Sarı Renk Nasıl Elde Edilir? Sarı Hangi Renklerin Karışımından Oluşur?
Sarı Renk Nasıl Elde Edilir? Sarı Hangi Renklerin Karışımından Oluşur? Doğada yer alan renklerden birisi de sarı rengidir. Bu nedenle renk skalasında ana renklerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat her ne kadar ana renk olsa da farklı renkleri karıştırarak sarı rengi elde etmek mümkündür. Sarı renk nasıl elde edilir? Sarı hangi renklerin karışımından oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.10.2022 Eğitim
Ev dekorasyonunda sarı renk nasıl kullanılır?
Ev dekorasyonunda sarı renk nasıl kullanılır? Canlılığı ve parlaklığı ile diğer bütün renkler arasından sıyrılan sarı rengin ev dekorasyonunda özel bir yeri vardır. Bu içeriğimiz içerisinde sizlere; sarı renk ile yapılabilecek en güzel ve şık ev dekorasyonu önerilerine yer verdik.
23.09.2019 Salon
Burdur Gölü'nde alg patlaması yaşanıyor
Burdur Gölü'nde alg patlaması yaşanıyor BURDUR Gölü'nün rengi, 'alg' patlaması nedeniyle sarıya dönerken, kıyı kesiminde ise su bulamaç kıvamına döndü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, 'alg' (nodularia sipumigena) patlaması nedeniyle rengi sarıya dönen Burdur Gölü'nde inceleme yaptı. Su içerisindeki bazı mikroskopik bitkilerin çok yoğun şekilde gelişerek tamamen ortamı kendi lehine çevirmeleri ve rengine boyamalarına 'alg' patlaması denildiğini belirten Prof. Dr. İskender Gülle, "'Saklı Cennet' olarak adlandırılan Burdur Gölü'nün güzel manzarasından ne yazık ki güzel haberler veremiyoruz. Gölün kıyı kesimleri sarımsı renkte ve bulamaç kıvamında" dedi.
11.09.2019 Haberler