Ticaret Hacmi

Ticaret Hacmi

Son dakika ticaret hacmi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ticaret hacmi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ticaret hacmi haber sayfamızda...

Ticaret Hacmi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.539 ticaret hacmi haberi bulunmuştur.
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı
Cevdet Yılmaz açıkladı: Türkiye ilk defa 1.1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaştı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tüm iş dünyamızı Azerbaycan'da enerji, elektronik, madencilik, tarım, sağlık, bilişim, inşaat sektörleri başta olmak üzere birçok alandaki imkanları değerlendirerek yeni imzalar atmaya davet ediyorum. Azerbaycan firmalarını da ülkemizin devamlı gelişmekte olan yatırım ortamını fırsata çevirmeye davet ediyorum. Geçen yıl itibariyle yüzde 4,5 büyüme kaydetti ekonomimiz. Dünya yüzde 3 büyürken, Türkiye yüzde 4,5 büyüdü ve ilk defa Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde ekonomik hacme ulaşmış oldu. Bununla dünyanın 17'inci büyük ekonomisi konumundayız" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
"Azerbaycanla ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi yönünde KEK Mekanizması'na önem veriyoruz"
"Azerbaycanla ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi yönünde KEK Mekanizması'na önem veriyoruz" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İki kardeş ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesi yönünde KEK Mekanizmasına önem veriyoruz" dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne resmi törenle karşılama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kuveyt Emiri'ne resmi törenle karşılama Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.
8.05.2024 Gündem
Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı
Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı Çin ve Rusya arasındaki ikili ticaret hacminin 2023 yılında 240 milyar 100 milyon dolara yükselerek, 200 milyar dolarlık ticaret hedefine öngörülenden erken ulaştığı bildirildi.
7.05.2024 Uzmanpara
‘Siyasette yumuşama sürecini başlatalım’
‘Siyasette yumuşama sürecini başlatalım’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’le görüşmesiyle ilgili “Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. İlk fırsatta da bu ziyaretin karşılığını gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.
4.05.2024 Gündem
Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama
Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde İsrail ile ilgili atılan yeni adım da vardı.
3.05.2024 Haberler
Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama
Erdoğan'dan Özgür Özel görüşmesiyle ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşmeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde İsrail ile ilgili atılan yeni adım da vardı.
3.05.2024 Gündem
Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı
Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı 2024 yılı Nisan ayı dış ticaret rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2024 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat yüzde 0,1 oranında artışla 19 milyar 271 milyon dolar, ithalat yüzde 4,2 oranında artışla 29 milyar 171 milyon dolar oldu. 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde ise, ihracat yüzde 2,7 oranında artışla 82 milyar 873 milyon dolar, ithalat yüzde 8,9 oranında azalışla 113 milyar 117 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
3.05.2024 Uzmanpara
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özbekistan'a ziyaret
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özbekistan'a ziyaret Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Özbekistan’da Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Cemşit Kuçkarov ile başkent Taşkent’te bir araya geldi.
1.05.2024 Ekonomi
Dış ticaret rakamları açıklandı
Dış ticaret rakamları açıklandı Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %4,1, ithalat %6,3 azaldı.
30.04.2024 Ekonomi
Dış ticaret istatistikleri açıklandı
Dış ticaret istatistikleri açıklandı Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat %4,1, ithalat %6,3 azaldı.
30.04.2024 Uzmanpara
Bakan Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi'nin detaylarını anlattı
Bakan Uraloğlu Kalkınma Yolu Projesi'nin detaylarını anlattı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Habertürk'te gündeme dair konuları konuştu ve Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu "Son 1 yılda deprem sıkıntısını da atlattıktan sonra daha çok gündemimize oturan bir proje oldu" dedi.
26.04.2024 Gündem
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi.
26.04.2024 Haberler
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu: ABD'nin en büyük şirketleri İstanbul'a geliyor
ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh CNN Türk'e konuştu: ABD'nin en büyük şirketleri İstanbul'a geliyor Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi.
26.04.2024 Gündem
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni
Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni Kalyon Holding'in yapımını üstlendiği Romanya'nın Karadeniz kıyısı - Podişor Doğal Gaz Boru Hattı projesinde, boru indirme töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye müteahhitlik hizmetlerinde kendisini ispatlamış bir ülke. Dünyada, Çin'den sonra ikinci konumdayız. İlk 250 firmadan 40'ı Türk şirketi. Romanya'da da son dönemlerde özellikle bunun bir ivme kazandığını görüyoruz. Şu anda 11 bir milyar dolar civarında bir müteahhitlik hacmine ulaşmış durumdayız. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz." dedi.
26.04.2024 Ekonomi
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı
Bakan Şimşek: Hollanda ile ticaret hacmi son 20 yılda 5.5 kat arttı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin son 20 yılda 5.5 kat arttığını ve uluslararası doğrudan yatırımlarda Hollanda'nın Türkiye'deki 1 numaralı ülke olduğunu söyledi.
25.04.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş: Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi kazan kazan çerçevesine oturtuyoruz
Numan Kurtulmuş: Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi kazan kazan çerçevesine oturtuyoruz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Biz Afrika ülkeleriyle ve halklarıyla ilişkimizi kazan kazan üzerine oturtuyoruz. Her alanda müşterek projeler geliştirerek ülkelerin karşılıklı menfaatlerini sağlayacak şekilde geliştirmek istiyoruz" dedi.
25.04.2024 Gündem
'Büyüme performansımız, ekonomimizin gücünü göstermektedir'
'Büyüme performansımız, ekonomimizin gücünü göstermektedir' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Büyüme performansı açısından, ülkemiz 2023 yılında Avrupa Birliği ülkeleri ve OECD ülkeleri arasında 2'nci sırada yer aldı. Bölgemizi etkileyen olumsuz jeopolitik gelişmelerin yaşandığı, depremin yaralarının sarıldığı, küresel ticari faaliyetlerin azaldığı bir dönemde sağlanan büyüme, ekonomimizin gücünü göstermektedir" dedi.
25.04.2024 Ekonomi
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması! İşte projenin detayları...
Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması! İşte projenin detayları... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandığını duyurdu. İmzalanan o anlaşmanın detaylarını Bakan Uraloğlu sosyal medyasından paylaştı. İşte detaylar...
22.04.2024 Gündem
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi
İş dünyası Çin’den vize ve uçuş istedi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen 6. Türkiye - Çin Ekonomik Forumu’nda iş dünyasından katılımcılar vize kolaylığı ve daha fazla uçuş istedi. Forumda Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin şunları söyledi:
22.04.2024 Ekonomi
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli Özay Şendir - Fransız Doğu Bilimci Joseph De Guines’in 1756-1758 yılları arasında 3 cilt olarak yayımladığı “Büyük Türk Tarihi” kitabında Türklerin atası olarak Nuh Peygamberin oğlu Yafes’in adını zikreder ve Yafes’in oğullarından birinin adının Türk olduğunu yazar...
20.04.2024 Pazar
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Pegasus 2023 yılında tek başına 32 milyona yakın misafiri ağırladı. Bunların yaklaşık 12 milyonu iç hat, 20 milyonu da dış hat misafiriydi. Bu sayede 2023 yılında 2 milyar doların üstünde hizmet ihracatını ülkemize kazandırdı” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
'Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 255 milyon doları aştı'
'Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 255 milyon doları aştı' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı” dedi.
18.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Hacmi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.