Ton

Ton

Son dakika ton haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ton gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ton haber sayfamızda...

Ton

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 35.026 ton haberi bulunmuştur.
Adana’da karpuz hasadı başladı
Adana’da karpuz hasadı başladı Türkiye'nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana’da tescilli turfanda karpuz hasadı başladı. Tarlada kilosu 11-12 liradan satılan karpuzlar, kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.
10.05.2024 Ekonomi
Bu eşyaları çöpe atmadan tekrar düşünün! Yeniden kullanmak mümkün
Bu eşyaları çöpe atmadan tekrar düşünün! Yeniden kullanmak mümkün Dünya çapında bir yılda 2,01 milyar ton çöp üretiliyor ve bunların en az yüzde 33'ü geri dönüştürülemiyor. Durum böyle olmasına rağman birçok kişi gün içinde kullandığı ve artık çöpe atması gereken bazı ürünleri farklı şekilde değerlendirebileceğini bilmiyor.
9.05.2024 Püf Noktası
Denizcilikte ihracat arttı ithalat azaldı
Denizcilikte ihracat arttı ithalat azaldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,9 artarak 179 milyon 470 bin 869 tona, elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 4 milyon 482 bin 347 TEU’ya ulaştığını duyurdu.
9.05.2024 Ekonomi
Yeni çalışma: Ekonomiye atık yağ dopingi yolda
Yeni çalışma: Ekonomiye atık yağ dopingi yolda Toplanılan bitkisel atık yağ ve bundan üretilen biyodizelin ekonomik büyüklüğü 78 milyon dolar. Evlerde biriken en az 5 litre atık yağın toplanması ve vatandaşın litrede 14-18 lira civarı kazanç elde etmesine yönelik bir çalışma var.
9.05.2024 Ekonomi
Hasat erken oldu beklenti iyi fiyat! Buğdayda kilograma 15 tl talebi var
Hasat erken oldu beklenti iyi fiyat! Buğdayda kilograma 15 tl talebi var Buğdayda hasat bu sezon erken başlıyor. Çiftçi hasat öncesi TMO’nun alım fiyatını beklerken, artan maliyetlere karşılık buğdayda kilograma 15 lira talebi var.
9.05.2024 Ekonomi
Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımları 52 bin tonu aştı
Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımları 52 bin tonu aştı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Türkiye, Gazze’ye en çok yardım yapan ülke. Türkiye'nin Gazze'ye insani yardımları 52 bin tonu aştı" dedi.
8.05.2024 Gündem
Lapseki şeftalisinde bu yıl 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimi bekleniyor
Lapseki şeftalisinde bu yıl 150 bin ton şeftali ve nektarin üretimi bekleniyor Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali ve nektarinde bu yıl 150 bin ton ürün bekleniyor. Lapseki şeftalisi iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor.
8.05.2024 Ekonomi
10 yılda 44 ölüm! Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarında acı bilanço
10 yılda 44 ölüm! Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarında acı bilanço Zonguldak'ta resmi kayıtlara göre son 10 yılda, ruhsatsız işletilen, gerekli güvenlik tedbirlerinden yoksun kaçak maden ocaklarında 44 madenci hayatını kaybetti.
8.05.2024 Gündem
Türkiye hayvan varlığıyla Avrupa’nın zirvesinde
Türkiye hayvan varlığıyla Avrupa’nın zirvesinde Türkiye büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığında Avrupa ülkelerini gerisinde bıraktı. Son 22 yılda Türkiye’de büyükbaş sayısı yüzde 69, küçükbaş sayısı yüzde 40 artış gösterdi. Avrupa’nın hayvan üretiminde en önemli ülkeleri Fransa, Almanya, Romanya ve İspanya’da yıllar içinde gerileme gözlenirken, Türkiye’deki pozitif durum dikkat çekti.
8.05.2024 Ekonomi
“Rize Çayeli’nde günlük 1 ton petrol denize sızmaya devam ediyor”
“Rize Çayeli’nde günlük 1 ton petrol denize sızmaya devam ediyor” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın Sinop, Trabzon ve Rize’de petrol bulunabilecek alanlarda çalışma yapılması için takvim hazırlandığına dair açıklamalarını değerlendiren Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, “Petrol sızıntısını seçim vaadi olarak görenler yanıldı, Rize’de günde 1 ton petrol denize sızıyor” dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Türk Somonu’nun hasadına başlandı
Türk Somonu’nun hasadına başlandı İhracat rekorları kıran Türk Somonu'nun Trabzon’un Arsin ilçesi açıklarında denizde bulunan kafeslerden hasadına başlandı.
8.05.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yolcu trafiği yüzde 53.7 arttı
Bakan Uraloğlu açıkladı: Yolcu trafiği yüzde 53.7 arttı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, nisan ayında Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında toplamda 17 milyon 973 bin 101 yolcu taşındığını belirterek, “2024 yılının nisan ayında 2023 yılının aynı ayı ile kıyaslandığında toplam yolcu trafiğinde yüzde 53,7 oranında artış yaşanmıştır. Bu yılın ilk dört ayında ise toplam 653 bin 472 uçak trafiğine ulaşılırken toplam yolcu sayısı 61 milyon 879 bin 94’ı buldu” dedi.
8.05.2024 Ekonomi
Halka açılıp yatırımla büyüyecek
Halka açılıp yatırımla büyüyecek Hububat ve bakliyat ihracat-ithalatının önde gelen firmalarından Armada, halka arza hazırlanıyor.
8.05.2024 Ekonomi
Irak pazarına ticaret atağı
Irak pazarına ticaret atağı Beşler Makarna Un, Irak’a tek kalemde 40 bin ton gıda ürünü gönderdiğini, Irak Ticaret Bakanlığı’nın talebini 2 ayda karşıladığını, 20 milyon dolar döviz girdisi sağladığını açıkladı.
8.05.2024 Ekonomi
İlk arpa hasadı yapıldı
İlk arpa hasadı yapıldı Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önde gelen hububat merkezlerinden Mardin'de arpa hasadına başlandı. Kurum tarım arazisinden elde edilen verim çiftçinin yüzünü güldürdü.
7.05.2024 Ekonomi
ABD'de haftalık çelik üretimi arttı
ABD'de haftalık çelik üretimi arttı ABD'de ham çelik üretimi haftalık bazda artış gösterdi.
7.05.2024 Uzmanpara
Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor
Çiftçiler buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, buğdayda 1 milyon tona yakın rekolte beklendiğini belirterek, “Çiftçilerimiz ve devlet güvencesinde olan lisanslı depolar, ürünleri ÇKS kayıtlarına göre almaları için buğday fiyatlarının açıklanmasını ve alım tebliğinin yayınlanmasını bekliyor” dedi.
6.05.2024 Ekonomi
Akkuyu NGS'nı̇n buhar kızdırıcı ve ayırıcıların montajı tamamlandı
Akkuyu NGS'nı̇n buhar kızdırıcı ve ayırıcıların montajı tamamlandı Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci ünitesinin türbin dairesinde en modern teknolojiye sahip yatay buhar kızdırıcı-ayırıcıların montajı tamamlandı. Nükleer santraldeki buhar türbini tesisinin yardımcı sistemlerinin bir parçası olan ekipman, türbin rotor kanatlarını döndüren buharın sıcaklık ve nem parametrelerini ayarlamaya yarıyor.
6.05.2024 Ekonomi
İzmir'de 2 ilçede kaçak sigara ve tütün operasyonu
İzmir'de 2 ilçede kaçak sigara ve tütün operasyonu İzmir'de düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 9 milyon 200 bin TL olduğu belirtilen kaçak sigara ve içki ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı.
6.05.2024 Gündem
Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama
Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Uzmanpara
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Ekonomi
Çilek serası vatandaşların hobisi oldu
Çilek serası vatandaşların hobisi oldu Kahramanmaraş’ta üretilen çileği bahçede yemek isteyen vatandaşlar, kentteki seralara gelerek ürünleri topluyor. Dört mevsim seralarda üretilen çilek, tarımsal aktivite olarak yerini aldı.
6.05.2024 Ekonomi
Enginarın hikayesi yeniden yazılıyor
Enginarın hikayesi yeniden yazılıyor Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin bu yıl 10’uncusu düzenleniyor. Festivalde konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Bu festival uzun soluklu bir Urla hikayesidir” dedi.
5.05.2024 Ege
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, KKTC Başbakanı Üstel'i ağırladı! 'Tüm çalışmalar KKTC’nin istikbali için'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, KKTC Başbakanı Üstel'i ağırladı! 'Tüm çalışmalar KKTC’nin istikbali için' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel'i ağırladı. Görüşmede, yürütülen ve planlanan işbirliği projeleri değerlendirildi. Cevdet Yılmaz, "Tüm bu çalışmalar ve projeler KKTC’nin istikbali ve refahı içindir." dedi.
3.05.2024 Gündem
'Yeni Zigana Tüneli'nden 1 milyon 770 bin araç geçti'
'Yeni Zigana Tüneli'nden 1 milyon 770 bin araç geçti' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini açıkladı.
3.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ton ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.