Sspe

Sspe

Son dakika SSPE haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan SSPE gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan SSPE haber sayfamızda...

Sspe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 105 sspe haberi bulunmuştur.
Görme bozukluğuyla başladı, 10 yıldır gözlerini kapatamıyor
Görme bozukluğuyla başladı, 10 yıldır gözlerini kapatamıyor Antalya’da 22 yaşında dans okulu açmaya hazırlanırken ölümcül bir hastalığa yakalanan Halil Özçelik, 10 yıldır gözlerini kırpmadan yatağa mahkum şekilde yaşam savaşı veriyor. Göz kapaklarını oynatamadığı için gözleri kan çanağına dönen gencin gözlerini, annesi yara bandıyla kapatıyor. Oğlunun 6 yıldır da konuşamadığını ifade eden anne Gülsüm Özçelik, "En son sözü ‘Anne hiçbir şey istemiyorum, tamam mı?' oldu. Pes etti Halil" dedi.
4.10.2023 Haberler
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk
Kızamıkta artışında İstanbul Avrupa yakasını işaret etti! 8-10 yıl sonra ölümcül risk İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Çınla Nişli Kaya, kızamık vakalarının İstanbul Avrupa yakasının kuzey ve iç kesimlerinde yoğunlaştığını söyledi. Dr. Kaya, 2 yaş altında ölümcül seyredebilen kızamığı, en çok 9-18 ay çocuklarda gördüklerini, hastalığa aşısız yakalanan çocukların bundan 8-10 yıl sonra ölümcül olabilen beyin hastalığı SSPE'ye yakalanma riski taşıdığını söyledi.
16.07.2023 Gündem
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Halil'in yürek burkan dramı
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Halil'in yürek burkan dramı Antalya’da dans okulu açmaya hazırlanırken SSPE hastalığına yakalanıp doktorların 6 ay ömür biçtiği 32 yaşındaki Halil Özçelik, 10 yıldır gözlerini kırpmadan yatağa mahkum şekilde yaşam savaşı veriyor. Görme, duyma, konuşma kabiliyetini kaybeden gencin kan çanağına dönen gözlerini görünce canının yandığını belirten anne Gülsüm Özçelik, “Ben gözlerimi kırparken canım acıyor ama elimden bir şey gelmiyor. Çünkü onun gözleri yanıyor” dedi.
6.07.2023 Haberler
10 yıldır gözlerini kapatamıyor!  Halil'in yürek burkan dramı
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Halil'in yürek burkan dramı  Antalya’da dans okulu açmaya hazırlanırken SSPE hastalığına yakalanıp doktorların 6 ay ömür biçtiği 32 yaşındaki Halil Özçelik, 10 yıldır gözlerini kırpmadan yatağa mahkum şekilde yaşam savaşı veriyor. Görme, duyma, konuşma kabiliyetini kaybeden gencin kan çanağına dönen gözlerini görünce canının yandığını belirten anne Gülsüm Özçelik, “Ben gözlerimi kırparken canım acıyor ama elimden bir şey gelmiyor. Çünkü onun gözleri yanıyor” dedi.
6.07.2023 Gündem
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor
4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan, çocukken en sevdiği dizinin müziğine tepki veriyor Bursa'da, 6 yaşındayken Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) teşhisi konulan, doktorların 'en fazla 1 sene yaşar' dediği ve 4 yıldır bitkisel hayatta olan Zilan Ataş'ın (19) annesi Bilgen Ataş (43), "Bitkisel hayattaki kızım, sağlığında en sevdiği dizi olan 'Bez Bebek'in müziklerini açtığımda tepki veriyor. Zilan'ın, 'Anneciğim, uyanır mısın?' diye beni uyandıracağı günü bekliyorum" dedi.
15.12.2022 Gündem
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Sadece 'anne' diyebiliyor
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Sadece 'anne' diyebiliyor Antalya’da dans okulu açmayı planlarken ölümcül hastalığa yakalanan yüzde yüz engelli 31 yaşındaki Halil Özçelik, 10 yıldır göz kapakları kapanmadan yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor.
3.12.2022 Yaşam
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Sadece 'anne' diyebiliyor
10 yıldır gözlerini kapatamıyor! Sadece 'anne' diyebiliyor Antalya’da dans okulu açmayı planlarken ölümcül hastalığa yakalanan yüzde yüz engelli 31 yaşındaki Halil Özçelik, 10 yıldır göz kapakları kapanmadan yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor.
3.12.2022 Gündem
Kovid-19 pandemisi kızamık vakalarının artmasına yol açtı
Kovid-19 pandemisi kızamık vakalarının artmasına yol açtı Çoğunlukla çocuklarda görülen ancak her yaşta ortaya çıkabilen kızamık hastalığının izlenme sıklığı koronavirüs pandemisi, ekonomik zorluklar, göçler ve savaşlar sebebiyle artış gösteriyor. UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde kızamık vakalarının yüzde 80 oranında arttığını açıklarken, tehlikenin hala devam ettiğine dikkat çekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nisa Eda Çullas İlarslan, kızamık hastalığı ve korunma yollarıyla ilgili bilgi verdi.
1.06.2022 Genel Sağlık
Bakan Yanık: 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapılacak
Bakan Yanık: 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapılacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 5 başlıkta yaklaşık 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapacaklarını bildirdi.
25.10.2021 Ekonomi
Eylül ayında 179 milyon TL'lik sosyal destek
Eylül ayında 179 milyon TL'lik sosyal destek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Eylül ayında 4 nakdi sosyal destek programımız ile 179 milyon TL ödeme yapıyoruz" dedi.
27.09.2021 Ekonomi
93 milyon liralık nakdi yardım ödemesi
93 milyon liralık nakdi yardım ödemesi Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 5 nakdi sosyal yardım programıyla yaklaşık 93 milyon lira ödeme yapacaklarını bildirdi.
25.08.2021 Ekonomi
Nakdi sosyal yardım programları kapsamında yaklaşık 93 milyon lira ödeme yapılacak
Nakdi sosyal yardım programları kapsamında yaklaşık 93 milyon lira ödeme yapılacak Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 5 nakdi sosyal yardım programıyla yaklaşık 93 milyon lira ödeme yapacaklarını bildirdi.
24.08.2021 Ekonomi
Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2021? Yaşlı ve engelli aylığı ne kadar arttı, Ocak 2021 zammı kaç oldu?
Evde bakım maaşı ne kadar oldu 2021? Yaşlı ve engelli aylığı ne kadar arttı, Ocak 2021 zammı kaç oldu? Sosyal destek programları nedir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çeşitli sosyal destek maaşlarının 2021 Ocak ayında arttırıldığını duyurdu. SED tutarı (Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti), evde bakım hizmetleri, engelli ve yaşlı bakım ücretlerine zam geldi. Engelli maaşı kaç oldu, yaşlılık aylığı ne kadar arttı? Evde bakım maaşına ne kadar zam geldi?
10.01.2021 Ekonomi
Son dakika: Bakan açıkladı! Sosyal yardımlarda ödenen miktarlar arttırıldı
Son dakika: Bakan açıkladı! Sosyal yardımlarda ödenen miktarlar arttırıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti'nden (SED) engelli ve yaşlı yardımlarına, evde bakım hizmeti ödemelerinden korumalı iş yerlerine kadar pek çok başlıkta yapılan destek miktarlarını arttırdıklarını bildirdi.
10.01.2021 Ekonomi
Haluk Levent'in geleceğini duyan engelli gencin sevinç tepkileri
Haluk Levent'in geleceğini duyan engelli gencin sevinç tepkileri Antalya’da ortaokul son sınıftayken ölümcül SSPE hastalığına yakalanan ve sadece Haluk Levent'in şarkılarına tepki veren 29 yaşındaki Burak Yılmaz'ın bu sevgisine karşılık Haluk Levent’in, "Elbette yanına gidip şarkı da söyleriz" paylaşımının ardından gencin sevinç tepkileri ikiye katlandı. Yüzde yüz engelli, konuşma yetisi olmayan Yılmaz, annesinin "Haluk Levent gelsin m" sorusuna gözlerini kapatıp açarak ‘evet’ yanıtını verdi.
17.11.2020 Haberler
1000 TL sosyal yardım başvurusu sorgulama sayfası! Sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır?
1000 TL sosyal yardım başvurusu sorgulama sayfası! Sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? 1.ve 2.faz yardım ödemeleri geçtiğimiz aylarda yapıldı. 1000 TL sosyal yardım parası başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Pandemi desteği için başvurularını gerçekleştirenler sonuç sorgulama detaylarını araştırıyorlar. Peki e-Devlet'ten 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır ve sonuçlar nasıl sorgulanır?
10.06.2020 Ekonomi
1000 TL Pandemi sosyal yardım parası sorgulama ekranı! 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?
1000 TL Pandemi sosyal yardım parası sorgulama ekranı! 3. Faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Pandemi sosyal yardım parası ödemeleri alınmaya devam ediyor. Corona virüsün ülkemizde görülmesinin ardından 1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri verilmeye başlanmış bu kapsamda ilk aşamada 2.1 milyon aileye sonrasında ise 2.3 milyon aileye sosyal yardım ödemesi yapılmıştı. İlk iki ödemenin ardından e-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım başvuruları alınmaya başladı. Peki Pandemi sosyal yardım başvuru durumu nasıl sorgulanır?
8.06.2020 Ekonomi
e-Devlet 1000 TL yardım başvuru ve sonuç sorgulama ekranı! Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır?
e-Devlet 1000 TL yardım başvuru ve sonuç sorgulama ekranı! Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır? Corona virüsten dolayı ihtiyaç sahiplerine 1000 TL sosyal yardım parası veriliyor. 3.faz sosyal yardım parası ödemeleri e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvurularını gerçekleştirenler ise sonuç sorgulama ekranını araştırıyorlar. Peki e-Devlet 1000 TL yardım parası sonucu sorgulaması nasıl yapılır? İşte pandemi sosyal yardım parası başvuru yapma ekranı...
1.06.2020 Ekonomi
e-Devlet 1000 TL yardım başvuru ve sonuç sorgulama için TIKLA! Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir 2020?
e-Devlet 1000 TL yardım başvuru ve sonuç sorgulama için TIKLA! Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir 2020? 1000 TL yardım başvurusu e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen günlerde sosyal yardım başvurusu gerçekleştirilebiliyor. 1000 TL yardım başvurusu sonucu sorgulama ve başvurusunun nasıl yapılacağı araştırılıyor. Peki e-Devlet 1000 TL yardım başvurusu ve sonuç sorgulama nasıl yapılır?
30.05.2020 Ekonomi
e-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvurusu ve sonuçları için TIKLA! Pandemi sosyal yardım parası sonuçları sorgulaması nasıl yapılır, kimler alabilir?
e-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvurusu ve sonuçları için TIKLA! Pandemi sosyal yardım parası sonuçları sorgulaması nasıl yapılır, kimler alabilir? 1000 TL sosyal yardım parası başvuruları devam ediyor. Corona virüsten dolayı ihtiyaç sahiplerine ödenecek olan sosyal yardım desteği için başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvurularını gerçekleştirenler sonuçları nasıl sorgulayacağını merak ediyor. Peki 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? İşte e-Devlet pandemi sosyal yardım parası başvuru ekranı...
28.05.2020 Ekonomi
Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvuru sonucu sorgulama ekranı... Başvuru ve sonuç ekranı...
Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvuru sonucu sorgulama ekranı... Başvuru ve sonuç ekranı... 1000 TL sosyal yardım parası corona virüsün ilk günlerinde vatandaşlara ilaç gibi gelirken hala pandemi sosyal destekten yararlanamayan vatandaşlar başvur yapmaya devam ediyor. Başvurularını yeni yapmış vatandaşlar ise sonuca odaklanmış durumda... İşte konu hakkındaki bilgiler...
28.05.2020 Ekonomi
9 bin kişiye aylık nakdi yardım ve elektrik faturası desteği
9 bin kişiye aylık nakdi yardım ve elektrik faturası desteği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağır kronik hastalığı bulunan 6 bin 564 ihtiyaç sahibine düzenli nakdi yardım sağlandığını, kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı 2 bin 135 kişinin elektrik fatura bedellerinin karşılandığını söyledi.
26.05.2020 Ekonomi
1000 TL sosyal yardım parası başvuru sonuçları açıklandı mı? Pandemi sosyal yardım sorgulama ekranı...
1000 TL sosyal yardım parası başvuru sonuçları açıklandı mı? Pandemi sosyal yardım sorgulama ekranı... Milyonlarca kişi pandemi sürecinde 1000 TL'lik sosyal yardım parasından faydalandı, faydalanmaya da devam ediyor. 3. faz geride kalırken yeni başvuru yapanlar sonuçları heyecanla bekliyor. Bu nedenle pandemi sosyal yardım sorgulama ekranını aratılıyor ve '1000 TL sosyal yardım parası başvuru sonuçları açıklandı mı?' sorusu soruluyor. İşte detaylar...
25.05.2020 Ekonomi
3. faz sosyal yardım ödemeleri başladı mı, başvuru durumu nasıl sorgulanır? 1000 TL Pandemi sosyal yardım e-Devlet başvuru ekranları
3. faz sosyal yardım ödemeleri başladı mı, başvuru durumu nasıl sorgulanır? 1000 TL Pandemi sosyal yardım e-Devlet başvuru ekranları Sosyal yardım ödemeleri kapsamında e-Devlet üzerinden başvurular alınmaya devam ediyor. 20 Nisan tarihinde alınmaya başlanan başvurular hakkında geçtiğimiz günlerde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada 6 milyon başvurunun % 60'ının değerlendirme dışı olduğunu 600 bin kişiye 5 Mayıs itibariyle ödeme yapıldığını duyurmuştu. Peki 3. faz pandemi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır, başvuru durumu nasıl sorgulanır?
22.05.2020 Ekonomi
1000 TL sosyal yardım başvuru ve sonuç sorgulama ekranı! e-Devlet 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir?
1000 TL sosyal yardım başvuru ve sonuç sorgulama ekranı! e-Devlet 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir? Corona virüs nedeniyle ihtiyaç sahiplerine verilecek olan 3.faz 1000 TL sosyal yardım parası başvuruları alınmaya devam ediyor. Pandemi yardım başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru yapanlar sonuçları nasıl öğreneceklerini merak ediyorlar. Peki pandemi sosyal yardım başvurusu sonuç sorgulaması nasıl yapılır? İşte e-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuru ekranı...
21.05.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sspe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.