Üniversite

Üniversite

Son dakika Üniversite haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Üniversite gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Üniversite haber sayfamızda...

Üniversite

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 52.600 üniversite haberi bulunmuştur.
İkinci Kadir Şeker davasında karar verildi
İkinci Kadir Şeker davasında karar verildi Eskişehir’de eşini ve kızını bıçakla yaralayan Afganistan uyruklu şahsı, kavgayı ayırdığı esnada bıçakladığı için yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası onanan Tolga Daşkıran ile arkadaşı Hüseyin Şahin Eskişehir Adliyesine gelerek teslim oldu.
26.04.2024 Gündem
Motosikletliyi otomobille öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı
Motosikletliyi otomobille öldürdü, sevgilisini ve aracı bırakıp kaçtı Adana'da alkol aldıktan sonra sevgilisi Bahar T.’yi (20) bırakmak için masadan kalkan İzzet Sefa R. (21), arkadaşı Ezgi M.’nin otomobilini haber vermeden alıp mekandan ayrıldı. Kavşakta çarptığı motosikletli Ziyad S.’nin (33) ölümüne neden olup, 3 araca çarpan İzzet Sefa R., otomobili ve sevgilisini bırakıp kaçtı.
26.04.2024 Gündem
Profesöre ters kelepçe! ABD sokaklarında İsrail öfkesi
Profesöre ters kelepçe! ABD sokaklarında İsrail öfkesi Polis, Atlanta eyaletinde bulunan Emory Üniversitesi’nde kamp kurmak isteyen eylemcilerle çatıştı. Eylemin dağıtılması için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanıldığı belirtiliyor. Ancak polis plastik mermi kullanılmadığını savundu. Geçen haftaki eylemlerde gözaltına alınanlar arasında kızı da bulunan Demokrat Partili Kongre Üyesi İlhan Omar, Columbia Üniversitesi’ndeki eylemcilere katıldı. Omar BBC’ye yaptığı açıklamada, geçen hafta Columbia Üniversitesi’nde polise kampüste göstericilerin kurduğu kampı dağıtma yetkisi verilmesinin, hareketi ülke geneline yaydığını söyledi.
26.04.2024 Haberler
Profesöre ters kelepçe! ABD sokaklarında İsrail öfkesi
Profesöre ters kelepçe! ABD sokaklarında İsrail öfkesi ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde geçen hafta başlayan İsrail karşıtı Gazze gösterileri ülke genelindeki onlarca kampüse yayıldı. ABD polisinin ise skandal müdahalesi kameralara yansıdı, bazı öğrenciler polislerin kendilerine plastik mermi sıktığını dahi söyledi. ABD polisi ayrıca gösterilere katılan bazı profesörlere de sert müdahalede bulundu.
26.04.2024 Dünya
Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı
Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, ülkedeki birçok saygın üniversiteye yayıldı. Polisin yaptığı müdahalelerde aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu en az 570 kişi gözaltına alındı.
26.04.2024 Haberler
Üniversiteler ABD’deki müdahaleleri kınadı​
Üniversiteler ABD’deki müdahaleleri kınadı​ Türkiye’deki üniversiteler ve rektörler ABD’de Gazze’ye yönelik saldırıları barışçıl yöntemle protesto eden üniversite öğrencilerine şiddet uygulanmasına tepki gösterdiler. 
26.04.2024 Eğitim
ABD’de üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Çok sayıda gözaltı var
ABD’de üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Çok sayıda gözaltı var ABD’deki üniversitelerde Gazze’ye destek protestoları her geçen gün artarken, Emory Üniversitesi'ndeki öğrencilere polis biber gazı ve elektroşok silahı ile müdahale etti.
26.04.2024 Dünya
“Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık”
“Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık. Biz bir söz verdik mi yaparız” dedi.
25.04.2024 Ekonomi
YÖK Başkanı Özvar: 2027'ye kadar tamamlanmasını bekliyoruz
YÖK Başkanı Özvar: 2027'ye kadar tamamlanmasını bekliyoruz Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi.
25.04.2024 Eğitim
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu?
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu? Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibinin hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz görenleri şoke ediyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz özelliklerini taşıyan kanatlı hayvanın Türkiye'de örneği yok. İngiliz bilim adamları, ender rastlanan, erkek ve dişi özelliklerini birlikte taşıyan (jinandromorf/karmaeşeyli) Sam adı verilen yarı tavuk, yarı horoz örneği İnegöl'de yaşandı.
25.04.2024 Yaşam
2024'ün YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı, nasıl öğrenilir?
2024'ün YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı, nasıl öğrenilir? YKS başvuru işlemleri tamamlandı. 2024 Yılındaki üniversite sınavı YKS'ye hazırlanan adaylar, sınava nerede katılım sağlayacağını merak ediyor. Üniversite adayları, YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, YKS sınav giriş belgesi açıklandı mı, nasıl öğrenilir? İşte YKS ile ilgili son güncel durum
25.04.2024 Bilgi Rehberi
‘Nitelikli insan en temel faktör’
‘Nitelikli insan en temel faktör’ Teknoloji ve yüksek katma değerli üretimde bilgi ve becerilerini üretime yansıtabilen nitelikli insanın en temel faktör olduğunu söyleyen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan “Üniversite ve meslek lisesi eğitimlerinin nitelikli insan, nitelikli işgücü ihtiyacına cevap verebilmesi büyük önem taşıyor” dedi.
25.04.2024 Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul kanatsız kaldı!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul kanatsız kaldı! Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
CHP lideri Özel'den Prof. Dr. Ergüder'in üniversiteye alınmamasına tepki
CHP lideri Özel'den Prof. Dr. Ergüder'in üniversiteye alınmamasına tepki CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in üniversiteye alınmamasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
23.04.2024 Gündem
Michael Douglas'ı çocuklarının dedesi sandılar! 'Ben bir babayım'
Michael Douglas'ı çocuklarının dedesi sandılar! 'Ben bir babayım' Meslektaşı Catherine Zeta-Jones'la (54) 2000 yılından beri mutlu bir evlilik sürdüren Hollywood yıldızı Michael Douglas (79), kendisini üniversite kampüsünde 20'li yaşlarındaki çocuklarıyla görenlerin bazen baba değil, dede sandıklarını söyledi.
22.04.2024 Cadde
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor?
Çinli şirketler, ürünlerini ABD'ye arka kapıdan sokmak için nasıl Meksika'yı kullanıyor? Meksika'da üretim yapmak, Çin şirketi Man Wah'nın ABD'nin gümrük duvarlarını aşmasını sağlıyor.
22.04.2024 Dünya
Türkiye'de 1 gecede beş parasız kaldı! 'Yer silerken Boğaz manzaralı dükkan istedim, oldu'
Türkiye'de 1 gecede beş parasız kaldı! 'Yer silerken Boğaz manzaralı dükkan istedim, oldu' Uygur Türkü olarak varlıklı bir ailenin içine doğdu. Değişen Çin politikaları sebebiyle aniden ailesiyle iletişimi kesilince Türkiye'de kız kardeşiyle bir başına, beş parasız kaldı. İşte çamaşır suyuyla yer silerken Kuzguncuk'ta Boğaz manzaralı bir restoran açan Ali Gökaslan'ın sıfırdan kurduğu yeni hayatı.
22.04.2024 Yaşam
Öğrencilere krem eğitimi
Öğrencilere krem eğitimi Laber Kimya Organik Kozmetik A.Ş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik krem ve esans atölyesi düzenliyor.
22.04.2024 Ekonomi
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli
Z kuşağı neden hızlı yaşlandı? Modern hayatın ağır bedeli Z kuşağının yaşından büyük göründüğü iddiası kanıtlandı. Yeni bir araştırma, bu gençlerin hücresel olarak daha hızlı yaşlandığını ortaya çıkardı.
22.04.2024 Dünya
Bolu'da can pazarı! 2 minibüs kafa kafaya çarpıştı; 11'i öğrenci 15 yaralı
Bolu'da can pazarı! 2 minibüs kafa kafaya çarpıştı; 11'i öğrenci 15 yaralı Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2 minibüsün kafa kafaya çarpıştı. Kazada 11'i üniversite öğrencisi 15 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
21.04.2024 Haberler
Bolu'da can pazarı! 2 minibüs kafa kafaya çarpıştı; 11'i öğrenci 15 yaralı
Bolu'da can pazarı! 2 minibüs kafa kafaya çarpıştı; 11'i öğrenci 15 yaralı Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2 minibüsün kafa kafaya çarpıştı. Kazada 11'i üniversite öğrencisi 15 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
21.04.2024 Gündem
Yenilenebilir enerji rekoru
Yenilenebilir enerji rekoru Son dönemde sanayicilerin yenilenebilir enerjiye yönelmesiyle kullanımda ciddi artış yaşandı. TÜREB Başkanı Erden, “Bayram elektriğini yeşil enerji tek başına karşılayabilir” dedi.
21.04.2024 Ekonomi
‘Tabiat ana’ susuyor!
‘Tabiat ana’ susuyor! Yaban hayatında birçok türün soyunun tükenme noktasına gelmesiyle bu canlıların çıkardığı sesler azaldı.
21.04.2024 Dünya
Kenan Efe Aytekin'in korkunç ölümü: Oğlumun gözlerini alan inşallah beni bulur
Kenan Efe Aytekin'in korkunç ölümü: Oğlumun gözlerini alan inşallah beni bulur İzmir'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her gün oğlunun mezarına giderek ziyaret eden Gülçin Ergier (43), "Çocuğumun boncuk gözleri vardı. Masmaviydi gözleri. Kornealarını bağışladık. Kime gittiyse şifa olsun. İnşallah nakledilen kişi bir gün beni bulur" dedi.
20.04.2024 Haberler
138 yıllık demir yolu ulaşımı 2 yıl durduruluyor
138 yıllık demir yolu ulaşımı 2 yıl durduruluyor Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferleri 22 Nisan’dan itibaren 2 yıl süreyle durdurulacak.
20.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.