3 günde 1000 ton sebze gönderildi
3 günde 1000 ton sebze gönderildi Sebze- meyve fiyatlarındaki aşırı yükselişi önlemek amacıyla İstanbul ve Ankara'da kurulan tanzim satış noktalarına Antalya'dan 3 günde 1000 ton domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak gönderildi. Gıda fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişin ardından sebze ve meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi amacıyla İstanbul ve Ankara'da başlayan tanzim satışları bugün dördüncü gününe ulaştı. Belediyeler aracılığıyla kurulan çadır ya da mobil araçlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, soğan ve patates uygun fiyattan satılıyor. İki büyükşehirdeki tanzim satışlarının ürünlerinin büyük bir bölümünü turizmin yanı sıra örtü altı tarımın başkenti Antalya'dan karşılanıyor. Çiftçinin mağdur olmaması, tüketicinin pahalı ürün almaması amacıyla üretici ve tüketici, tarım kredi kooperatifleri ve belediyeler aracılığıyla direkt buluşturuluyor. Antalya'dan gönderilen ürünlerin büyük bölümü ise Kaş ilçesinin Kınık mahallesinden karşılanıyor.
11.09.2019 Haberler
Son dakika: Bakan Albayrak'tan sebze - meyve fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama
Son dakika: Bakan Albayrak'tan sebze - meyve fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de gençlerin sorularını yanıtladı. Sebze - meyve fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Albayrak, "Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız. Bu adımı hızlı bir şekilde atıyoruz, atacağız" ifadelerini kullandı. Dolar kurundaki yükselişle ilgili açıklama yapan Albayrak, "Dünya tarihinde çok az ülkenin maruz kaldığı bir finansal operasyona Türkiye 3 ayda çok güçlü bir refleksle karşılık verdi" dedi.
8.02.2019 Siyaset
Sebze meyve fiyatları için müjdeli haber
Sebze meyve fiyatları için müjdeli haber Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı  Şemsi Bayraktar, sebze ve meyve fiyatlarının hava şartları düzelince normale  döneceğini belirterek, "Tarlada zarar gören ürünlerle ilgili daha fazla fiyat  artışı görmüyorum. Bu fiyatlar bir miktar daha aşağı inecektir, bunu hep beraber  göreceğiz." dedi.
1.02.2019 Ekonomi
Sepet 306 TL, 166 üründe fiyat sabit
Sepet 306 TL, 166 üründe fiyat sabit Türkiye’de yaygın şube ağına sahip dört markette uygun fiyatlı ürünleri inceledik. Dört markette toplam 250 kalemden oluşan listede geçen aya göre, 166 ürünün fiyatı sabit kaldı. Sepet, 2 lira artışla 306 liraya doldu
28.12.2018 Ekonomi