Sait Faik Abasıyanık

Sait Faik Abasıyanık

Son dakika Sait Faik Abasıyanık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sait Faik Abasıyanık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sait Faik Abasıyanık haber sayfamızda...

Sait Faik Abasıyanık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 169 sait faik abasıyanık haberi bulunmuştur.
Melike’nin düş dünyasına giriş
Melike’nin düş dünyasına giriş 2021’de kaybettiğimiz Melike Abasıyanık Kurtiç anısına Erimtan Müzesi’nde düzenlenen retrospektif sergisi, sanatını rastlantıya ve sezgiye dayandıran özel bir sanatçının düş dünyasına davet.
21.04.2024 Kültür Sanat
Tezer Özlü çevirisine büyük ödül
Tezer Özlü çevirisine büyük ödül Amerika’nın önemli edebiyat ödüllerinden Gregg Barrios Çeviri Ödülü’nü Tezer Özlü’nün “Çocukluğun Soğuk Geceleri” kitabının çevirisiyle Maureen Freely kazandı.
26.03.2024 Kültür Sanat
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı
Milliyet Sanat'ın şubat sayısı çıktı Milliyet Sanat'ın şubat sayısı okurlarla buluştu. Kapağını, aşkın ilham verdiği sanat eserlerine ayıran yeni sayıda kültür-sanatta savaşı barış ile adalet adına yorumlayan yapıtlara ve yaratıcılarına dair kapsamlı bir dosya; 'Hücreler' oyununu sahneye koyan Engin Günaydın'la ayın söyleşisi; sinema dünyasındaki unutulmaz kavgalarla ilgili bir derleme; 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Norveçli yazar Jon Fosse'nin röportajı ve Üzgün Kız Edebiyatı'na dair bir inceleme okurları bekliyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Tarihe düşülen ‘söz’
Tarihe düşülen ‘söz’ Geçen hafta gerçekleşen “yüz yıllık Söz” adlı performansta Cumhuriyet’in 100 yıllık hikâyesini anlatan 100 romanı 100 tiyatro öğrencisi yüksek sesle okudu. Öğle saatlerinde başlayıp gece yarısı sona eren performans tarihe unutulmaz bir not düştü
19.11.2023 Kültür Sanat
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı
İstanbul’u okuyorum gözlerim kapalı Yeni nesil kütüphanelerin artışı İstanbullular için yepyeni bir deneyime dönüşüyor. Rami Kütüphanesi’nden Taş Mektep’e İstanbul’un okuma duraklarına baktık.
24.06.2023 Pazar
Sait Faik Armağanı sahibine takdim edildi
Sait Faik Armağanı sahibine takdim edildi Edebiyatımızın usta kalemlerinden Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak amacıyla Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle verilen 69. Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı önceki gün düzenlenen törenle Ayşegül Devecioğlu’na takdim edildi.
2.06.2023 Kültür Sanat
Büyükada’nın edebiyat meclisi
Büyükada’nın edebiyat meclisi Büyükada’daki tarihî Haritadonis Köşkü restore edilerek, Edebiyat Müze Kütüphanesi olarak kapılarını açtı. Kütüphanede Adalar’da yaşamış ya da eserlerinde buraya yer vermiş yazarların eserleri ve kişisel eşyaları yer alıyor.
7.05.2023 Kültür Sanat
Son Kuşlar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı
Son Kuşlar - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı Sait Faik Abasıyanık’ın sevilen romanlarından birisi olan Son Kuşlar, okuyucular tarafından beğeniyle okunmaktadır. Geçmişten itibaren bilinen bir kitap olmasıyla beraber pek çok kişinin kütüphanesi nde durmaktadır. Hikayelerden oluşmasıyla beraber daha iyi okunması sağlanmıştır. Son Kuşlar kitabı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.04.2023 Eğitim
Sait Faik Armağanı sahibini arıyor
Sait Faik Armağanı sahibini arıyor Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na başvurular başladı.
12.01.2023 Kültür Sanat
Çağdaş eğitimin şefkatli yuvası
Çağdaş eğitimin şefkatli yuvası Kapısından giren her çocuğu şefkatle bağrına basan, onlara iyi bir eğitim vererek kaderlerini değiştiren Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 160. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kurtuluş Savaşı’na telgrafçılık mezunu öğrencileriyle katkı sağlayan, çağdaş Türkiye’nin inşasında da yer alan okul, köklerinden gelen deneyimle öğrencilerini geleceğe taşıyor.
16.12.2022 Eğitim
Her şey bir öğretmeni sevmekle başladı! Hayalinde bile yokken onların meleği oldu
Her şey bir öğretmeni sevmekle başladı! Hayalinde bile yokken onların meleği oldu Kars’ın Arpaçay ilçesinin Okçuoğlu Köyü'nde 4 yıldır öğretmenlik yapan 26 yaşındaki İhsan Kartoğlu’nun bu yaşına kadar hiç Anıtkabir’e gitme fırsatı olmadı, orijinal bir güneş gözlüğü de. Ancak sahip olamadıklarının öğrencilerine hediye olarak gelmesine vesile olmaktan büyük bir mutluluk duyan İhsan öğretmenin öğrencileriyle diyaloğu ise 'Bir öğretmenden daha fazlası olunabilirmiş' dedirtiyor.
24.11.2022 Gündem
Bodrum Zai Yaşam’da İş Sanat Çarşambası başladı
Bodrum Zai Yaşam’da İş Sanat Çarşambası başladı İş Sanat, konserlerden hikâye dinletilerine, arkeoloji ve sanat sohbetlerinden okuma tiyatrosuna zengin bir programla yer alacağı “Zai Yaşam’da İş Sanat Çarşambası” ile sanatseverlerle bu yaz Bodrum’da bir araya geliyor.
26.07.2022 Advertorial
Sait Faik Ödülü’nü ‘Yok Yolcu’ kazandı
Sait Faik Ödülü’nü ‘Yok Yolcu’ kazandı Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen Sait Faik Hikâye Armağanı yeni sahibini buldu. Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 68. kez düzenlenen yarışmada, yazar Kâmil Erdem “Yok Yolcu” adlı kitabıyla ödüle değer görüldü.
14.05.2022 Kültür Sanat
Prens Adaları: İstanbul’a yakın İstanbul’dan uzak
Prens Adaları: İstanbul’a yakın İstanbul’dan uzak Tarih boyunca sürgünden inzivaya farklı amaçlarla kullanılan Adalar, günümüzde İstanbul’un kalabalığından ve gürültüsünden kaçanların uğrak yeri
21.03.2022 Arkeoloji
Yeni heyecan
Yeni heyecan Işıl Yücesoy, Sait Faik Abasıyanık’ın ‘Kayıp Aranıyor’ adlı eserini Storytel için seslendirdi.
3.03.2022 Cadde
Sait Faik Abasıyanık neden öldü?
Sait Faik Abasıyanık neden öldü? "Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak herşey" diyen çok değerli Şairimiz Sait Faik Abasıyanık'ın aynı zamanda ne kadar da ''insan'' olduğunu anlatmak üzere, tüm gerçeklere ve çok bilinmeyenlere gelin hep birlikte Molatik olalım.
18.09.2021 Sanat
Öğrencilere NFT yoluyla destek
Öğrencilere NFT yoluyla destek İllüstratör Ethem Onur Bilgiç’in “Türk Yazarların Portreleri” başlıklı serisi, “Uçurtma Projesi” kapsamında NFT olarak OpenSea’de satışa sunuldu. Açık artırmadan elde edilecek gelir, finansal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere bağışlanacak
1.08.2021 Kültür Sanat
Edebiyat ödüllerinde kadının adı var…
Edebiyat ödüllerinde kadının adı var… Sait Faik, Tanpınar, Fakir Baykurt ve Duygu Asena gibi önemli yazarların anısına düzenlenen edebiyat ödüllerine bu yıl kadın yazarlar damga vurdu
13.06.2021 Kültür Sanat
Olay Hikayesi Nedir? Temsilcileri, Yazarları Ve Özellikleri
Olay Hikayesi Nedir? Temsilcileri, Yazarları Ve Özellikleri Olay hikayesi pek çok öğrencinin merak ettiği ve hakkında bilgi sahibi olmasının gerekliliğinin söz konusu olduğu konu başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple de özellikle de öğrenim hayatı içerisinde olan pek çok kişi Olay hikayesi nedir? Temsilcileri, yazarları ve özellikleri konularını araştırmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
6.06.2021 Eğitim
Yazılı Anlatım Türleri Kaça Ayrılır Ve Özellikleri Nelerdir?
Yazılı Anlatım Türleri Kaça Ayrılır Ve Özellikleri Nelerdir? Yazılı anlatım düşünce ve olay yazıları olmak üzere ikiye ayrılır. Düşünce yazılarında sayısal verilerden yararlanma ve tanık gösterme gibi düşünceyi geliştirme yolları kullanılır. Olay yazıları ise serim, düğüm ve çözüm bölümlerinden oluşur. Yazılı anlatım türleri kaça ayrılır ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
19.05.2021 Eğitim
Sait Faik Abasıyanık Kimdir? Hayatı, Eserleri, Hikayeleri Ve Edebi Kişiliği
Sait Faik Abasıyanık Kimdir? Hayatı, Eserleri, Hikayeleri Ve Edebi Kişiliği Edebiyatımızda çok önemli sanatçılar vardır. Bunlardan bir tanesi de Sait Faik Abasıyanık'tır. Sait Faik Abasıyanık eserleri ve hayatı ile ön plana çıkmaktadır. Özelikle yazmış olduğu eserler günümüzde en beğenilen edebi eserlerden olmuştur. Sait Faik Abasıyanık son aylarda en çok araştırılan yazarlar arasında yer almıştır. Peki Sait Faik Abasıyanık kimdir? Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı nedir? Sait Faik Abasıyanık eserleri ve edebi kişiliği nedir? İşte Sait Faik Abasıyanık ile ilgili tüm detaylar.
12.05.2021 Eğitim
Sait Faik Abasıyanık: Türk öyküsünün usta ismi
Sait Faik Abasıyanık: Türk öyküsünün usta ismi Bugün, Türk öyküsünün en önemli temsilcilerinden biri olan, seçtiği kahramanlarla, yazım diliyle, hayat tarzıyla çok farklı eserlere imza atmış, Türk edebiyatının öykü damarını beslemiş olan Sait Faik Abasıyanık'ın hayatına ve edebiyatına Molatik oluyoruz.
11.05.2021 Sanat
Çehov Tarzı Hikaye Nedir? Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir?
Çehov Tarzı Hikaye Nedir? Temsilcileri Ve Özellikleri Nelerdir? Edebiyat alanında yer alan çok sayıda edebi metin bulunmaktadır. Bu edebi metinlerden en yaygın olanı ise hikaye olarak bilinmektedir. Hikayelerde kendi arasında farklı türlere ayrılmıştır. Bu türlerden biriside çehov tarzı hikaye olarak adlandırılmıştır. Sizler için Çehov tarzı hikaye nedir? Temsilcileri ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
28.04.2021 Eğitim
Prens Adaları’nda yaşam: İstanbul’un sayfiyesi
Prens Adaları’nda yaşam: İstanbul’un sayfiyesi İstanbul’dan kopamıyor ama sakin bir yaşam mı sürmek istiyorsunuz? İstanbul’un ortasında temiz havanın ve tabiatın tadını mı çıkarmak istiyorsunuz? Prens adalarında yaşamaya ne dersiniz? İşte Adalar’da yaşam ve emlak piyasası…
22.04.2021 Emlak
Hikayenin Yapı Unsurları Nelerdir? Kısaca Yapı Unsurları
Hikayenin Yapı Unsurları Nelerdir? Kısaca Yapı Unsurları Hikâye dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. Ülkemiz edebiyat tarihi oldukça değerli hikâye eserlerine sahiptir. Ömer Seyfettin, Sait Faik Abasıyanık ve Haldun Taner gibi birçok önemli yazarın eserleri günümüzde halen okunmaktadır. Bu kadar değerli bir yazı türü hakkında daha fazla bilgi bilmekte fayda vardır. Hikâyenin yapı unsurları nelerdir? Kısaca yapı unsurları ile hikâyeler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
1.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sait Faik Abasıyanık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.