu altında, üstüne yürüyen tanklara, atılan bombalara, helikopterden fırlatılan top mermilerine, üstüne sıkılan kurşunlara rağmen meydanlara koştu.
15.07.2018 Gündem
"7 Şubat MİT kumpası"na yönelik soruşturmada 24 gözaltı kararı
"7 Şubat MİT kumpası"na yönelik soruşturmada 24 gözaltı kararı FETÖ'nün "7 Şubat MİT kumpası"na yönelik soruşturma kapsamında, 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
12.07.2018 Gündem
Son dakika: FETÖ’nün MİT’teki kumpas köstebeği ortaya çıktı
Son dakika: FETÖ’nün MİT’teki kumpas köstebeği ortaya çıktı 7 Şubat MİT kumpası planlayıcılarından FETÖ savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın teşkilattaki köstebeği, şube müdürlüğü yapan Aykut Akbulut çıktı. İkilinin 117 telefon görüşmesi saptandı
7.02.2018 Gündem
İtirafçı eski hâkim Hamzaçebi’ye tahliye kararı
İtirafçı eski hâkim Hamzaçebi’ye tahliye kararı FETÖ’nün “Selam Tevhid” kumpasıyla ilgili davanın sanıklarından eski hâkim Mehmet Hamzaçebi, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip 2012’deki MİT krizine ilişkin kritik bilgiler verdi.
5.01.2018 Gündem
Eski savcı Sarıkaya'ya 15 yıl hapis istemi
Eski savcı Sarıkaya'ya 15 yıl hapis istemi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı tespit  edilen eski savcı Sadrettin Sarıkaya hakkında, Erzurum'da 7,5 yıldan 15 yıla  kadar hapis istemiyle dava açıldı.
11.08.2017 Gündem
Kumpas savcısından küstah sözler: 'Cahil yığınlar...'
Kumpas savcısından küstah sözler: 'Cahil yığınlar...' MİT kumpasının baş aktörü, tutuklu eski savcı Sadrettin Sarıkaya’nın gizlendiği evde çıkan günlüğünde, darbeye direnen insanlar için ‘cahil yığınlar’ yazdığı ortaya çıktı
30.07.2017 Gündem
85 günde 57 FETÖ’cü kaçırmışlar
85 günde 57 FETÖ’cü kaçırmışlar FETÖ soruşturması kapsamında aranan şüpheliler ile yakınlarını yurdışına kaçıran şebekenin 10’u tutuklu 14 üyesi hakkında 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
5.07.2017 Gündem
O savcılar hakkındaki iddianame hazırlandı
O savcılar hakkındaki iddianame hazırlandı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Emniyet Müdürü Hanefi  Avcı'nın şikayeti üzerine yürütülen soruşturma sonucunda, "Devrimci Karargah  Davası"na bakan eski savcılar Sadrettin Sarıkaya, Ufuk Ermertcan ile hakimler  Nurettin Ak, Eşref Aksu ve Osman Kaya hakkında ''Görevi kötüye kullanma'' ve  ''Suç uydurma'' gibi çeşitli suçlardan 23 yıla kadar hapis istemiyle iddianame  hazırlandı.
12.06.2017 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sadrettin Sarıkaya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.