Torba Yasası

Torba Yasası

Son dakika torba yasası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan torba yasası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan torba yasası haber sayfamızda...

Torba Yasası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 236 torba yasası haberi bulunmuştur.
Emeklilerin yeni maaşları belli oldu: Fark kalmadı!
Emeklilerin yeni maaşları belli oldu: Fark kalmadı! Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı ve SSK ve Bağ - Kur emeklilerine yüzde 42.6’lık yeni maaş artış oranını açıkladı.
17.01.2024 Ekonomi
Emeklinin ek zam oranı belli oldu! Farklar ne zaman hesaplara geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı
Emeklinin ek zam oranı belli oldu! Farklar ne zaman hesaplara geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zam görüşmelerine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 5 ekstra zam yaparak, yüzde 42,6 yükseliyor." dedi. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye çıkarıldı. Peki ek zam emeklilerin hesabına ne zaman geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı.
16.01.2024 Ekonomi
Yasama yılı yarın başlıyor
Yasama yılı yarın başlıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 28. dönemin ikinci yasama yılına yarın yapılacak özel oturumla başlayacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yapacağı sunuş konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul’a hitap edecek. Kurtulmuş, akşam da yeni yasama yılı resepsiyonuna ev sahipliği yapacak.
30.09.2023 Gündem
Yoksul vatandaşa ‘koruma kalkanı’
Yoksul vatandaşa ‘koruma kalkanı’ Hükümetin Meclis’e sunmaya hazırlandığı torba yasada, yoksul, engelli ve muhtaç vatandaşlara yönelik birçok yeni düzenleme var. Pakette geliri asgari ücretin üçte ikisinden az olan vatandaşa koruma desteği sağlanması da yer alıyor.
6.10.2022 Ekonomi
AK Parti'li Ünal: Meclis gündeminde ilk sırada dezenformasyon yasası var
AK Parti'li Ünal: Meclis gündeminde ilk sırada dezenformasyon yasası var AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun ilk gündem maddesinin kamuoyunda 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası' olarak bilinen 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' olacağını söyledi.
24.09.2022 Siyaset
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı Her yıl düzenli olarak Ocak ve Temmuz ayında ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için vatandaşlar arayışa geçti. 2018 yılının MTV 2. taksit ödemeleri başladı. Ödemeler Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.gib.gov.tr adresinden ödenecek.
3.07.2018 Gündem
Son dakika: İnternete RTÜK denetimi!
Son dakika: İnternete RTÜK denetimi! İnternete RTÜK denetimi getiren tasarı Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Meclis’te görüşülen torba tasarının kabul edilen maddesine göre, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcıları RTÜK’ten yayın lisansı, bu yayınları internet ortamından iletmek isteyen platform işletmecileri de yine RTÜK’ten yayın iletim yetkisi alması gerekecek.
22.03.2018 Gündem
Meclis'te kabul edildi! İşte o 9 madde...
Meclis'te kabul edildi! İşte o 9 madde... TBMM Genel Kurulunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak  bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın 9 maddesi kabul edildi.
7.03.2018 Gündem
'Sakalını uzattırıyorlar IŞİD'ci oluyor, kestiriyorlar PYD'ci'
'Sakalını uzattırıyorlar IŞİD'ci oluyor, kestiriyorlar PYD'ci' Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Suriye'deki terör unsurları ile ilgili olarak, "Sakalını uzattırıyorlar IŞİD’ci oluyor, kestiyorlar, taşıyorlar PYD’ci oluyor" dedi.
17.02.2018 Siyaset
2018 MTV fiyatları belli oldu! Kim ne kadar ödeyecek?
2018 MTV fiyatları belli oldu! Kim ne kadar ödeyecek? TBMM Genel Kurulunda "Torba tasarı" olarak bilinen bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısı kabul edildi. 2018 yılında araç sahiplerinin Motorlu Taşıtlar Vergi(MTV) tutarları ise açıklandı. Kim ne kadar ödeyecek? İşte 2018 MTV detayları...
1.12.2017 Gündem
Zeytinlik tasarısına ‘kadro’ düzenlemesi
Zeytinlik tasarısına ‘kadro’ düzenlemesi Zeytinliklerin görüşüldüğü tasarıya milletvekiline kadro düzenlemesi eklendi. Buna göre vekilliği biten kadro olmasa da üniversiteye dönebilecek. Muhalefet ise paketin amacından saptığını öne sürüyor...
2.06.2017 Gündem
Torba yasa Meclis'ten geçti! Vergi indirimi ve KDV istisnası yasalaştı
Torba yasa Meclis'ten geçti! Vergi indirimi ve KDV istisnası yasalaştı TBMM Genel Kurulunda,mükelleflere vergi indirimi ve yabancılar ile gurbetçilere konut ve iş yeri satışında KDV istisnasını da içeren "torba kanun teklifi" kabul edilerek yasalaştı.
24.02.2017 Ekonomi
Torba yasa tasarısında vatandaşı nasıl bir sürpriz bekliyor!
Torba yasa tasarısında vatandaşı nasıl bir sürpriz bekliyor! Milyonların heyecanla beklediği yeni torba yasa tasarısı bugün Meclis Genel Kurulu'na sunuldu. Kabul edilmesi beklenen torba tasarı bir çok kişiyi sevindirecek. Vatandaşın heyecanla beklediği yeni torba yasa tasarısında neler var? İşte bu hafta kabul edilmesi beklenen o müjdeler...
22.02.2017 Gündem
Torba Kanun'unda neler olacak?
Torba Kanun'unda neler olacak? Milyonlarca insanı ilgilendiren Torba Kanun tasarısı artık yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan "Torba Kanun" neleri kapsıyor? Başta zorunlu trafik sigortası olmak üzere 15 bin Polis alımı, 25 yaşına kadar genel sağlık sigorta primlerinin silinmesi gibi düzenlemeler yer alıyor. İşte Torba yasası hakkında merak edilenler haberimizde.
26.04.2016 Gündem
Yapılandırma kuyruğu
Yapılandırma kuyruğu KIRIKKALE Belediyesi’nde Torba Yasası kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyenler, bu fırsatı kaçırmamak için vezneler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
25.11.2014 Ekonomi
Madencilere veda
Madencilere veda Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisi kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ermenek’te Keleşoğlu Camii önünde düzenlenen törene işçi ailelerinin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından bir madenci yakını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e seslenerek 'Şehitlerimize bak, yürek dayanmıyor hocam. Görün, görün. O işverenler utansınlar' dedi. Cenazeler törenin ardından köylerine gönderildi. 'Oğlum yüzme de bilmezdi, ne yaptı' sözleri Türkiye'yi ağlatan Ayçe Gökçe ise "Ben demiştim, yüzmez bilmezdi" diye konuştu.
19.11.2014 Gündem
Madencilere veda
Madencilere veda Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisi kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ermenek’te Keleşoğlu Camii önünde düzenlenen törene işçi ailelerinin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından bir madenci yakını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e seslenerek 'Şehitlerimize bak, yürek dayanmıyor hocam. Görün, görün. O işverenler utansınlar' dedi. Cenazeler törenin ardından köylerine gönderildi. 'Oğlum yüzme de bilmezdi, ne yaptı' sözleri Türkiye'yi ağlatan Ayçe Gökçe ise "Ben demiştim, yüzmez bilmezdi" diye konuştu.
19.11.2014 Gündem
Zonguldak'ta madencinin vardiya çıkışı işsizlik şoku
Zonguldak'ta madencinin vardiya çıkışı işsizlik şoku ZONGULDAK’ta, torba yasası olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından 22 özel maden işletmecisi, saat 24...
12.09.2014 Gündem
40 bin öğretmen atanması ertelendi
40 bin öğretmen atanması ertelendi MEB'in 40 bin öğretmen atamasını içeren kadro kontenjanlarına ilişkin açıklaması, "Torba Yasa"nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanma sürecinin tamamlanamaması nedeniyle ertelendi.
11.09.2014 Eğitim
Karşıyaka'ya torba yasası müjdesi
Karşıyaka'ya torba yasası müjdesi TBMM'de onaylanan torba yasası, spor kulüplerini rahatlattı.
1.07.2020 1.Lig
20 milyon kişiye müjde Devlet alacaklarından vazgeçiyor
20 milyon kişiye müjde Devlet alacaklarından vazgeçiyor Esnaftan öğretmene, taşeron işçiden emekliye kadar yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren torba tasarı yasalaşıyor. Meclis bugün torba yasa tasarını görüşmek için olağanüstü toplanıyor.
8.09.2014 Siyaset
Taşeron işçileri yakından ilgilendiren Torba yasa ne zaman çıkıyor ?
Taşeron işçileri yakından ilgilendiren Torba yasa ne zaman çıkıyor ? Taşeron işçilerin merakla beklediği torba yasa ne çıkacağı merak konusu. TBMM'de başlayan torba yasa görüşmeleri muhalefet ve iktidar partisi milletvekillerinin aldığı karala meclisin tatile girmesi sonucu yarım kaldı. Milyonlarca taşeron işçi yasanın çıkması için Ekim ayını bekleyecek.
14.08.2014 Gündem
Memura müjde!
Memura müjde! Aday memurun aldığı uyarı ve kınama cezaları atılmaya neden olmayacak
10.07.2014 Ekonomi
Torba yasada 'tüp bebek' düzenlemesi
Torba yasada 'tüp bebek' düzenlemesi SGK Başkanı İlhan: "Tüp bebek tedavisinde SGK, 2 denemeye kadar ilaç ve tedavi bedellerini ödüyordu, yeni düzenleme ile tedavide 3 denemeye kadar masraflar kurum tarafından ödenecek"
19.06.2014 Aile
Eğitimde yine fırtınalar kopuyor
Eğitimde yine fırtınalar kopuyor Dershanelerin kapatılması için hazırlanan, ancak eğitim sistemini, özellikle de idari kadroları sil baştan değiştiren torba yasa, önceki gün TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi.
25.02.2014 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Torba Yasası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.